Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džonsons pievienojas "Lakers", Vorldam Pīsam izvēle starp "Knicks" un Ķīnu

Rolands Eliņš

Džonsons pievienojas "Lakers", Vorldam Pīsam izvēle starp "Knicks" un Ķīnu
Metu Vorldu Pīsu "Lakers" formā nākamsezon neredzēsim, taču Vesliju Džonsonu (pa labi) gan
Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Losandželosas „Lakers” papildinājis savas rindas ar iepriekš „Suns” komandā spēlējušo Vesliju Džonsonu, savukārt Atlantas „Hawks” savā sastāvā paturējuši saspēles vadītāju Džefu Tīgu, atspēkojot „Bucks” piedāvājumu. Tikmēr kolorītais Meta Vorlds Pīss saņēmis piedāvājumu no „Knicks”, kas gan neliedz viņam apsvērt domu doties spēlēt Ķīnā.

Amerikāņu basketbolists ar pašpieņemto vārdu Meta Vorlds Pīss (iepriekš Rons Ārtests) pēc brīvlaišanas vēstules saņemšanas no Losandželosas „Lakers” jau aktīvi meklē savu nākamo mājvietu, un spēlētājam tuvi avoti ziņo, ka viņš gatavs doties uz Ņujorkas „Knicks” komandu. „Knicks” pārstāvji jau sazinājušies ar Vorldu Pīsu, taču algu griesti ļauj piedāvāt tikai 1,7 miljonu dolāru lielu līgumu. Iepriekš ar "Lakers" viņam bija piecu gadu un 34 miljonu līgums, taču "Lakers" nesen šo līgumu amnestēja.

Par iespējamo jaunieguvumu jau atzinīgi paspējis izteikties „Knicks” galvenais treneris Maiks Vudsons, kurš nesaskata problēmu ne Vorlda Pīsa brīžiem pārmērīgi agresīvajā raksturā, ne attieksmē. Pats basketbolists, kurš pagājušajā sezonā kopā ar „Lakers” vidēji spēlē guva 12,4 punktus un savāca 5,0 atlēkušās bumbas, gan iepriekš izteicies, ka NBA nebūt nav viņa plānos, daudz labprātāk viņš vēlētos izmēģināt Ķīnas basketbolu. Vorlds Pīss jau sazinājies ar Jao Minu (bijušais komandas biedrs „Rockets” rindās) par iespēju spēlēt Minam piederošajā Šanhajas „Sharks” komandā, tiesa, tas viss tika teikts un darīts pirms „Knicks” piedāvājuma, turklāt Vorldam Pīsam piemīt tendence samērā ātri aizmirst ko un kā viņš teicis.

Tikmēr nesnauž arī „Lakers” klubs, kurš Vorlda Pīsa pozīcijā (vieglais uzbrucējs) ieguvis jaunu spēlētāju, iepriekš Fīniksas „Suns” pārstāvējušo Vesliju Džonsonu. Līgums ar Džonsonu noslēgts uz vienu gadu un par veterāna minimālo algu. „Veterānam” Džonsonam gan vēl ir tikai 26 gadi, un viņš NBA aizvadījis tikai trīs sezonas, kuru laikā vidēji spēlē izcēlies ar 7,7 punktiem un realizējis 33% tālmetienu. Interesanti, ka savu karjeras rezultatīvāko spēli (29 punkti) Džonsons aizvadījis tieši pret „Lakers”, 2011. gada 18. martā.

Savukārt Džefs Tīgs, kurš jau bija ceļa jūtīs uz Milvoki, tomēr paliks Atlantas „Hawks” komandā. 25 gadus vecais saspēles vadītājs, kurš tikko kā aizvadījis savu labāko NBA sezonu (14,6 punkti un 7,2 rez.p. vidēji spēlē), saņēma četru gadu līguma piedāvājumu no „Bucks”, taču „Hawks” izmantoja savas tiesības paturēt Tīgu, maksājot tādu pašu summu kā galdā gatavi bija likt Milvoki pārstāvji (32 miljonus dolāru).

