Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Arī Toronto "Raptors" iemūžinās Vinsa Kārtera numuru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arī Toronto "Raptors" iemūžinās Vinsa Kārtera numuru
Vinss Kārters. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Toronto "Raptors" pievienojies Bruklinas "Nets" un arī gaidāmajā sezonā iemūžinās Vinsa Kārtera numuru. Pēc mēneša Kārters tiks uzņemts arī Slavas zālē.

Pirms nedēļas Bruklinas "Nets" paziņoja, ka 25. janvārī pirms spēles pret Maiami "Heat" pie griestiem iemūžinās Vinsa Kārtera 15. numuru. Tagad par identisku soli izšķīrusies Toronto "Raptors", tādējādi Kārters kļūs par pirmo basketbolistu Kanādas kluba vēsturē, kura numurs iemūžināts. Ceremonija notiks 2. novembrī pirms spēles pret Atlantas "Hawks".

Kārters pārstāvēja "Raptors" pirmās piecas ar pusi sezonas savā NBA karjerā, un četrās no tām viņš kā līderis tika iebalsots Zvaigžņu spēlē. 2000. gadā ar Kārteru priekšgalā Toronto pirmo reizi kvalificējās izslēgšanas spēlēm, bet nākamajā sezonā izdevās pirmo reizi vēsturē pārvarēt playoff sēriju.

2004. gada decembrī Kārters tika aizmainīts uz "Nets", un attiecības ar kanādiešu faniem ilgu laiku bija saspīlētas, Kārteram izbraukuma spēlēs Toronto tiekot izsvilptam. Tomēr pēdējo gadu laikā negāciju vairs nav.

13. oktobrī norisināsies Slavas zāles ceremonija, un godināts tiks arī Kārters. Viņš NBA aizvadīja 22 sezonas un 1541 spēli, kas vēsturē atpaliek tikai no Roberta Periša un Karīma Abduldžabara. Kārters ir vienīgais, kurš NBA laukumā gājis četrās dažādās desmitgadēs.

"Raptors" pieņemot lēmumu par Kārtera numura iemūžināšanu, NBA paliks tikai viena komanda, kas pie griestiem nav uzvilkusi nevienu kreklu – Losandželosas "Clippers".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...