Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA regulārās sezonas pēdējās nedēļas labākie - Dončičs un Embīds

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

NBA regulārās sezonas pēdējās nedēļas labākie - Dončičs un Embīds
Luka Dončičs. Foto: AP/Scanpix

Paziņoti Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas pēdējās nedēļas labākie spēlētāji. Rietumu konferencē par tādu kronēts Dalasas ''Mavericks'' līderis Luka Dončičs, bet Austrumos - Filadelfijas ''76ers'' centrs Džoels Embīds.

Dončičs palīdzēja savai komandai izcīnīt panākumu visās trīs aizvadītajās spēlēs. Sportists tajās izcēlās ar 30.3 gūtiem punktiem, desmit rezultatīvām piespēlēm, deviņām atlēkušām bumbām un vienu pārtvertu bumbu vidēji katrā no tām. Dončičs šo titulu saņēma jau trešo reizi šosezon.

Lieliskā slovēņa spēle atļāva ''Mavericks'' arī noturēt ceturto vietu Rietumos. Tādā veidā klubam būs laukuma priekšrocības izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pret Jūtas ''Jazz''.

Embīds tikmēr savai vienībai palīdzēja uzvarēt trīs no aizvadītajām četrām spēlēm. Visās no tām viņš bija rezultatīvākais spēlētājs laukumā.

Nedēļu sportists noslēdza ar vidēji 38.7 gūtiem punktiem, 14.3 atlēkušajām bumbām, vienu pārtvertu bumbu un vienu bloķētu metienu. Centram bija arī fenomenāla precizitāte - 60.9% no spēles. Embīdam šis bija otrais nedēļas labākā spēlētāja tituls šosezon un septītais visā karjerā.

''76ers'' līderis nedēļas beigās sev nodrošināja arī sezonas punktu gūšanas titulu. Viņš bija pirmais centrs kopš Šakila O'Nīla 1999./00. gada sezonā, kurš spējis pie tā tikt.

Filadelfijas centieni pakāpties turnīra tabulā gan bija neveiksmīgi. Komandai ir vienāds uzvaru skaits ar Milvoki ''Bucks'' un Bostonas ''Celtics'', taču taibreika priekšrocības šoreiz pretinieču pusē. Līdz ar to vienībai pirmā izslēgšanas spēļu kārta būs jāaizvada pret nomināli spēcīgāku pretinieci - Toronto ''Raptors''. Komanda gan saglabā laukuma priekšrocības.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/sixers/news/emb...