Džefs Tīgs ir uzlabojis savu rezultativitāti katrā no iepriekšējām trim sezonām (tikai 10 NBA spēlētāji var lepoties ar līdzīgu faktu) un bija kļuvis par vienu no „Hawks” līderiem, un paredzams, ka pēc Džoša Smita pievienošanās „Pistons” viņa loma komandā tikai pieaugs. Atlantas klubam starpsezonā jau pievienojušies bijušie „Jazz” spēlētāji Pols Milsaps un Demars Kerols, kā arī nule kā parakstīts līgums ar drafta pirmās kārtas izvēli Denisu Šrēderu. 19 gadus vecais Vācijas saspēles vadītājs sevi lieliski pierādīja šā gada „Nike Hoop Summit” spēlē un izpelnījās „Hawks” uzmanību un līgumu. Šrēdera spēles redzējums un pārliecinošā darbība laukumā jau izpelnījusies salīdzinājumu ar „Celtics” šobrīd lielāko zvaigzni Reižonu Rondo.

Savukārt „Bucks”, palikuši bez Tīga, panākuši vienošanos ar O.Dž. Mejo, kurš piecās NBA aizvadītajās sezonās vēl nav attaisnojis savu potenciālu. Izvēlēts 2008. gadā ar augsto trešo numuru („Grizzlies”), Mejo lieliski uzsāka pagājušo sezonu kopā ar „Mavericks”, taču pavasarī ne tuvu nebija labākajā formā (pirms Visu zvaigžņu spēles 17,9 punkti, pēc tās – 10,9). Nu aizsargam būs iespēja par 24 miljoniem trīs gadus aizvadīt Milvoki komandā.

„Bucks” gan vēl ir citas rūpes, jo uz „Mavericks” jau devies Montei Eliss un jauns līgums nav noslēgts arī ar Brendanu Dženingsu. Dženingss kopā ar Elisu pagājušajā sezonā veidoja „Bucks” līderu duetu, pa diviem gūstot 36,7 punktus spēlē, un ja „Bucks” neizdosies pārliecināt Dženingsu palikt Milvoki, tad komanda jau samērā droši var sagatavoties Austrumu konferences lejasdaļai.

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  -1 [+] [-]

, 2013-07-15 14:00, pirms 11 gadiem
Worlds Peace nav spēka uzbrucējs bet vieglais uzbrucējs / uzbrūkošais aizsargs....

  -1 [+] [-]

, 2013-07-15 14:05, pirms 11 gadiem
Metta jau bija pateicis, ka dosies uz Ķīnu

  +1 [+] [-]

, 2013-07-15 14:10, pirms 11 gadiem
Lai iet uz Knicks, mainīs Entoniju.

     [+] [-]

, 2013-07-15 14:35, pirms 11 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Worlds Peace nav spēka uzbrucējs bet vieglais uzbrucējs / uzbrūkošais aizsargs....
Es arī šo piefiksēju. Rumpis jau nu stiprs ir Metta, bet spēles maniere stipri savādāka. Eh, kā patika vērot Metta un Paul Pierce dueli ar visām bakstīšanām un "es neko nezinu, viņš pats nokrita" sejas izteiksmēm! :-)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-15 14:44, pirms 11 gadiem
Avatars rakstīja: Es arī šo piefiksēju. Rumpis jau nu stiprs ir Metta, bet spēles maniere stipri savādāka. Eh, kā patika vērot Metta un Paul Pierce dueli ar visām bakstīšanām un "es neko nezinu, viņš pats nokrita" sejas izteiksmēm! :-)
Ja MWP izvēlēsies Knicks, tas būs kārtējais apakšstāsts Ņujorkas derbijam. Līgā nebija divi spēlētāji kurus Knicks fani ienīst vairāk kā Pierce un Gārnets. Nets viņus dabuja. Nevaru sagaidīt šīs 4 sezonas spēles, un cerams Playoff sēriju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-15 16:58, pirms 11 gadiem
Lakers piesaista labus spēlētājus par veterānu minimumiem. Labākus, nekā dažus, kas jau pelna vairāk esošajā sastāvā.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-15 18:31, pirms 11 gadiem
Kāpēc Džonsonu tik zemu vērtē, es uzskatu, ka viņš spēlē labi un ar saviem uzdevumiem tiek labi galā. Vispār nesaprotu, kas notiek ar šito čali, tāda sajūta, ka čakarē viņu.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-15 20:15, pirms 11 gadiem
Nu ja NYK piedāvā tikai 1,7M vai tad LAL nav spiesti samaksāt viņa pārējo algas daļu?

  +1 [+] [-]

, 2013-07-15 22:13, pirms 11 gadiem
Metta World Peace parakstija līgumu ar Knicks!

Noslēdza līgumu uz diviem gadiem!