Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Žagars par potenciālo dalību Pasaules kausā: ''Tas būtu vienreizēji''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Žagars par potenciālo dalību Pasaules kausā: ''Tas būtu vienreizēji''
Artūrs Žagars. Foto: LBS

Latvijas vīriešu valstsvienība ceturtdien Liepājā sāka oficiālo treniņnometni, gatavojoties debijai Pasaules kausa finālturnīram. Kandidātu lokā iekļauts arī 2018. gada Eiropas U18 čempionāta sudraba medaļnieks un viens talantīgākajiem jaunās paaudzes latviešu aizsargiem Artūrs Žagars, kurš portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja, ka dalība finālturnīrā būtu vienreizēja pieredze.

Aizvadīto sezonu Artūrs Žagars pavadīja Lietuvas augstākās līgas klubā Ķedaiņu ''Nevežis'', esot komandas līderis un viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem LKL. Sezonas izskaņu gan latvietim saraustītāku padarīja trauma, kuras rezultātā nācās izlaist spēles.

''Sezonas beigās sanāca nedaudz atsvaidzināt paceles cīpslas savainojumu. Pēc sezonas beigām nedēļu, divas paņēmu pauzi no basketbola – strādāju tikai svaru zālē. Tad jau jutos pietiekami labi, lai atsāktu basketbola treniņus. Liela atpūta nesanāca. Mēģināju sagatavoties izlases treniņnometnei, lai parādītu, uz ko esmu spējīgs,'' teica Žagars.

''Strādāju uz visa ķermeņa attīstību un, protams, mentālo pusi – esmu uzkrājis pieredzi, bija liela loma komandā, daudz spēlēju. Kā arī pirmo reizi pa ilgiem laikiem ar ''Nevežis'' tikām izslēgšanas spēlēs. Uzskatu, ka sezona bija laba,'' par to, pie kā vasarā strādāts un kāda bijusi aizvadītā sezona teica 23 gadus vecais latviešu saspēlnieks.

Lukas Banki vadītā Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība debiju Pasaules kausa finālturnīrā piedzīvos 25. augustā Džakartā. Turnīra nozīmīgumu atzīmē arī Žagars: ''Tas būtu vienreizēji. Daudzi spēlētāji nekad dzīvē to varbūt nepieredzēs. Tas ir ļoti liels notikums.''

Latvijas izlase Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs H apakšgrupā pret Libānas, Francijas un Kanādas komandām. Pēdējo divu rindās pavisam noteikti būs augstākā līmeņa aizsargi. Potenciālo cīņu pret vadošajiem Eiropas un NBA aizsargiem izceļ arī Žagars: ''Egoistiski runājot, uz to skatos kā testu pašam sev – kā es izskatos uz viņu fona. Noteikti tas būs pārbaudījums arī visai komandai. Būs jaudīgi un interesanti mači.''

Latvijas izlases kandidātu lokā esošā aizsarga nākamā darba vieta vēl nav izziņota: ''Šobrīd vēl nekas nav skaidrs. Grūti pateikt, kur gribētu spēlēt. Jāskatās, kādi ir piedāvājumi, kur labāka situācija – vairāk plusu un mazāk mīnusu.''

2023. gada FIBA Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim norisināsies Filipīnās, Indonēzijā un Japānā.

  -2 [+] [-]

, 2023-07-30 16:48, pirms gada
Šim džekam jābeidz sapņot, labi, ja VEFs vēl paņems šo porcelāna trauku

  +2 [+] [-]

, 2023-07-30 16:57, pirms gada
Jānovēl viņam nospēlēt vienā vietā pilnu sezonu no sākuma līdz beigām. Tas līmenis pat nav tik svarīgs. Galvenais, lai veselība!

  +1 [+] [-]

, 2023-07-30 17:04, pirms gada
''Tas būtu vienreizēji''- tas gan.
Otras tādas iespējas viņam nebūs

  -1 [+] [-]

, 2023-07-30 17:33, pirms gada
No potenciāla Lukas Doncica, kļuvis par nekam nevajadzīgu Dāvi Bertanu

  +2 [+] [-]

, 2023-07-30 18:07, pirms gada
Nemazgājos rakstīja: No potenciāla Lukas Doncica, kļuvis par nekam nevajadzīgu Dāvi Bertanu
kurš teica, ka Dāvis nevienam nav vajadzīgs? Ir vajadzīgs, tikai ne par tādu algu. Beigsies lielais līgums un vadošās komandas noteikti gribēs viņu dabūt.

     [+] [-]

, 2023-07-30 18:25, pirms gada
raivisss rakstīja: kurš teica, ka Dāvis nevienam nav vajadzīgs? Ir vajadzīgs, tikai ne par tādu algu. Beigsies lielais līgums un vadošās komandas noteikti gribēs viņu dabūt.
Nu nebūs NBA viņš, ja krasi nesaks atkal troikas mest.
Max Spānijas ACB un arī šaubos

     [+] [-]

, 2023-07-30 19:14, pirms gada
Nemazgājos rakstīja: Nu nebūs NBA viņš, ja krasi nesaks atkal troikas mest.
Max Spānijas ACB un arī šaubos
sāc labāk mazgāties, citādāk smadzenes pūst!

     [+] [-]

, 2023-07-30 20:04, pirms gada
Nemazgājos rakstīja: No potenciāla Lukas Doncica, kļuvis par nekam nevajadzīgu Dāvi Bertanu
Tu vispār sekoji līdzi Žagara sezonai? Gandrīz visu sezonu bija kluba uzbrukuma līderis, un LKL nav nekāds LBL. Brīžam parādīja savu potenciālu visnotaļ spoži. Uzskatu, ka, ja nebūtu savainojums beigās, sezona vērtējama ar treknu plusu. Ja izvairīsies no savainojumiem, pēc pāris sezonām spēlēs kkāda ļoti nopietnā Eiropas klubā.