Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Filadelfijas "76ers" sezonu sāks bez zvaigznēm Embīda un Džordža

Agris Suveizda

Filadelfijas "76ers" sezonu sāks bez zvaigznēm Embīda un Džordža
Pols Džordžs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Filadelfijas "76ers" pavēstījusi, ka naktī uz ceturtdienu sezonu pret Milvoki "Bucks" sāks bez centra Džoela Embīda un uzbrucēja Pola Džordža.

Olimpiskais čempions Embīds izlaida visas pārbaudes spēles, taču vēl nesen komanda cerēja uz viņa dalību pirmajā mačā. Nu paziņots, ka Embīds šonedēļ vēl nespēlēs – nedz mājās pret Milvoki "Bucks", nedz arī izbraukumā pret Toronto "Raptors" un Indianas "Pacers". Embīda atlabšana gan noritot labi, šonedēļ vajadzētu paaugstināties treniņu intensitātei, un viņa gatavība doties laukumā atkārtoti tiks izvērtēta nedēļas nogalē.

Filadelfijas jaunieguvums Džordžs piedalījās divās no sešām pārbaudes spēlēm, un viņa sakarā pagaidām svītra pārvilkta tikai sezonas atklāšanas spēlei. Nedēļas gaitā viņa veselība tiks izvērtēta vēlreiz, un tad arī tiks pieņemts lēmums par viņa dalību izbraukuma spēlēs.

Džordžs vasarā atteicās no līguma pēdējā gada 49 miljonu ASV dolāru vērtībā, tādējādi viens no Losandželosas "Clippers" līderiem kļuva par brīvo aģentu un ar "76ers" parakstīja četru sezonu līgumu par 212 miljoniem dolāru. Savukārt Embīds, kurš Filadelfijā pavadījis visu NBA karjeru, starpsezonā parakstīja jaunu trīs gadu līgumu par 193 miljoniem dolāru.

Pagājušajā regulārajā sezonā Embīds aizvadīja tikai 39 spēles un vidēji 33.6 minūtēs sakrāja 34.7 punktus, 11.0 atlēkušās bumbas, 5.6 piespēles, 1.7 bloķētus metienus, 1.2 pārtvertas bumbas un 3.8 kļūdas. Džordžs "Clippers" rindās piedalījās 74 mačos un vidēji 33.8 minūtēs tika pie 22.6 punktiem, 5.2 atlēkušajām bumbām, 3.5 piespēlēm, 1.5 pārtvertām bumbām un 2.1 kļūdas.

Filadelfijas "76ers" ar bilanci 47-35 ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē, pirmajā pārspēlē ar 105:104 pieveica Maiami "Heat", bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2-4 piekāpās Ņujorkas "Knicks".

Izmantotie resursi:
https://x.com/ramonashelburne/statu...