Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Embīds nepalīdzēs "76ers" arī pārējās pirmssezonas pārbaudes spēlēs

Agris Suveizda

Embīds nepalīdzēs "76ers" arī pārējās pirmssezonas pārbaudes spēlēs
Džoels Embīds. Foto: Laurent VU/SIPA/Scanpix

LETA. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībai Filadelfijas "76ers" pirmssezonas pārbaudes mačos nevarēs palīdzēt centra spēlētājs Džoels Embīds, svētdien paziņoja komanda.

Embīds, kurš pagājušajā mēnesī pagarināja līgumu ar "76ers" uz trīs gadiem par 193 miljoniem ASV dolāru (172,8 miljoni eiro), nebija ar komandu arī pirmajās trīs pārbaudes spēlēs, kurās Filadelfijas vienība izcīnīja vienu uzvaru. 30 gadus vecais spēlētājs pagājušajā regulārajā sezonā piedalījās tikai 39 spēlēs, jo janvārī iedzīvojās ceļgala traumā, ko šajā starpsezonā vēlas pilnībā saārstēt. Plānots, ka "76ers" zvaigzne varēs doties laukumā sezonas pirmajā mačā 23. oktobrī pret Milvoki "Bucks".

Kopš "76ers" 2014.gada draftā Kamerūnā dzimušo spēlētāju izvēlējās ar trešo numuru, visu savu NBA spēlētāja karjeru Embīds ir aizvadījis Filadelfijas klubā. 2022./2023.gada NBA vērtīgākais spēlētājs piecreiz ir iekļauts NBA sezonas labāko spēlētāju simboliskajā izlasē, septiņas reizes pēc kārtas ir piedalījies "Visu zvaigžņu spēlēs" (2017.-2024.), trīsreiz iekļauts līgas labāko aizsardzības spēlētāju pieciniekos, kā arī divas reizes ir bijis NBA sezonas labākais punktu guvējs.

Embīds aizvadītajā sezonā 39 pamatturnīra spēlēs sasniedza savu labāko sezonas rādītāju līgā, vidēji mačā gūstot 34,7 punktus. Viņa kontā aizvadītajā sezonā arī vidēji 11 atlēkušās bumbas, 5,6 rezultatīvas piespēles, 1,2 pārķertas bumbas un 1,7 bloķēti metieni. Izslēgšanas spēļu turnīrā Embīds sešos mačos vidēji spēlē sakrāja 33 punktus, 10,8 atlēkušās bumbas, 5,7 rezultatīvas piespēles, 1,2 pārķertas bumbas un 1,5 bloķētus metienus.

Pamatturnīrā "76ers" Austrumu konferencē ar 47 uzvarām 82 spēlēs ieņēma septīto vietu un par vietu izslēgšanas spēlēs bija spiesta aizvadīt vienu "play-in" spēli, ko uzvarēja, bet "play off" pirmajā kārtā komanda ar 2-4 piekāpās Ņujorkas "Knicks". Šosezon "76ers" līdzjutēji cer, ka komanda būs viena no titula pretendentēm, jo pagarināti līgumi ar Embīdu un Tairīsu Maksiju, komandai pievienojušies Pols Džordžs, Keilebs Mārtins, Ēriks Gordons un Andrē Dramonds, kā arī panāktas vienošanās ar brīvajiem aģentiem Kelliju Obrē un Kailu Loriju.

Jaunā NBA sezona sāksies 22.oktobrī. Regulārā čempionāta spēles ilgs līdz 13. aprīlim, pēc kā sāksies "paly off" mači, čempionus noskaidrojot jūnijā. Pagājušajā sezonā par NBA čempionvienību kļuva latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja Dalasas "Mavericks" komandu.

     [+] [-]

, 2024-10-14 14:31, vakar
noņemt EU pasi viņam vajag. priekš kam tāds vajadzīgs.