Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Kobe: "Vairs nav 1992. gads – arī Amerikas labākajam sastāvam uzvara turnīrā nebūtu nekāda pastaiga"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kobe: "Vairs nav 1992. gads – arī Amerikas labākajam sastāvam uzvara turnīrā nebūtu nekāda pastaiga"
Manu Džinobili un Kobe Braients. Foto: Sipa/Scanpix

Pasaules kausa basketbolā izšķirošās cīņas klātienē vēro arī Kobe Braients, un Nacionālās basketbola asociācijas leģenda piedalījās preses konferencē, kurā pauda iespaidus par pasaulē notiekošo basketbola attīstību.

2004. gada Atēnu olimpiskajās spēlēs amerikāņi piedzīvoja pamatīgu vilšanos, tāpēc četrus gadus vēlāk uz Pekinu tika vests zvaigžņots sastāvs. Medijos šī komanda tika nodēvēta par The Redeem Team, atsaucoties uz 1992. gada The Dream Team. Kapteinis bija Kobe Braients, kuram līdzās spēlēja Lebrons Džeimss, Karmelo Entonijs, Dveins Veids, Džeisons Kids, Kriss Pols, Dvaits Hovards un citi.

Pēc tam, kad amerikāņi šajā Pasaules kausā ceturtdaļfinālā zaudēja Francijai, izstājoties no cīņas par titulu, Braientam tika jautāts, vai nākamajā lielajā turnīrā varētu tikt pulcēta vēl viena The Redeem Team. "Nevajag aizmirst, ka mums toreiz vajadzēja ellīgi labu ceturto ceturtdaļu, lai pieveiktu Spāniju. Pat tad, ja tiks salasīti paši labākie spēlētāji, nebūs nekāda pastaiga parkā. Vairs nav 1992. gads," pārliecināts bija Braients.

"Pārējā pasaule mūs jau labu laiku noķērusi. Ir pienācis brīdis, kad Amerika uzvarēs spēles un zaudēs spēles. Laukumā ir vērojams lielisks basketbols. Nav starpības, cik labs sastāvs tiks savākts uz nākamo turnīru, Amerikai tāpat neklāsies viegli," teica Braients, kurš ir viens no FIBA globālajiem vēstnešiem, tāpēc ieradies uz Pasaules kausa pusfināliem un medaļu spēlēm.

Braients veltīja atzinīgus vārdus Serbijas, Lietuvas un Čehijas izlasēm. Viņš atzina, ka bauda Nikolas Jokiča spēli, kamēr Bogdans Bogdanovičs ir viens no viņa mīļākajiem jaunajiem NBA spēlētājiem. Tiesa, neviena no šīm komandām finālā nespēlēs – cīņā par titulu tiksies Argentīna un Spānija. "Marku [Gazolu] pirmo reizi satiku, kad viņam bija tikai 13 gadu. Neiedomājami redzēt, cik tālu viņš ticis."

Savukārt uz jautājumu par Argentīnas izlasi Kobe atbildēja ar humoru: "Nezinu, kāpēc gan lai kāds man prasītu par Argentīnu, jo, ja nebūtu Manu Džinobili, manā kontā būtu apmēram desmit NBA čempiona gredzeni." Ķīnā ieradies arī Džinobili, kurš klātienē vēroja sava senā cīņubiedra Luisa Skolas lielisko sniegumu pusfinālā.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/fibawc...

  -3 [+] [-]

, 2019-09-13 18:13, pirms 5 gadiem
Ja ASV patiesam katru reizi spetu novakt "Dream team" vini vinētu jebkuru komandu, jebkuros apstaklos

  -3 [+] [-]

, 2019-09-13 18:46, pirms 5 gadiem
Mosties, Kobe! Šis bija ASV 5tās vai 6tās izlases sastāvs, kas patiesībā rādīja samērā OK sniegumu! Labākie čaļi visiem būtu braukuši pāri bez stresa!!!
Vairāk būtu jādomā par to, lai šādus turnīrus tiesātu cilvēki, kas kko jēdz... jau vismaz 6as spēles noraka tiesneši! TOP 8 būtu krietni savādāks!?

