Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pasečņiks par iespēju atgriezties NBA: ''Šobrīd fokusējamies uz vienu komandu''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pasečņiks par iespēju atgriezties NBA: ''Šobrīd fokusējamies uz vienu komandu''
Anžejs Pasečņiks. Foto: EPA/Scanpix

Latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks intervijā MVP atzina, ka palikt ASV sezonas gaitā bijis viņa lēmums, lai gan basketbolista aģents vēlējies, lai Pasečņiks spēlētu. Centra spēlētājs atlaišanu no ''Wizards'' saista ar Covid-19 saslimšanu, bet atgriezties NBA ir iespējams vienas komandas sastāvā, kuru, visticamāk, spēlētājs pārstāvēs Vasaras līgā.

Anžejs Pasečņiks 2020./2021. gada sezonu iesāka Nacionālās basketbola asociācijas Vašingtonas ''Wizards'' rindās, kurā sezonas gaitā devās laukumā tikai vienā spēlē, sešu minūšu laikā izceļoties ar piecām kļūdām. Visnotaļ ātri ''Wizards'' lēma no sastāva latvieti atbrīvot. Vēlāk intervijā ar portālu ''Sportacentrs.com'' ''The Athletic'' Vašingtonas ''Wizards'' apskatnieks Freds Kacs pauda, ka Pasečņika atlaišana bijusi gaidāma.

‘’To varēja paredzēt. Viņa līgums bija daļēji garantēts un abas puses vienojās termiņu pagarināt no novembra uz 1. februāri. Praktiski vienmēr, kad komanda ar spēlētāju vienojas atlikt garantētā līguma datumu, tas nozīmē, ka viņu atlaidīs. Sarunas notiek sekojoši – tuvojoties šim datumam, komanda informē spēlētāja aģentu, ka viņi nemaksās līguma pilno summu un atbrīvos basketbolistu. Spēlētāja aģents jautā, kāda ir iespēja, lai tā nenotiktu un piedāvā šo termiņu atlikt, lai basketbolists var sevi pierādīt. Komanda tam piekrīt, jo viņiem tas neko nemaksā un lūdz šo datumu pārcelt pēc iespējas tālāk, lai par to nenāktos domāt. Puses vienojas par 1. februāri. Šī vienošanās principā ir par labu basketbolistam, jo citādi ‘’Wizards’’ viņu būtu atlaidusi jau pirms sezonas,'' situācijas attīstību iezīmēja ''The Athletic'' žurnālists.

Intervijā MVP Pasečņiks uz savu atlaišanu raudzījās citādāk, uzskatot, ka galvenais apstāklis bijis inficēšanās ar Covid-19 vīrusu: ''Kad janvārī mani atlaida, biju inficējies ar Covid-19. Pa lielam tas arī bija iemesls, kādēļ man atlaida, jo komandā bija vajadzīgs spēlētājs.'' Spēlētājs atklāja, ka nav jutis to, ka viņš varētu tikt atbrīvots: ''Pirms saslimšanas neviens nebija licis domāt vai justies, ka es tur vairs nebūšu. Man vienmēr teica, ka redz mani komandā ilgtermiņā. Man teica, ka klubs nevienā brīdī nav domājis tikt no manis vaļā. Taču tieši divas nedēļas pirms 1. februāra... Nevēlos fokusēties uz to brīdi, man tas nebija nekāds trieciens un es ne uz vienu neapvainojos. Tobrīd domāju, ka izveseļošos, atgūšu formu un spēlēšu citur.''

Pasečņiks lēma palikt ASV un uzturēt sevi formā, lai gadījumā, ja kāda NBA komanda izrāda interesi, būtu gatavs doties palīgā. Viņa aģents Artūrs Kalnītis vēlējies, lai viņa klients kaut kur spēlētu, tāpēc izlaistā sezona pēc atlaišanas jāuzskata par paša spēlētāja iniciatīvu. Sezonas gaitā bijuši vairāki piedāvājumi no Eirolīgas komandām: ''Aģents gribēja, lai es spēlēju. Mana palikšana Amerikā drīzāk bija mana iniciatīva. Protams, arī viņš grib, lai nokļūstu kādā NBA komandā, taču vēl vairāk viņš vēlas, lai vispār spēlēju, jo pēdējos gados daudz spēlējis neesmu. Varbūt tas bija risks no manas puses, taču, aizbraucot uz Eiropu, es būtu riskējis vairs neatgriezties NBA. Patiesībā man bija pat pārsteidzoši daudz piedāvājumu no Eirolīgas komandām. Taču tobrīd uzskatīju, ka jāpaliek Amerikā, jo Eiropā varu atgriezties jebkurā brīdī. Biju jau izlēmis, ka šosezon uz Eiropu nebraukšu.''

