Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Bulls" piecu uzvaru sērijai pienāk gals Denverā, "Clippers" zaudē Oklahomā

Rolands Eliņš

"Bulls" piecu uzvaru sērijai pienāk gals Denverā, "Clippers" zaudē Oklahomā
Krisu Polu bloķēt gatavs Stīvens Edamss
Foto:AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaru izcīnījusi Oklahomas "Thunder", kura bez lielām problēmām pārspēja Losandželosas "Clippers" ar 105:91. "Thunder" rindās 28 punkti Kevinam Durentam, bet savu double-double sēriju turpināja Kriss Pols. Nakts otrajā spēlē Denveras "Nuggets" ar 97:87 pieveica Derika Rouza Čikāgas "Bulls".

Kriss Pols katrā no pirmajām 12 „Clippers” sezonas spēlēm bija izcēlies ar double-double, proti, vismaz 10 punktiem un 10 rezultatīvām piespēlēm, kas ļāva viņam pārspēt Maģiskā Džonsona 1990. gadā uzstādīto NBA rekordu. Savu sēriju Pols turpināja arī šonakt, gūstot 17 punktus un 12 reizes izkārtojot groza guvumu komandas biedriem, taču uzvaru Oklahomā tas nenesa.

„Thunder” izvirzījās 10 punktu vadībā jau pašā mača sākumā, un pēc tam tās pārsvars ne reizi nesaruka līdz mazāk nekā sešiem punktiem. Kevins Durents guva 28 punktus, kā arī uzņēmās saspēles vadītāja pienākumos, izdarot astoņas rezultatīvas piespēles. Seržs Ibaka trāpīja astoņus no 10 metieniem, un, lai arī Raselam Vestbrukam šī nebija tā veiksmīgāka spēle (13 punkti), „Thunder” pārliecinoši uzvarēja ar 105:91.

Bleiks Grifins pirmajā puslaikā spēja gūt tikai sešus punktus, taču trešajā ceturtdaļā guva veselus septiņus grozus pēc kārtas (spēlē 27 punkti), taču „Clippers” izrāvienu ātri apslāpēja Durents un Ibaka. „Thunder” joprojām nav cietusi zaudējumu savās mājās (5-0), savukārt „Clippers” šis bija piektais zaudējums 13 spēlēs.

Nakts otrajā spēlē pēc visai līdzīga pirmā puslaika sakāvi piedzīvoja Čikāgas „Bulls”, kura ar 87:97 piekāpās Denveras „Nuggets”. Deriks Rouzs pirmajā puslaikā guva 17 punktus, bet otrajā puslaikā jau bija manāmi saguris un maču pabeidza ar 19 punktiem. Bez Rouza ietekmes „Bulls” uzbrukums kļuva pavisam pasīvs un mazkustīgs, kas ļāva „Nuggets” atrauties vienubrīd pat 20 punktu attālumā.

Lai arī Karloss Būzers, Luols Dengs un Žoakims Noā palīdzēja „Bulls” uzvarēt cīņu zem groziem (57:46), „Nuggets” pārsvars precizitātē un ātrumā nebija noliedzams, turklāt īstajā laikā ātrus tālmetienus realizēja Džordans Hamiltons un Neits Robinsons. Minūti pirms spēles beigām izraidīts no laukuma tika Tāžs Gibsons, kurš diezgan agresīvi reaģēja par tiesneša vilcināšanos padot viņam bumbu, lai veiktu auta izspēli. „Nuggets” uzvaru izcīnīja arī par spīti neveiksmēm no soda metienu līnijas (11/21), tiesa, „Bulls”, kura ar šo zaudējumu pārtraukusi savu piecu uzvaru sēriju, nebija daudz labāka (8/14).

NBA spēļu rezultāti

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Clippers-Thunder91:105Grifins 27 Durents 28
Bulls-Nuggets87:97Rouzs 19 Hamiltons 17

Dienas izcilnieki

SpēlētājsKomandaKategorija
Kevins Durents”Thunder”28punkti
Luols Dengs”Bulls”13atl.bumbas
Kriss Pols”Clippers”12rez. piespēles
Darens Kolisons”Clippers”3pārtv. bumbas
Seržs Ibaka”Thunder”3bloki
Kriss Pols”Clippers”3tālmetieni

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs: LA-BOS antifans

     [+] [-]

, 2013-11-22 08:59, pirms 11 gadiem
Sanāca piecelties uz otro spēli. Rouzs lieliski sāka un Redžijs jau lielīja, ka ar šo maču būs atguvies bet tad nogura vai kas, flouteri knapi pa stīpu. Anyway interesantākais notika pārtraukumā, kur rādīja kā Šaks gāzās studijā

  +1 [+] [-]

, 2013-11-22 09:50, pirms 11 gadiem
viens ir skaidrs, clippers un rockets būs stabilas play off komandas, bet nekas vairāk, uz titulu necerēt, griesti konferences fināls. Polam, kad pretinieku komandas neatļauj ātro spēli, clippers vairs nav nekas un ja viņam neiet spēle pārējie paši sev neko nevar noorganizēt

  +1 [+] [-]

, 2013-11-22 11:51, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kur ir visi lielie Grifina antifani? Ko viņš šodien izdarīja?
Griifina seja man joprojam nepatik, bet vinsh sacis labak spelet

  +2 [+] [-]

, 2013-11-22 12:32, pirms 11 gadiem
Nereģistrētjies rakstīja: viens ir skaidrs, clippers un rockets būs stabilas play off komandas, bet nekas vairāk, uz titulu necerēt, griesti konferences fināls. Polam, kad pretinieku komandas neatļauj ātro spēli, clippers vairs nav nekas un ja viņam neiet spēle pārējie paši sev neko nevar noorganizēt

Spēlēt pret Top komandu viņu laukumā,tas nav viegli.Jo šādas komandas savā laukumā visas sezonas garumā zaudē ļoti,ļoti maz.Pluss tiesnešu faktors.Kaut paskaties spēles laikā,kā tiesneši attiecas/svilpj pret Durantu un Polu.Cik asi pieļauj pret viņiem spēlēt.Šajā mačā ar varēj labi redzēt,Polu burtiski sita un asi pret viņu presingoja.A Durants iet caur,lab ja kāds bik pieskaras,nemaz nerunājot par stipru vai tml. nopietnu sodu,bet tiesnesis jau svilpj.
Tāpat kā Gibsons,ielika no augšas ar ļoti redzamu sodu,bet tiesnesis klusēja(kā zinām,tad Denvera ar gadu no gadu savā laukumā maz zaudē).A Gibsons tik gribēj ko pateikt,tā vsjo..
Bieži var redzēt,tieši skatoties spēles,ka tiesnesim ir liela nozīme.Jo tiesnes ar vienu nenosvilpšanu(runāju tikai par spēles beigu daļu),kad tas var pagriezt uzvaras kausus tieši mājinieku pusē.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-22 15:06, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kur ir visi lielie Grifina antifani? Ko viņš šodien izdarīja?
tu tak esi tāds pats kā irbiite

ķipa visi kas nefano par Lebronu (tavā gadījumā - Grifinu) ir heiteri ?? ne visi ir tādi, kā tu man personīgi, vienalga, ko viņš tur vakar izdarīja vai nē, no tā, ko esmu redzējis jau iepriekš es esmu savus secinājumus izdarījis - overrated.