  -1 [+] [-]

, 2019-09-13 19:12, pirms 5 gadiem
Es šoreiz Kobei nepiekritīšu. Bet visu cieņu Leğendai.

     [+] [-]

, 2019-09-13 19:18, pirms 5 gadiem
Beidzat muldēt par to 5-6 izlasi.Atrodat 60!!! labākus spēlētājus.
Šīm varbūt bija tāda 3.5-4 izlase.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-13 19:20, pirms 5 gadiem
Pilnībā var piekrist, komandu sportu spēlēs galvenais ir komandas spēle, reizēm var savākt ne zvaigžņu komandu un iet spēlēt vairāk kā lieliski.
Pie tam mūsdienās basketbols ir diezgan progresējis, Eiropas līgas ir kļuvušas ļoti spēcīgas un Eiropā spēlē pilnībā citu basketbolu nekā NBA.
Domāju ka arī turpmākos gadus ASV lai vai ar kādu sastāvu, bet viņiem nebūs viegli. Jā iepriekš ASV dominēja, bet laiks iet un sports nestāv uz vietas.
Lai vai kā man ir prieks ka Eiropas komanda ir finālā un turēsim īkšķus par Spāniju, lai tomēr pasaules spēcīgākā izlase turpmākos četrus gadus būtu Eiropas komanda.

     [+] [-]

, 2019-09-13 19:23, pirms 5 gadiem
Kautvai atceroties vēsturi, ASV ar visām zvaigznēm ir dabūjuši pa mizu no mūsu pašu kaimiņiem lietuviešiem. Tāpēc saku, galvenais nav zvaigznes, bet komanda.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-13 19:40, pirms 5 gadiem
Nu jau, nu jau...
Kobe te lej medu ausīs
Ticu, ka iekšēji viņš domā, ka ja viņš būtu koamndā, nevienam citam variantu nebūtu
Bet, ja būtu normāls garais, tad jau šī izlase nebūtu tā pakāsusi...

Skaidrs, ka nākotnē visus ar +40 nesagraut, protams, tie laiki ir beigušies, bet ja komandā būtu, teiksim tas pats Hardens un KD... Diezin vai visi segtu zonu
Ticu, ka ceturtdaļfināli būtu grūti tāpat, jo ir spriedze un visiem citiem papildu motivācija... bet tad pretiniekiem būtu jābūt anormālai krītamajai dienai , kas ir visai iespējama...

     [+] [-]

, 2019-09-13 20:53, pirms 5 gadiem
Asv komandai pietiktu ar RW, KD vai SC, un Asv būtu finālā. Baigi jūtams top 10 džeku pienesums. Kemba nav tuvumā tiem džekiem, lai arī ir ASG dalībnieks, tomēr to kāds ir tas pats SC var just nereāli.
Asv vispār jāstrādā pie attieksmes, visi palikuši par čīkstuļiem un mīkstajiem, kuriem nereāli jāgatavojas NBA sezonai

  -1 [+] [-]

, 2019-09-13 21:31, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Beidzat muldēt par to 5-6 izlasi.Atrodat 60!!! labākus spēlētājus.
Šīm varbūt bija tāda 3.5-4 izlase.
Nezinu gan, kas, piemēram, Plamlijam būtu meklējams ASV 4. izlasē.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-13 21:42, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Nezinu gan, kas, piemēram, Plamlijam būtu meklējams ASV 4. izlasē.
Viņš 2014 gadā čempī ar spēlēja.

     [+] [-]

, 2019-09-13 22:48, pirms 5 gadiem
Piekrītu, pašreizējā vecumā 92 gada dream team tiešām viegli neietu