Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1457, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-19 basketbola izlase piekāpjas Krievijai, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas

Latvijas U-19 basketbola izlase savās mājās notiekošā pasaules čempionāta otrā posma E apakšgrupas trešās kārtas spēlē trešdien ar rezultātu 63:73 (21:15, 11:12, 17:16, 14:30) piekāpās Krievijas izlasei, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas.Turnīra turpinājumā Latvijas izlase pusfināla cīņā par 9. līdz 12.vietu tiksies ar Kanādu.Rezultatīvākais Latvijas izlasē pirmajā puslaikā ar 17 punktiem Kaspars Vecvegars, bet Krievijas labā 21 punkts Aleksandra Varnakova kontā.

Mača sākumā Latvijas izlase izcēlās ar trijiem trīspunktu metieniem, kad precīzs divas reizes bija Kaspars Vecvagars un reizi Dāvis Bertāns, kamēr Krievijas basketbolisti pirmajās trīs minūtēs spēja gūt divus punktus no groza apakšas. Mača turpinājumā piecus punktus pēc kārtas Latvijas komandai guva Timma, bet pēc šīs epizodes cīņas gaita izlīdzinājās un komandas apmainījās ar gūtajiem punktiem.

Līdzīgā cīņā Latvijas komandai turpināja veikties no tālās distances, taču Krievijas spēlētāji, pacietīgi veidojot uzbrukumus, neļāva pretiniekiem atrauties - rezultāts pēc pirmās ceturtdaļas bija 21:15 Latvijas labā.

Otro ceturtdaļu veiksmīgāk iesāka krievu basketbolisti, kuri guva piecus punktus pēc kārtas un samazināja rezultāta starpību līdz vienam punktam. Turpinājumā vairākos uzbrukumos pēc kārtas abas komandas punktus gūt nespēja, bet nedaudz vēlāk Timma un Artūrs Vītiņš ar precīziem divpunktu metieniem palielināja pārsvaru līdz pieciem punktiem, uz ko pretinieki atbildēja ar metienu no groza apakšas.

Vienības laukumā mēģināja spēlēt ātru basketbolu, taču ar tas nebija pārāk veiksmīgi, jo mača rezultativitāte kritās, bet rezultāts pēc pirmā puslaika bija 32:27. Jāizceļ, ka ceturtdaļas izskaņā savainojuma dēļ laukumu pameta Vecvagars.

Pēc puslaika pārtraukuma pirmos punktus guva Krievijas basketbolisti, bet Edmunds Dukulis laukuma otrā galā izcīnīja atlēkušo bumbu uzbrukumā un guva divus punktus. Laukumā ritēja līdzīga cīņa, kurā uzsvars tika likts uz aizsardzību un līdz ar to rezultāta starpība būtiski nemainījās.

Trešās ceturtdaļas vidū laukumā atgriezās Vecvagars, kurš jau pirmajā uzbrukumā realizēja trīspunktu metienu, bet uzbrukumu vēlāk pretinieku izprovocēja un noteikumu pārkāpumu un realizēja divus soda metienus, taču pretinieku spēlētāji tūlīt atbildēja ar septiņiem punktiem pēc kārtas, samazinot rezultāta starpību līdz četriem punktiem. Tomēr Krievijas izrāvienu Latvijas spēlētāji spēja apturēt un pēc trīs ceturtdaļām Latvija bija vadībā ar 49:43.

Pēdējās desmit minūtēs ātri divus punktus guva Krievijas komanda, uz ko Timma atbildēja ar trīspunktu metienu. Tomēr krievu spēlētāji turpināja demonstrēt aktīvu spēli un guva astoņus punktus pēc kārtas un pirmo reizi šajā mačā izvirzījās vadībā. Tikmēr mājinieki nebija mierā ar šādu spēles pavērsienu - Ojārs Siliņš guva divus punktus ar sodu un atkal izvirzīja vadībā savu komandu. Cīņas gaitā ilgāku laiku rezultāts bija neizšķirts 57:57, bet krievi atkal spēja izvirzīties vadībā.

Spēles pēdējās minūtēs līdera lomu uzņēmās Vecvegars, kurš, realizējot divus soda metienus un vienu trīspunktu metienu, vēlreiz izvirzīja vadībā Latvijas vienību. Saspringta cīņa turpinājās un latviešu basketbolistiem uzbrukumā neveicās, kamēr pretiniekiem grozā krita pat ļoti sarežģīti metieni - pusotru minūti pirms mača beigām Latvijas izlase bija iedzinējos ar septiņiem punktiem, deficītu neprotot atspēlēt līdz pat cīņas beigām.

Latvijas jaunie basketbolisti jau pirms šī mača bija zaudējuši pat teorētiskas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.

E grupas kopvērtējumā pirmo vietu ar piecām uzvarām ieņem Austrālija, Polijas kontā ir trīs panākumi, bet Brazīlija, Krievija un Argentīna izcīnījušas pa trim panākumiem. Latvijas izlase ar divām uzvarām grupā ierindojās pēdējā, sestajā vietā.

Jau vēstīts, ka F grupas cīņās trešdien Lietuvas jaunie basketbolisti ar rezultātu 78:59 pārliecinoši uzvarēja Ēģiptes komandu, Serbija ar rezultātu 94:73 pieveica Kanādu, bet ASV ar 85:87 piekāpās Horvātijai, ciešot pirmo zaudējumu turnīrā.

Pirmo vietu F grupas kopvērtējuma ieņēma ASV izlase, kas izcīnīja piecas uzvaras sešos mačos, otrajā vietā ar četrām uzvarām ierindojās Horvātija, trešo pozīciju ar četriem panākumiem ieņēma Lietuvas jaunie basketbolisti, bet ar tikpat uzvarām ceturto pozīciju izcīnīja Serbija. Kanāda sešos mačos tika pie diviem panākumiem, bet Ēģipte apakšgrupu sacensības noslēdza ar vienu uzvaru sešās cīņās.

Pēc trijām kārtām otrajā posmā pa četrām labākajām E un F grupas komandām iekļūs sacensību ceturtdaļfinālā, bet piektajā un sestajā vietā palikušās izlases turpinās cīņu par 9.-12.vietu.

Latvijas U-19 izlases sastāvs pasaules čempionātam: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Ojārs Siliņš, Edmunds Dukulis, Dāvis Bertāns.

     [+] [-]

, 2011-07-06 22:27, pirms 13 gadiem
Mums vienkārši jāsaplosa Kanādu !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja