Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Būt vai nebūt mačs Losandželosā: Vai "Nuggets" basketbolisti sagādās trenerim dzimšanas dienas dāvanu?

Būt vai nebūt mačs Losandželosā: Vai "Nuggets" basketbolisti sagādās trenerim dzimšanas dienas dāvanu?
Kurš pēc gaidāmās cīņas priecāsies vairāk - losandželosietis Braients vai denverietis Millers?
Foto: AP/Scanpix

Agrā svētdienas rītā pulksten 5.30 pēc Latvijas laika Losandželosā, Staples Center basketbola arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmā kārtas septīto maču sērijā līdz četrām uzvarām aizvadīs vietējā „Lakers” vienība ar Kobe Braientu priekšgalā, kura mērosies spēkiem ar Denveras „Nuggets”.

Ja Denvera sestdien izdosies izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas pār „Lakers”, tad Denveras vienība būs vien devītā NBA izslēgšanas turnīra vēsturē, kurai izdevies atspēlēties no 1-3 deficīta sērijas laikā. „Nuggets” vienībai jau divas reizes ir izdevies izcīnīt uzvaras mačos, kuros zaudējums aizsūtītu komandu atvaļinājumā.

„Es jau esmu nervozs,” piektdien pirms lidojuma uz Losandželosu izteicās „Nuggets” galvenais treneris Džordžs Karls. „Esmu 61 gadu vecs, bet tik satraukts pirms mača es sen neesmu bijis.”

Sērijas piektajā un sestajā mačā „Nuggets” vienībai ir izdevies demonstrēt veiksmīgu spēli, ko tai neizdevās iepriekšējos mačos. Denveriešiem ir izdevies veiksmīgi neitralizēt „Lakers” garos, savukārt Losandželosas vienība ir pazaudējusi spēles pavedienu un vairs nedemonstrē tik aktīvu spēli kā pirmajos četros mačos.

„Esmu piedzīvojis daudz ko savas karjeras laikā un es neesmu pārsteigts,” tā Kobe Braients izteicās pirms gaidāmā septītā sērijas mača. „Viņi ir spēlējuši ļoti labi un pēdējos mačos ir ieguvuši pārliecību.” 33 gadus vecais basketbolists jau sesto reizi karjerā piedalīsies play-off turnīra sērijas septītajā mačā.

Ja „Lakers” vienība sērijas 7. mačā piedzīvos neveiksmi, neviens no vienības spēlētajiem nebūs pasargāts no Losandželosas fanu reakcijas, jo līdzjutēji no komandas gaida čempionu titulu. Tāpat arī Basu ģimene, kurai pieder „Lakers” komanda, sezonas noslēgumā vēlas, lai Braients un citi vienības basketbolisti virs galvām paceltu čempionu kausu.

„Visu, kas ir noticis sērijas gaitā, mums ir jāaizmirst,” tā izteicās Pau Gazols, kurš sērijas sestajā mačā guva trīs punktus, realizēdams no mača vienu no 10 metieniem, un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. „Mums ir jābūt agresīviem un aktīviem.”

Pēc septiņu maču diskvalifikācijas „Lakers” sastāvā atgriezīsies uzbrucējs Meta Vorlds Pīss, kurš ar savu agresivitāti un cīņassparu var veiksmīgi nospēlēt un palīdzēt savai vienībai gūt uzvaru. Tomēr par sliktu varētu nākt tas, ka basketbolistam divas nedēļas nav bijusi spēļu prakse.

„Viņš ir spēlētājs, kuram varu uzticēties katrā mačā,” tā Braients par Vorldu Pīsu. „Es gaidu, ka viņš izies laukumā, būs aktīvs un demonstrēs enerģisku sniegumu.”

Losandželosas vienības galvenais treneris Maiks Brauns savā pirmajā sezonā pie „Lakers” stūres var neiekļūt izslēgšanas turnīrā otrajā kārtā. Lieki piebilst, ka tā būtu liela neveiksme vienībai, kura iepriekšējo 12 sezonu laikā, kad to vadīja Fils Džeksons, septiņas reizes ir aizspēlējusies līdz NBA finālsērijai.

Sērijas sestajā mačā Denveras klubs „Lakers” vienību apspēlēja gandrīz visos spēles elementos. No spēles tika realizēti 51,6 procenti no izmestajiem metieniem, ieskaitot 10 tālmetienus. Tāpat arī denverieši bija labāki cīnītāji par Losandželosas vienības basketbolistiem, uzvarot cīņu pie groziem ar 47:42.

Braienta bilance play-off turnīru sēriju septītajos mačos ir 4-1, un pēdējā uzvara sērijas septītajā mačā ar „Lakers” vienību ir izcīnīta 2010. gada NBA finālsērijā pār Bostonas „Celtics”. Vienīgo neveiksmi pieckārtējais NBA čempions ir cietis 2006. gadā, kad tika atzīts Fīniksas „Suns” pārākums. Toreiz Fīniksai izdevās sērijas laikā atspēlēties no 1-3 deficīta. Vai arī „Nuggets” tas izdosies?

”Celtics” savā laukumā uzsāks play-off turnīra otro kārtu

Plkst. 3.00 pēc Latvijas laika Bostonā vietējā „Celtics” vienība aizvadīs pirmo maču izslēgšanas turnīra otrās kārtas sērijā līdz četrām uzvarām pret Filadelfijas „76ers”. Regulārās sezonas laikā bostonieši cieta divas neveiksmes pret „76ers”. Jāpiebilst, ka Filadelfijas vienībai pirmajā kārtā izdevās pieveikt NBA regulārā turnīra uzvarētāju Čikāgas „Bulls”.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 57

  • 38


  +4 [+] [-]

, 2012-05-12 19:09, pirms 12 gadiem
go Nuggets!

  -1 [+] [-]

, 2012-05-12 19:09, pirms 12 gadiem
stabili,ka lakers uzvarēs!

     [+] [-]

, 2012-05-12 19:10, pirms 12 gadiem
Neticu, ka Nuggets vinees un Lakers Areenu viņus nospiediis! Kāds nezin vai Pasaules Miers shodien varees speleet vai veel viena speele jaizlaizh!?

  +3 [+] [-]

, 2012-05-12 19:17, pirms 12 gadiem
chubaki rakstīja: Neticu, ka Nuggets vinees un Lakers Areenu viņus nospiediis! Kāds nezin vai Pasaules Miers shodien varees speleet vai veel viena speele jaizlaizh!?
varēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-05-12 19:53, pirms 12 gadiem
par Nuggets un Philadelpia!

     [+] [-]

, 2012-05-12 20:21, pirms 12 gadiem
Raksts vienā ziņā nepilnīgs: Kobe citēts uzsverot, ka Pīss ir vienīgais no Lakers spēlētājiem, kam var uzticēties.

Kobe Bryant says Metta World Peace is the only...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-12 21:23, pirms 12 gadiem
Cartman rakstīja: Raksts vienā ziņā nepilnīgs: Kobe citēts uzsverot, ka Pīss ir vienīgais no Lakers spēlētājiem, kam var uzticēties.

http://network.yardbarker.com/nba/article_external/kobe_bryant_says_metta_world_peace_is_the_only_laker_he_can_count_on_to_play_with_urgency/10771439
Tjipa jau ir pirmaa reakcija uz Brainta komentu par Piisu un taa ir no Gazola.

Ak tad vins ir vieniigais uz kuru var palauties!!!?Aaa nu ok ta jau labi!

Nu tjipa taa pa nba tv dzirdeeju.He he intjeresna.Buss laba speeliite obligaati jaaskataas.

  -2 [+] [-]

, 2012-05-12 21:24, pirms 12 gadiem
GO LAKERS

  +1 [+] [-]

, 2012-05-12 22:05, pirms 12 gadiem
LeBron James trešais MVP tituls

     [+] [-]

, 2012-05-13 01:23, pirms 12 gadiem
Memfisa sapish pirmās spēles, tālāk kliperi.. Visskaļāk smejas tas, kas smejas pēdējais