Sākotnēji Pasečņiks plānoja ar valstsvienību trenēties jūnija nometnē, taču tad mainīja plānus, koncentrējoties uz došanos atrādīties NBA brīvo aģentu nometnē. Kā apliecināja basketbolists, esot viena komanda, kuras rindās, visticamāk, Pasečņiks spēlēs Vasaras līgā, kluba vārdu neatklājot: ''Šobrīd fokusējamies uz vienu komandu, kas izrāda interesi. Braukšu pie viņiem uz nometni. Nezinu, kādu iemeslu dēļ klubs pašlaik nevēlas publiski atklāt tos spēlētājus, kuru kandidatūras viņi izskata, tāpēc arī es nevaru to atklāt. Sarunas bija ar vairākām komandām, bet bija jāizvēlas tā komanda, kurā es vislabāk varētu iederēties un no kuras ir vislielākā interese. Pagājušajā nedēļā šai komandai atrādījos un viņi bija ļoti apmierināti.''

Savas karjeras laikā bez Vašingtonas ''Wizards'' Anžejs Pasečņiks spēlējis tādās komandās kā ''VEF Rīga'' un Spānijas ACB līgas ''Herbalife Gran Canaria''.

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lv/mvp/saruna/anz...

  -2 [+] [-]

, 2021-06-28 12:58, pirms 3 gadiem
Nu izklausās pēc normāla lodera.
Nonīkst sezonu bez spēlēšanas, bet uz Eiropu spēlēt nebrauc. Viņam pat nav normāli video, ko parādīt, ka māk spēlēt komandā... Eiropā būtu labi atrādījies, ka iekšā ir... nēee, labāk patusēt ASV
Ar izlasi trenēties ar atsakās, bet kko tur peras individuāli, itkā individuālie treniņi būtu labāki par komandas treniņiem.
Un visa mērķis ir tikt vasaras līga? Vasaras līgā ir tikuši ntie latviešu basketbolisti, nesēžot ASV.
Un klausīties, ka komanda ir apmierināta, ka viss forši, nāc pie musm uzspēlē un viss būs vēl skaistāk... tas ir 0 līmenī. Ja komandai viss patiktu, tad neliktu skraidīt vasaras līgā.

     [+] [-]

, 2021-06-28 13:10, pirms 3 gadiem
Nevar jau teikt, ka nebūtu video, kas parādītu, ko Andžejs šosezon ir darījis oficiālās spēlēs. Faktiski ir dokumentēta katra sekunde, piemēram, šeit: https://www.youtube.com/watch?v=Fry...

  +5 [+] [-]

, 2021-06-28 13:15, pirms 3 gadiem
Labi ka puisim ir sava versija, lai jau veicas

  -2 [+] [-]

, 2021-06-28 13:19, pirms 3 gadiem
2019ajā izlodoju no rix ar reisu, ar kuru Anžejs lidoja (uz ASV). Pārsteidza, ka viņs bija vājš un pat ejot, gaitā nekordinēts. Par NBA jāaizmirst. Nu nav viņš špīlers. Ar 200+ cm vien nepietiek.

  +6 [+] [-]

, 2021-06-28 13:19, pirms 3 gadiem
Bet vispar labs! sc.com panem maksas rakstu no delfi un parkope seit ta kaa es nelasu delfi saturu ikdiena man poh, bet visu cienju par metodem

  +1 [+] [-]

, 2021-06-28 13:23, pirms 3 gadiem
Domāju viņš ir pielicis. Protams, mūžīgā problēma ir fizuha - ja iegūs spēkā un metienā, viņš nav tik sūdīgs. Paskataties kādi ir līdzīgi džeki - Wagner, tas pat Len, nu nav viņš uz viņu fona sūdīgs. Es pat teiktu ar savu augumu, ja tiktu kādā komandā, var vēl sevi pierādīt.
Eiropa vienmēr ir sūdīgākais risinājums - tur ar var pazust, tākā labāk, lai turās Amerikā, sagaidīs savu iespēju.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-28 13:51, pirms 3 gadiem
Kurā tad varētu būt tā komanda 😄likmes prognozes galdā

  +1 [+] [-]

, 2021-06-28 14:01, pirms 3 gadiem
Roluxzz rakstīja: Kurā tad varētu būt tā komanda 😄likmes prognozes galdā
Bk jēkabpils
No offence, jēkabpils

  +4 [+] [-]

, 2021-06-28 14:08, pirms 3 gadiem
Roluxzz rakstīja: Kurā tad varētu būt tā komanda 😄likmes prognozes galdā
Denvera vai Filadelfija, jo taam vajag normalus centrus beidzot.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-28 14:09, pirms 3 gadiem
Jēga tad kāda? Viņš ir parēķinājis cik Eiro gadā viņš zaudē, nespēlējot eirolīgā? Katru gadu pa iespaidīgai summai, dēļ tā 1% iespējas tikt NBA rezervistos. Loģikas nekādas, ņemot vērā, ka garo spēlētāju karjera nemaz nav tik ilga. Nu protams, ka daudz video no WSH, bet nu ne tie labākie es teiktu.

  +5 [+] [-]

, 2021-06-28 14:25, pirms 3 gadiem
Pirmām kārtām, ja palasa viņa teikto, var sākt likties, ka Anžejs ir mazliet par naivu priekš sava vecuma, varbūt pietrūkst līdzās kāds, kas spēj viņu atbalstīt un arī skarbāk kritiskāk pateikt mirkļos, kad viņš smagi šauj garām. Šobrīd arī man sāk likties, ka šis talantīgais džeks būs savu karjeru nolaidis mazpamazām uz grunti. Žēl, varēja būt arī krietni labāk. Domāju, ka noteicošais visās viņa nesanākšanas ir rakstura, ambīciju, apņēmības trūkums. Ja ar šo viss būtu labi, būtu ticis arī pie fiziskā. Neko darīt,turam
Īkšķus, varbūt izdosies kaut ko beidzot vērst uz labo pusi

  +1 [+] [-]

, 2021-06-28 14:31, pirms 3 gadiem
Ideāla gadījumā mums būtu 3 nba garie spēlētāji, biedrs, KP, ap, bet nu ir palicis pagaidām viens, kurš tāpat cīnās ar sevi pierādīšanu un traumām.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-28 14:31, pirms 3 gadiem
Ja vēl gadu nesanāks nba, tad jau skaidrs, ka būs Eirolīgā.

Vai kāds zin, kas notiek ar Kurucu?

  +1 [+] [-]

, 2021-06-28 14:38, pirms 3 gadiem
https://youtu.be/AEvlSToiNSc

https://youtu.be/A-GV73z90EQ
Es neteiktu, ka vienīgais, kas viņam ir, tas ir garais augums.
Ir pāris jau sen vērojami trūkumi, kā piemēram, sportiskais niknums, pārliecība par sevi, labi atstrādāts stabils metiens, laikam arī disciplīna.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-28 14:39, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Eiropa vienmēr ir sūdīgākais risinājums - tur ar var pazust, tākā labāk, lai turās Amerikā, sagaidīs savu iespēju.
Pazust kur? Barselonas bāros? NBA viņš tip nepazuda? Izpedererēja no komandas un tad pussezonu tusējās.

  +4 [+] [-]

, 2021-06-28 14:47, pirms 3 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Jēga tad kāda? Viņš ir parēķinājis cik Eiro gadā viņš zaudē, nespēlējot eirolīgā? Katru gadu pa iespaidīgai summai, dēļ tā 1% iespējas tikt NBA rezervistos. Loģikas nekādas, ņemot vērā, ka garo spēlētāju karjera nemaz nav tik ilga. Nu protams, ka daudz video no WSH, bet nu ne tie labākie es teiktu.
Vairākas:
1. Sapnis -viņš grib ne tikai pierakstu NBA, bet vismaz pāris sezonas tur aizvadīt. Šeit neko nevar pārmest
2. Nauda - NBA pat ar minimālo līgumu pelnīs vairāk, nekā Eiropā. Pie tam, ja kaut cik labi sevi parāda - ir iespēja dabūt naudu, par kuru Eiropā var tikai sapņot.

Vispār man patīk Pasečņika pieeja, čalis virzās uz savu mērķi no visiem spēkiem, lai izdodas.

     [+] [-]

, 2021-06-28 15:29, pirms 3 gadiem
cilvēks mērķtiecīgi iet pretim savam sapnim bet te redz atrodas gudrīši, kas gatavi par to no*irst,patiesībā būtu jāpriecājās, ka cilvēks nepadodas pie pirmajām grūtībām. turklāt, kāda jums starpība, ko cilvēks dara ar savu dzīvi un karjeru, tās ir viņa izvēles un nevienam nav nekādu tiesību kko pārmest. sanāks vai nesanāks, tas jau ir cits jautājums un arī ja nesanāks NBA, viss, ko viņš būs zaudjis būs pus gads, kurā tāpat ir trenējies un pilnveidojies.

     [+] [-]

, 2021-06-28 15:37, pirms 3 gadiem
Ja jau Šmits vāc tos 800k sezonā, tad viņš pie tā paša tiktu neiespringstot, un tas ir uz rokas. Nba tas jau kotējas uz 2M uz papīra, kas nu galīgi nav minimums. Piķī nav jautājums, lai izdodas!

  +2 [+] [-]

, 2021-06-28 15:45, pirms 3 gadiem
basis89 rakstīja: cilvēks mērķtiecīgi iet pretim savam sapnim bet te redz atrodas gudrīši, kas gatavi par to no*irst,patiesībā būtu jāpriecājās, ka cilvēks nepadodas pie pirmajām grūtībām. turklāt, kāda jums starpība, ko cilvēks dara ar savu dzīvi un karjeru, tās ir viņa izvēles un nevienam nav nekādu tiesību kko pārmest. sanāks vai nesanāks, tas jau ir cits jautājums un arī ja nesanāks NBA, viss, ko viņš būs zaudjis būs pus gads, kurā tāpat ir trenējies un pilnveidojies.
Par to mērķtiecīgi gan var padiskutēt. Es drīzāk teiktu, ka notiek izmisīgs mēģinājums ielekt aizejošā vilcienā. Varbūt tas arī strādās kā motivācija. Būtu jau labi.
Ņemot vērā, ka ambīcijas un pārliecību laukumā uztrenēt ir visgrūtāk, tad pa šiem gadiem mērķtiecīgi varēja sagatavot savu ķermeni fiziskā aspektā, kas Anžejam ir bijis liela problēma vienmēr. Varbūt tad arī pārliecība būtu augusi, tas tad būtu saucams par mērķtiecīgu pieeju un apņēmību

  -1 [+] [-]

, 2021-06-28 15:58, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Par to mērķtiecīgi gan var padiskutēt. Es drīzāk teiktu, ka notiek izmisīgs mēģinājums ielekt aizejošā vilcienā. Varbūt tas arī strādās kā motivācija. Būtu jau labi.
Ņemot vērā, ka ambīcijas un pārliecību laukumā uztrenēt ir visgrūtāk, tad pa šiem gadiem mērķtiecīgi varēja sagatavot savu ķermeni fiziskā aspektā, kas Anžejam ir bijis liela problēma vienmēr. Varbūt tad arī pārliecība būtu augusi, tas tad būtu saucams par mērķtiecīgu pieeju un apņēmību
manuprāt, pēdējā gada, pusotra laikā ir bijis ļoti maz iespēju izvērtēt to vai un kā viņš ir pielicis fiziski, bet nu vismaz vizuāli plecīgāks izskatās. par pārliecību varu Tev piekrist, bet pilnajā intervijā viņš stāsta, ka pavasarī trenējies pie trenera, kas viņam bļāvis virsū vienmēr, kad viņš nav spēlējis uz sevi līdz ar to varbūt arī šis aspekts būs pamainījies. katrā ziņā, tas ko gribēju pateikt, ka te lielākā daļa netiek galā ar savām dzīvēm, bet atļaujas kritizēt citu cilvēku lēmumus, kas pēc būtības viņus pašus nekādīgi neietekmē.

