Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:150, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Rīgas Domes Kausa čempioni

Noskaidroti Rīgas Domes Kausa čempioni
RCHV līderis Lauris Mizis.
Foto: Renārs Buivids

Ceturtdien Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē tika noskaidroti Rīgas Domes Kausa basketbolā ieguvējkomandas meiteņu un zēnu komandām. Vienlaikus tika atzīmēti arī labākie individuālajās nominācijās.

Spēle par 3. vietu meitenēm
Rīgas 47. vidusskola - Rīgas 45. vidusskola
Spēlē diezgan ātri pārsvaru izdevās iegūt Rīgas 47. vidusskolas komandai. Pirmā ceturtdaļa beidzās jau ar rezultātu 26:13. Turpmāk spēle gan līdzsvarojās. Ik pa brīdim 45. vidusskolai izdevās samazināt pārsvaru. Taču tuvāk par desmit punktu robežu tā īsti pietuvoties meitenēm neizdevās. Spēles noslēgumā 47. vidusskola panāca diezgan pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 65:47.

Spēle par 3. vietu zēniem
Rīgas 49. vidusskola - Rīgas 84. vidusskola
Šī abām komandām bija jau otrā tikšanās šosezon. Pirmajā spēlē ar diezgan lielu pārsvaru uzvarēja 49. vidusskola. Tomēr finālspēlēm ir pavisam cits raksturs, un 84. vidusskola plinti krūmos nemeta. Pirmā ceturtdaļa aizritēja punkts punktā un tikai nedaudz veiksmīgāka tās izskaņa padevās Rīgas 49. vidusskolai. Nākamā ceturtdaļa 84. vidusskolai sākās neveiksmīgi. Pēc dažiem abpusēji veiksmīgiem uzbrukumiem tālāk seko 49. vidusskolas izrāviens ar 10:0, ko līdz puslaika beigām izdodas palielināt līdz 59:44. Pēc atpūtas svaigāki izrādījās četrdesmit devītās skolas puiši, kuri turpināja audzēt savu pārsvaru. Galu galā spēle noslēdzās ar pārliecinošu 105:82.

Spēle par 1. vietu meitenēm
Rīgas 49. vidusskola - Āgenskalna ģimnāzija
Arī šogad finālā spēlēja abas pagājušā gada pirmo divu vietu ieguvējas. Šoreiz Āgenskalna ģimnāzijai ne prātā nenāca atkārtot gadu veco scenāriju, kad nevienu brīdi tā īsti neradās šaubas par 49. vidusskolas uzvaru. Vakar spēle jau no paša sākuma gāja punkts punktā. Pirmo ceturtdaļu sev par labu noslēdza 49. vidusskola - 24:15. Taču, cik veiksmīga vietējām meitenēm izrādījās pirmā ceturtdaļa, tik neveiksmīga izvērtās otrā un puslaikā ejot jau mīnus viens. Atsākoties spēlei, te vienu brīdi priekšā izgāja viena komanda, te otra, neļaujot pretiniecēm atrauties vairāk par dažiem punktiem. Trešā ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti un pirms pēdējā cēliena tas pats pluss viens Āgenskalna ģimnāzijai. Tas solīja ļoti intriģējošu noslēgumu. Atsākoties spēlei, gan veiksmīgāk darbojās 49. vidusskola, kas uz emociju viļņa pēc pirmajām minūtēm jau izvirzījās vadībā ar septiņiem punktiem. Tas arī izrādījās izšķirošais izrāviens, kas salauza Āgenskalna ģimnāzijas meitenes. Līdz spēles beigām 49.vidusskola savu pārsvaru palielināja līdz pat plus vienpadsmit (76:65), kas gan īsti neataino spraigo spēles gaitu.

Spēle par 1. vietu zēniem
Rīgas Centra humanitārā vidusskola - Rīgas Hanzas vidusskola
Ilgi gaidītais fināls, kur tikās divas komandas, kas šīs sezonas garumā nebija piedzīvojušas vēl nevienu zaudējumu. Jau spēles sākums parādīja, ka komandas ir spēkos ļoti līdzīgas. Nevienu brīdi komandas nešķīra vairāk par dažiem punktiem. Spēles pirmo ceturtdaļu ar pluss 4 (22:18) uzvarēja "humanitārie" un Laura Miža rēķinā jau 18 punkti. Otrajā ceturtdaļā spēles gaita nemainījās, un rezultāts turpināja abām komandām augt līdzīgi. Beidzoties pirmajam puslaikam, vairs tikai mīnus viens Hanzai, taču visu otro ceturtdaļu esot priekšā RCHV. Trešajā ceturtdaļa nekas īpaši nemainījās, un tā noslēdzās, saglabājot viena punkta pārsvaru Rīgas Centra humanitārās vidusskolas zēniem. Taču pēdējā ceturtdaļa jau aizritēja RCHV zīmē, kas gūstot pirmos sešus punktus ceturtdaļu iesāka pārliecinošāk un kontrolēja atlikušo spēles gaitu. Hanzai gan izdevās pietuvoties pat līdz mīnus četri. Tā gan bija pēdējā iespēja vēl aizķerties. Tas neizdevās un beigās pat salīdzinoši pārliecinoša uzvara Rīgas Centra humanitārajai vidusskolai ar rezultātu 97:87. Uzvarētāju labā Lauris Mizis guva 35 punktus, savukārt Hanzas vidusskolas komandā rezultatīvākais bija Roberts Mednis ar 31 punktu.

Lauris Mizis: "Uz spēli ieradāmies noskaņojušies uzvarai, kaut arī labi zinājām, ka Hanzas vidusskola ir spēcīga komanda un ka nebūs viegli. Spēle ritēja punkts punktā un nevienu brīdi nejutāmies droši par pozitīvu iznākumu, tādēļ cīnījāmies līdz pat galam. Jāpiebilst, ka šodien visa komanda nospēlēja loti labā līmenī un parādīja ļoti labu spēli gan individuāli, gan kā komanda. Visi spēlētāji un skolas vadība esam loti priecīgi par pirmo čempiona titulu skolas vēsturē. Kā ari vēlamies pateikties komandas treneriem Rūdolfam Rozītim un Agrim Peipiņam un visiem atbalstītājiem.

Haralds Kārlis (RHV): "Par spēli es varu pateikt, ka mēs pusfinālā uzvarējām 49. vidusskolu, kas mums noteikti nenāca par labu šīsdienas spēlei! Tas tādēļ, ka uzvarēt 49. vidusskolu tas jau ir kā iegūt domes kausu, bet darbu neizdarījām līdz galam un tas arī viss! Iesākto nepabeidzām! Žēl jau ir nenormāli, bet nekas, jāgatavojas nākamajai sezonai un jāpastiprina sastāvs."

Finālspēli svētdien būs iespējams vērot "LTV7" kanālā. Translācijas sākums plkst.14.

Dienas gaitā risinājās arī konkursi, lai noteiktu labākos trīspunktu metējus, labāko "slam-dunk" speciālistu, kā arī tika apbalvoti rezultatīvākie spēlētāji un zvaigžņu piecinieki. Labākie tika apbalvoti ar SEB dāvātajām balvām.

Uzvarrētāji
Skolu kopvērtējumā: Rīgas 49. vidusskola
Slum-dunk: Haralds Kārlis (RHV)
Trīspunktu metienu konkurss: Anna Sonka (ĀVĢ), Jānis Vaišļa (ĀVĢ)
Rezultatīvākais sezonas spēlētājs/a: Artūrs Linde (Rīgas komercģimnāzija), Diāna Ozoliņa (RCHV)

Zvaigžņu piecinieki

Zēni

Spēlētājs Skola
Haralds Kārlis Rīgas Hanzas vidusskola
Lauris Mizis Rīgas Centra humanitārā vidusskola
Edmunds Tukišs Rīgas 49. vidusskola
Gints Saušs Rīgas 84. vidusskola
Kristaps Mediss Rīgas 99. vidusskola

Meitenes

Spēlētāja Skola
Baiba Eglīte Rīgas 49. vidusskola
Liene Priede Āgenskalna ģimnāzija
Anna Gailīte Rīgas 47. vidusskola
Linda Nelsone Rīgas 45. vidusskola
Anete Klintsone Rīgas 3. vidusskola

Informāciju sagatavoja:
Sporta attīstības centrs sadarbībā ar HJBL

Slēpts komentārs: kakadu

  +5 [+] [-]

, 2008-04-04 10:12, pirms 17 gadiem
hanza laikam tieshaam visu izlika pusfinaalaa-emocijas,speekus,utt..
taadaa zinjaa RCHV paveicaas ka nebija pusfinaals pret 49.vsk.,bet malachi vienalga,nospeeleeja stabili visu speeli!

  +5 [+] [-]

, 2008-04-04 10:15, pirms 17 gadiem
"Slam Dunk" konkurs bija vienkārši nereāls,pateicoties Haraldam Kārlim un Žani Peinerim.

