Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Knicks" bez Porziņģa ielaiž 123 punktus pret čempioniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Knicks" bez Porziņģa ielaiž 123 punktus pret čempioniem
Eness Kanters un Stefens Karijs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas čempione Goldensteitas "Warriors" savā laukumā ar 123:112 pieveica Ņujorkas "Knicks". Kristaps Porziņģis laukumā nedevās savainojuma dēļ. Stefens Karijs pretinieku grozā salādēja astoņus tālmetienus un 32 punktus.

Kristaps Porziņģis, kurš iepriekšējā mačā iemeta 17 punktus Losandželosas "Lakers" grozā un kurš pirmoreiz karjerā izvēlēts Zvaigžņu spēlei, mačā pret čempioniem nepiedalījās kreisā ceļgala savainojuma dēļ. Ņujorkas "Knicks" turpina meklēt veidus, kā atpūtināt savu līderi, kurš iepriekš sūdzējās par nogurumu un tā atstātajām sekām uz sniegumu.

Viesi aizvadīja veiksmīgu pirmo ceturtdaļu, iegūstot desmit punktu pārsvaru. Ja ņujorkiešiem uzbrukums nesagādāja nekādas problēmas, tad Goldensteitas "Warriors" spēlētāji nevarēja trāpīt brīvus un ikdienišķus metienus, realizējot tikai vienu no 11 trīspunktniekiem. Problēmas bija arī pie sava groza – Ņujorkas "Knicks" izmetot autu, pie brīva metiena no groza apakšas tika Maikls Bīzlijs, un tas piespieda "Warriors" dusmīgo galveno treneri Stīvu Keru ņemt minūtes pārtraukumu.

Lai gan Ņujorkas "Knicks", kas spēlēja ne tikai bez Porziņģa, bet arī bez Kaila O'Kvina, pirmajā puslaikā iemeta 60 punktus, pārsvars saruka līdz diviem punktiem. Protams, laukuma saimnieku problēmas nevarēja būt mūžīgas, un pēc pārtraukuma viņi pārņēma vadību. Stefens Karijs trāpīja vienu no pirmajiem sešiem tālmetieniem, bet turpinājumā viņš precizitāti krietni uzlaboja – septiņi no deviņiem.

Goldensteitas "Warriors" uzbrukums bija uzņēmis apgriezienus, un tika izcīnīta rezultatīva uzvara ar 123:112. Laukuma saimnieki no spēles trāpīja 46 reizes, un tikai seši metieni bija bez rezultatīvas piespēles. Kevins Durents sasniedza jaunu karjeras rekordu, atdodot 14 piespēles, taču viņam mačs beidzās trīs minūtes pirms paredzētā laika, jo uzbrucējs saņēma otro tehnisko piezīmi par strīdēšanos ar tiesnešiem. Tādējādi Durents tika izraidīts otro reizi 38 maču laikā, kaut pirms tam viņam disciplīnas problēmu nebija – priekšlaikus nācās pamest vien divus no 810 mačiem.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Karijs, bet viņa tuvākais sekotājs Durents pamatīgi iepalika – gan 14 piespēles, gan 14 punkti. Klejs Tompsons tā arī nespēja piešaut grozu, netrāpot nevienu tālmetienu. Ņujorkas "Knicks" sastāvā 21 punktu iemeta Bīzlijs, kurš arī savāca četras atlēkušās bumbas un atdeva četras piespēles. 20 punkti Kortnijam Lī, kurš realizēja divus no četriem soda metieniem. Tādējādi pārtrūka viņa 52 pēc kārtas trāpīto sodiņu sērija, bet tas tāpat ir "Knicks" rekords. Eness Kanters 16 punktiem pievienoja deviņas bumbas zem groziem un piecas piespēles.

Ņujorkas "Knicks" nākamo spēli aizvadīs naktī uz piektdienu, kad pulksten 4:00 pēc Latvijas laika izbraukumā tiksies ar Denveras "Nuggets". Nākamajā dienā sekos mačs pret Fīniksas "Suns".

     [+] [-]

, 2018-01-24 08:45, pirms 7 gadiem
Ah... žēl par Lee sodiņiem.

     [+] [-]

, 2018-01-24 08:54, pirms 7 gadiem
pirmais puslaiks puslīdz normāli gāja

     [+] [-]

, 2018-01-24 10:42, pirms 7 gadiem
Tā pat jau zaudējums, bet kas būtu noticis, ja vēl Warriors būtu kautcik normāli kritis....

  +2 [+] [-]

, 2018-01-24 13:18, pirms 7 gadiem
thekurmis rakstīja: pirmais puslaiks puslīdz normāli gāja
Kas tur normāli gāja? Warriors vnk ākstījās. Pēc puslaika saņēmās un lūk rezultāts. Vispār paskatoties NYK sastāvu un GSW... Tur vnk kosmoss...