Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Austrumu superduelis

Andrejs Siliņš

Austrumu superduelis
Šonakt Dvaits Hovards un Lebrons Džeimss katrs savā komandā, katrs par savu mērķi
Foto: AFP

Šonakt Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) regulārajā sezonā pirmo reizi tiksies divi Austrumu konferences grandi – Orlando "Magic" uzņems Klīvlendas "Cavaliers". Spēle Orlando sāksies 3:00 pēc Latvijas laika.

Superzvaigznes...

Pieminot "Magic" un "Cavs", pirmie uzreiz ikvienam NBA sekotājam prātā iešaujas attiecīgi Dvaits Hovards un Lebrons Džeimss. Un kā nu ne – šonakt laukumā pretējās komandās tiksies divi savulaik pārliecinoši drafta pirmie numuri, olimpiskā zelta apzeltīti spēlētāji, divi populārākie spēlētāji Zvaigžņu spēles balsojumā, divas no spožākajām mūsdienu basketbola zvaigznēm pasaulē, abi par labākajiem spēlētājiem pasaulē savās pozīcijās saukti, divi no reālākajiem MVP balvas ieguvējiem šosezon.

Vārdu sakot, teju viss, ko vien jebkurš basketbolists var vēlēties. Tiesa, izņemot vienu un ļoti svarīgu posmu līdz pilnībai – NBA čempiona gredzena. Tomēr tieši šogad abas komandas tam ir tik tuvu kā vēl nekad līdz šim. Kamēr "Cavs" ar savu rekordilgo un joprojām nepārtrūkušo mājas spēļu uzvaru sēriju (21-0) ir pirmie Centrālajā divīzijā, "Magic", kam kopumā par divām uzvarām mazāk, ir pirmie savā Dienvidaustrumu divīzijā. Pieminētie divi zaudējumi vairāk "Magic" neļauj apsteigt "Cavs" arī Asutrumu konferences kopvērtējumā – Orlando trešie, Klīvlendas sportisti otrie. Pirmajā vietā ar zaudējumu vairāk nekā "Cavs", bet arī četrām spēlēm vairāk kopumā Bostonas "Celtics".

...un Co

Lebrons Džeimss ar draugiem šogad pretiniekus uzvarētajās spēlēs apspēlējis pārliecinoši – vairāk nekā ar desmit punktiem vidēji. Nedaudz mazāk Bostonai, bet "Magic" ceturtais rādītājs vēl arī aiz "Lakers" – plus 8,2. Klīvlendas pluss noteikti ir aizsardzība – vidēji mačā ielaisti vismazāk punkti līgā (90,6), tiesa, šovakar "Cavs" galvenajam trenerim Maikam Braunam nāksies palauzīt galvu. Proti, ierindā "kavalieriem" nav lietuviešu milzis Židrūns Ilgausks un Dvaita Hovarda segšanu, visticamāk, nāksies uzticēt brazīlietim Andersonam Varežao.

Tikmēr "Magic" rindās beidzot pēc savainojuma izārstēšanas atgriezies lidojošais francūzis jeb "Air France" Mikaels Pjetruss. Aizsargs sezonu sāka kā komandas pamata piecinieka spēlētājs, tomēr savainojums izjauca plānus. Vasarā, kad Pjetruss pārcēlās uz Orlando no Rietumkrasta pastarīšiem Goldensteitas "Warriors", komandas galvenais treneris Stens van Gandijs uzsvēra francūža teicamo darbību aizsardzībā un minēja, ka beidzot komandai Pjetrusa personā būs spēlētājs, kurš varēs stāties tāda kalibra spēlētājiem kā Lebrons Džeimss.

Aizsardzība pret uzbrukumu

Ja jau pieskaramies spēlētājiem, kuri izceļami vēl bez abām zvaigznēm, tad katrā komandā šoreiz gribētos izcelt vēl pa pārītim. Klīvlendā Ilgauska prombūtnes laikā sevi no labākās puses apliecinājis jau minētais Varežao, bet vīrs, kurš pelnījis, iespējams, lielākos laurus, ir aizsargs Mo Viljamss. Pēdējā spēlē Viljamss kļuva par spēlētāju, kurš iemetis visvairāk punktus kluba vēsturē, spēlējot kopā ar Džeimsu. Mazais Mo iemeta 43 punktus un tik daudz blakus Lebronam nebija iespējis itin neviens un nekad.

Kamēr Klīvlenda uzsvaru liek uz aizsardzību, jo uzbrukums ar tādiem izpildītājiem, kādi ir komandā, vairāk vai mazāk, pats nāk no sevis, Orlando bijusi izteikta uzbrukuma komanda, jo sevišķi pēdējā laikā. Teicama metienu precizitāte no visām distancēm ļāvusi rakstīt jaunus ierakstus līgas rekordu grāmatās, bet uzteicamu sniegumu īpaši demonstrējuši Hedo Turkoglu un Džamīrs Nelsons. Pirmais pirms sezonas bija viens no progresējušākajiem spēlētājiem visā līgā un laukumā dara visu (tāpat kā Džeimss), bet otrais īpaši labi uzbrucis grozam no tālās distances – realizēti 45 procenti metienu aiz trīspunktu līnijas.

Rietumu intriga

Telekompānijas TNT naktī ar nosaukumu "Double-Header" otra spēle 5:30 pēc Latvijas laika norisināsies Fīniksā, kur vietējais "Suns" uzņems Sanantonio "Spurs" vienību. Abām komandām ir kopīga pagātne jeb, skaidri izskatoties, 2005. un 2007. gada izslēgšanas spēlēs tieši "Spurs" bija tie, kas aizlika kāju priekšā fīniksiešiem ceļā uz NBA finālu un, zinot toreizējo spēku samēru starp konferencēm, iespējams, arī čempionu gredzeniem.

Pēdējā laikā otro (kas zina, varbūt trešo?) jaunību atguvis Šakils O'Nīls, kurš pirms sezonas teica, ka aizvada pēdējās pāris sezonas. "Jūtu, ka varu spēlēt vēl kādus trīs vai četrus gadus," varenais centrs pēc pēdējā mača, kurā atzīmējās ar 29 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, domas bija nedaudz mainījis. "Es kustos pa labi, kustos pa kreisi, skrienu, lecu, triecu no augšas, paceļos no zemes un karājos stīpā, saņemu tehniskās piezīmes – tik labi neesmu juties pēdējo divu gadu laikā," sev ierastā humora pilnā nopietnībā saka Šaks.

NBA regulārā sezona

30. janvāris

SpēleLaiks
Magic - Cavaliers3:00
Suns - Spurs5:30

Izmantotie resursi:
nba.com
espn.com
The Associated Press
ESPN research

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-29 21:28, pirms 16 gadiem
es par Magic.
kautvai arī šogad Cavaliers baigi ārda, un nebrīnītos par Cavaliers uzvaru!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-29 21:28, pirms 16 gadiem
cleveland viness

     [+] [-]

, 2009-01-29 21:30, pirms 16 gadiem
Cavaliers

  +1 [+] [-]

, 2009-01-29 21:30, pirms 16 gadiem
marcha000 rakstīja: Jūtu, ka Magic panjems!
Cavalieri pedejajaas speelees taadi nepaarliecinoshi izskataas!
izskatas neparliecinosi bet uzvar

  +2 [+] [-]

, 2009-01-29 21:48, pirms 16 gadiem
starpcitu Howards nebija pārliecinošais drafta nr.1, Emeka Okafors bija favorīts, pie tām, tieši Emeka dabūja Rookie of the Year balvu. Bet kā redzam, Howards ir ātrāk progressējis.
spēlei jābūt labai, vienīgi 3 no rīta spēle, varēja būt nedaudz ātrāk.

     [+] [-]

, 2009-01-29 22:04, pirms 16 gadiem
Magic liela iespeja vinēt, jo spelee mājas un cavaliers nau ilgauskis un laikam walance, bet īsti nezinu... GO GO CAVALIERS

     [+] [-]

, 2009-01-29 23:27, pirms 16 gadiem
uzvarēs Suns un Cavs! Believe me!

     [+] [-]

, 2009-01-30 00:23, pirms 16 gadiem
Es par Magic.

     [+] [-]

, 2009-01-30 01:12, pirms 16 gadiem
Vot nevaru izšķirties, vai skatīties šo maču...

     [+] [-]

, 2009-01-30 13:35, pirms 16 gadiem
"...par divām uzvarām mazāk, ir pirmie savā Dienvidaustrumu divīzijā. Pieminētie divi zaudējumi vairāk..."

Pieminētas tika uzvaras un tas nu nav viens un tas pats!