     [+] [-]

, 2021-06-28 16:58, pirms 3 gadiem
basis89 rakstīja: manuprāt, pēdējā gada, pusotra laikā ir bijis ļoti maz iespēju izvērtēt to vai un kā viņš ir pielicis fiziski, bet nu vismaz vizuāli plecīgāks izskatās. par pārliecību varu Tev piekrist, bet pilnajā intervijā viņš stāsta, ka pavasarī trenējies pie trenera, kas viņam bļāvis virsū vienmēr, kad viņš nav spēlējis uz sevi līdz ar to varbūt arī šis aspekts būs pamainījies. katrā ziņā, tas ko gribēju pateikt, ka te lielākā daļa netiek galā ar savām dzīvēm, bet atļaujas kritizēt citu cilvēku lēmumus, kas pēc būtības viņus pašus nekādīgi neietekmē.
Tāds nu ir tas publisko aktivitāšu, tai skaitā sportā, pārstāvju liktenis, visai bieža saskarsme ar publikas uzmanību, kritiku, atpazīstamību, prasībām utt.
Man personīgi Anžejs vienmēr licies ļoti talantīgs čalis, nu tā, vajag tik pielikt mazliet darbu un noslīpēt mīnusiņus. Bet kaut kas īsti nesanāk.
Viņam vajadzētu iet trenēties boksu, lai pierod pie sitieniem, kā arī ir gatavs iesist pretī
Ja jau viņš ir nolēmis palikt vilku midzenī, tad ir jābūt gatavam uz pilnīgi visu.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-28 17:11, pirms 3 gadiem
Esmu jau pareģojis, kura ir tā komanda uz ko Antirekordniks koncentrējas, bet nevienam to neteikšu!

  -1 [+] [-]

, 2021-06-28 17:51, pirms 3 gadiem
Šim un Kurucam jāpasaka paldies, ka izvēlējās gurķi marinēt-nekā spēlēt Eiropā un palīdzēt izlasei, kad to tiešām vajadzēja!?
Izlaidušies, kā dabūt kaut kādu piķi-tā veselība ir pēkšņi svarīga un citi murgi!

  -1 [+] [-]

, 2021-06-28 17:52, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ja jau Šmits vāc tos 800k sezonā, tad viņš pie tā paša tiktu neiespringstot, un tas ir uz rokas. Nba tas jau kotējas uz 2M uz papīra, kas nu galīgi nav minimums. Piķī nav jautājums, lai izdodas!
NBA veterāna minimums:

2,564,753

  -1 [+] [-]

, 2021-06-28 17:55, pirms 3 gadiem
viedoklis rakstīja: Šim un Kurucam jāpasaka paldies, ka izvēlējās gurķi marinēt-nekā spēlēt Eiropā un palīdzēt izlasei, kad to tiešām vajadzēja!?
Izlaidušies, kā dabūt kaut kādu piķi-tā veselība ir pēkšņi svarīga un citi murgi!
Yeah, visi basketbolisti bērnībā domā - kaut es varētu būt kā kāds Eirolīgas mēsls, nevis sapņo par NBA. Likās, ka esi gudrāks.

     [+] [-]

, 2021-06-28 18:24, pirms 3 gadiem
25 gadi, bet vēl tik naivs...

     [+] [-]

, 2021-06-28 18:52, pirms 3 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: NBA veterāna minimums:

2,564,753
Nē, nu, ja AP ar savām 20 spēlēm un divām pussezonām klasificējas kā veterāns, tad nav šaubu.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-28 19:00, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nē, nu, ja AP ar savām 20 spēlēm un divām pussezonām klasificējas kā veterāns, tad nav šaubu.
A veteran is a player who has signed at least one contract with an NBA team.

Tas nav mūsu uztverē, ka pensionārs. Tas ir džeks, kas nav rokijs bez maz vai

     [+] [-]

, 2021-06-28 19:59, pirms 3 gadiem
viedoklis rakstīja: Šim un Kurucam jāpasaka paldies, ka izvēlējās gurķi marinēt-nekā spēlēt Eiropā un palīdzēt izlasei, kad to tiešām vajadzēja!?
Izlaidušies, kā dabūt kaut kādu piķi-tā veselība ir pēkšņi svarīga un citi murgi!
Kas šis par bezsakaru?)