 +10 [+] [-]

, 2008-04-04 10:19, pirms 17 gadiem
"Žēl jau ir nenormāli, bet nekas, jāgatavojas nākamajai sezonai un jāpastiprina sastāvs."

Izskatās, ka notiks kāds vērienīgs maiņas darījums vai iepirkts kāds no brīvajiem aģentiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-04 10:21, pirms 17 gadiem
tuk_tuk_te_lohs rakstīja: hanza laikam tieshaam visu izlika pusfinaalaa-emocijas,speekus,utt..
taadaa zinjaa RCHV paveicaas ka nebija pusfinaals pret 49.vsk.,bet malachi vienalga,nospeeleeja stabili visu speeli!

Hanzai nebija finals nakamaja diena pec 49.vsk,ta ka vareja atpusties labi.

  -4 [+] [-]

, 2008-04-04 10:22, pirms 17 gadiem
Ezisss rakstīja: "Žēl jau ir nenormāli, bet nekas, jāgatavojas nākamajai sezonai un jāpastiprina sastāvs."

Izskatās, ka notiks kāds vērienīgs maiņas darījums vai iepirkts kāds no brīvajiem aģentiem...

Braggsu janem
Slēpts komentārs: oduakrs2
Slēpts komentārs: Ezisss

  +3 [+] [-]

, 2008-04-04 11:06, pirms 17 gadiem
showstopper rakstīja: Hanzai nebija finals nakamaja diena pec 49.vsk,ta ka vareja atpusties labi.

saliidzinaaji arii- 49. un 84.vsk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-04 15:28, pirms 17 gadiem
3.vsk uzvarēja pirmajā kārtā Humanitāro pa vienu punktu... Protams viņiem tas neko nenozīmēja bet fakts kā tāds ir redzēju to spēli no rezervistu soliņa

  +5 [+] [-]

, 2008-04-04 16:34, pirms 17 gadiem
Ezisss rakstīja: showstopper rakstīja: Braggsu janem

Uz 10 klasi


Nesaprotu, par ko mīnusi. Bragss tiešām izskatās pēc tāda, kam nav vidējās izglītības un kuram gan vecāki negrib, ka dēls iet Rīgas centra skolā?

  -3 [+] [-]

, 2008-04-04 16:50, pirms 17 gadiem
He he RCHV malaci !!!!!!

  +3 [+] [-]

, 2008-04-04 16:51, pirms 17 gadiem
Ja vel kas paldies Dank konkursa dalibniekiem par smuko sovu

  +4 [+] [-]

, 2008-04-04 17:48, pirms 17 gadiem
Runājot par to kā bija noorganizēts - it kā jau viss bija labi, tikai tas, ka fināla laikā apstādina spēli, lai pasniegtu balvas tiem spēlētājiem, kuri pirmie iemeta punktus savai komandai, bija diezgan absurdi. Galu galā tas ir fināls nevis Zvaigžņu spēle!

Bet tā žēl Hanzu, viņiem vajadzēja paņemt Domes kausu!

  +2 [+] [-]

, 2008-04-04 18:28, pirms 17 gadiem
Hanza malači! Apsveicu ar panākumu!

  +3 [+] [-]

, 2008-04-04 20:39, pirms 17 gadiem
man jautaajums...varbuut kaads zin, vai kaut kur buus redzamas bildes no shiis speeles??? varbuut sheit vai kaadaa citaa saitaa????

  +2 [+] [-]

, 2008-04-04 20:54, pirms 17 gadiem
Tāda sajūta, ka zālē bija 2 cilvēki par Hanzu
Es biju 1 no viņiem

  -1 [+] [-]

, 2008-04-06 11:41, pirms 17 gadiem
Nu taa gan nebij.. Bija diezgan daudz civeeku,kas bija par RHV. Zheel ,ka neviens neskandinaaja " HANZA " ...

     [+] [-]

, 2008-04-06 22:25, pirms 17 gadiem
tuk_tuk_te_lohs rakstīja: saliidzinaaji arii- 49. un 84.vsk!

atrodi mana teksta,kur es salidzinaju shis kamandas.
es saku to,ka visi speletaji spele kkur arpus skolas komandas,un 2vu dienu atputa ir pilnigi pietiekama. Tikpat labi ,ja humanitara zaudetu,varetu pateikt,ka mizis ar zeidaku pec spelem iet uz treniniem,un tapec tika zaudeta spele.