Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

"Basketbola pēcgarša": Indonēzijas arēnā bez alus, Muižnieku +40 nepārsteidz

Emils Ozerinskis

"Basketbola pēcgarša": Indonēzijas arēnā bez alus, Muižnieku +40 nepārsteidz
Kārlis Muižnieks. Foto: BK Ventspils

Pēc katras Latvijas basketbola izlases spēles Pasaules kausa izcīņā portāla Sportacentrs.com lietotājiem ar savām pārdomām pēcspēles raidījumā "Basketbola pēcgarša" dalās basketbola pazinēji, kuri pēc graujošās uzvaras pār Libānu pakritizēja planētas meistarsacīkšu formātu un dalībkomandu dažādo līmeni.

Uzreiz pēc Latvijas izlases uzvaras pār Libānas valstsvienību ar 109:70 savā Pasaules kausa izcīņas debijas spēlē, Sportacentrs.com redakcijas pārstāvis Rolands Eliņš aicināja aprunāties basketbola pazinējus par nupat kā redzēto laukumā.

Bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks par uzvaru ar teju +40 pārsteigts nebija: "Es gaidīju, ka Latvijas izlasei nebūs nekādas problēmas. To arī teicu vairākās intervijās pirms Pasaules čempionāta. Daži no speciālistiem kaut kādas bažas izteica, bet mazliet pasekojot Libānas izlases sastāvam un viņu sniegumam pārbaudes spēlēs, bija skaidrs, ka tiksies divu līmeņu komandas. Tajā pašā laikā mūsējiem bija jābūt labi fokusētiem un koncentrētiem, kādi viņi arī bija. Laukumā arī tika parādīta tā līmeņu starpība."

"Tie, kas seko līdzi pasaules čempionātiem un olimpiskajām spēlēm, redz, ka tās dažas valstis nāk iekšā no mazliet eksotiskām vietām. Šis līmenis starp komandām atšķiras ļoti krasi, kas nav tik jūtams Eiropas čempionātos," savu zināmu devu kritikas FIBA turnīru līmenim veltīja no 2004. līdz 2007. gadam Latvijas izlasi vadījušais Muižnieks.

Savulaik "ASK Rīga" ģenerālmenedžeris Ģirts Kalniņš: "Kārlis jau pateica par to līmeņu atšķirību, bet es būšu mazāk politkorekts. Es saprotu, ka basketbols ir jāizplata visā plašajā pasaulē. Ir jādot pieejamība un jāsniedz kaut kādas iespējas arī šādām komandām, bet nezinu vai šī mūžīgā finālturnīru paplašināšana basketbolā, arī futbolā ir tas pats, ir tas ko mēs gribam dzirdēt no tāda vārda kā finālturnīrs. Man kolēģi uzprasīja vai Libāna varētu kādu Eiropas komandu uzvarēt? Nu drošvien, ka kādu jau varētu. Saprotu, ka visam ir biznes apakšā un attiecīgā sporta veida popularizēšana, bet nezinu vai šādas spēles kādam ir liels ieguvums."

"Basketbola pēcgaršas" pārraidei uz īsu brīdi pieslēdzās arī Sportacentrs.com speciālkorispondents Indonēzijā Toms Mālmeisters. kurš pastāstīja par galveno: "Ir jauki, ka ir atbraukuši pietiekamā skaitā Latvijas līdzjutēji. Ārzemju kolēģi jau ir jautājuši vai tiešām viņi visi ir atbraukuši no Latvijas? Par spēli - ja mēs metam tik daudz tālmetienus iekšā, tad mūs ir grūti pārspēt. Domāju, šī bija laba spēle pārliecības iegūšanai. Gribētos, lai labāk spēlējam viens pret vienu aizsardzībā un labāk cīnāmies par atlēkušajām bumbām uzbrukumā. Galvenais ko pateikšu - arēnā netirgo alu. Tā kā mūsu līdzjutējiem ir jāsildās pirms un pēc spēlēm."

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

  +3 [+] [-]

, 2023-08-25 16:08, pirms 10 mēnešiem
Kalniņš laikam nesajēdz, ka gadījumā, ja PK būtu tikai 24 vietas pašreizējo 34 vietā, tad arī Eiropas komandām būtu vismaz par 4 kvotām mazāk. Tad sazin kā būtu mums ar to kvalificēšanos.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-25 19:48, pirms 10 mēnešiem
Tā tēma, ko Kalniņš cilā ir 1000x apzelēta. Turnīra saucas Pasaules čempionāts, nevis k-kāda Zelta labāko līga. Līdz ar to līmeņu atšķirības tādos būs. Tas pats par OS. Un mums jāpriecājas par formātu, jo var būt situācijas, kad arī mums nebūtu viegli kvalificēties. Kā labi jau zinām no pieredzes.

     [+] [-]

, 2023-08-26 10:00, pirms 10 mēnešiem
Karalis Lauva rakstīja: Kalniņš laikam nesajēdz, ka gadījumā, ja PK būtu tikai 24 vietas pašreizējo 34 vietā, tad arī Eiropas komandām būtu vismaz par 4 kvotām mazāk. Tad sazin kā būtu mums ar to kvalificēšanos.
Domāju, ka šogad tiktu tāpat. Uzvarējām savā kvalifikācijas grupā. Tie, kas tur tika kā otrie utt. Tiem gan būtu švakāk.