Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lietuvietis Matkēvičs kļūst par "Celtics" skautu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lietuvietis Matkēvičs kļūst par "Celtics" skautu
Bens Matkēvičs (vidū)
Foto: www.lrytas.lt

Lietuviešu speciālists Bens Matkēvičs ir kļuvis par NBA titulētākā kluba "Boston Celtics" starptautisko skautu, jūnija ceturtajā nedēļā ziņo Lietuvas mediji.

Trīsdesmit vienu gadu vecais Matkēvičs trīsarpus sezonas veica Maskavas CSKA skauta pienākumus, savukārt vasarās palīdz Lietuvas valstsvienībai. Nākamajos divos mēnešos viņš kopā ar izlasi gatavosies Pasaules kausa izcīņai Spānijā.

CSKA atļāva Matkēvičam pārtraukt līguma attiecības ar klubu, lai lietuvietis varētu spert nākamo soli karjerā. Par skauta pakalpojumiem interesi izrādīja titulētākais NBA klubs “Boston Celtics”, kura krāsas vasaras līgā pārstāvēs Dairis Bertāns.

“Esmu pateicīgs CSKA par iegūto pieredzi,” teica Matkēvičs. “Apzinos, ka pašreizējā situācijā nebūtu nokļuvis bez vairāku cilvēku palīdzības. Man ir pienākums pateikties trenerim Kazlauskam, kurš uzaicināja mani uz CSKA un deva iespēju sadarboties ar labākajiem savā profesijā, radīja apstākļus, kuros varēju palīdzēt komandai un iegūt nenovērtējumu pieredzi. Neapšaubāms paldies trenerim Mesinam, kurš mani audzināja divas sezonas, mācīja spēli ieraudzīt citām acīm. Viņš palīdzēja man tikt sadzirdētam un nokļūt tur, kur atrodos tagad. Man ir liels gods pāriet no augstākā līmeņa Eiropas organizācijas uz tādu pašu Savienotajās Valstīs.”

CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis (2014-2016) par galveno palīgu uzaicinājis grieķu treneri Andreasu Pistioli. Trīsdesmit piecus gadus vecais treneris no 2007. gada bija Žeļko Obradoviča asistents Atēnu “Panathinaikos”, savukārt 2014. gada sezonā veica Ituda palīga pienākumus Turcijas klubā “Banvit”. Pistiolis ir divkārtējs Eirolīgas čempions.

Izmantotie resursi:
Skautas Benas Matkevičius iš CSKA keliasi į...
ПБК ЦСКА Москва | Новости | Новости клуба