Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Unibet.com: Vai "Kings" arī šonakt pārbaudīs Biedriņa soda metienu precizitāti?

Unibet.com
Unibet.com

Unibet.com: Vai "Kings" arī šonakt pārbaudīs Biedriņa soda metienu precizitāti?
Andris Biedriņš aizsardzībā vienā no pirmssezonas spēlēm
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas ietvaros šonakt 5:00 pēc Latvijas laika spēli uzsāks Jūtas „Jazz”, kuras rindās spēlē vienīgais NBA latvietis Andris Biedriņš. „Jazz” mēģinās ko mainīt sev tik ļoti neveiksmīgajā sezonā, cenšoties pārspēt Sakramento „Kings”.

Jūtas „Jazz” sezonas sākumā neviens pie favorītiem nepieskaitīja, tādēļ tās atrašanās līgas pēdējā vietā nav nekāds pārsteigums. Ņemot vērā Derika Feivorsa savainojumu, Jūtas komandai priekšā vēl grūtākas dienas, tiesa, Feivorsa iztrūkums sastāvā pavēris iespējas Andrim Biedriņam, kurš ar katru spēli tiek nodarbināts arvien vairāk.

Biedriņš aizvadījis piecas spēles šosezon, kuru laikā gan guvis tikai trīs punktus, kas basketbolistam ir smieklīgi maz. Bet par Biedriņu kā draudīgu uzbrukuma spēku pamazām aizmirst pat Latvijas izlasē, tādēļ rezultativitāti no viņa var sagaidīt tikai atsevišķos gadījumos.

Vienu no šiem atsevišķajiem gadījumiem radīja tieši „Kings” basketbolisti, kuri pielietoja tā saukto „Hack-a-Shack” taktiku, proti, speciāli pārkāpjot noteikumus, lai piespiestu Biedriņu mest soda metienus. Lai arī daudzi latviešu līdzjutēji un pat mediji to iztulkoja kā necieņu un ņirgāšanos pret basketbolistu, šī taktika ir pilnīgi normāla parādība NBA. Pagājušajā sezonā no tās neizvairījās arī tādi atzīti centri kā Dvaits Hovards un Tjagu Spliters no „Spurs”.

„Kings” iepriekšējā spēlē izcīnīja uzvaru papildlaikā (112:102), bet sezonā kopumā tai nav klājies daudz labāk, proti, sešas izcīnītas uzvaras pret „Jazz” četrām. Jā, „Kings” aizvakar sakāva „Mavericks” un lielisku sniegumu parādīja Demarkuss Kazinss un Deriks Viljamss, taču „Kings” vēl ir pietiekami jauna un nestabila komanda, lai koeficentu uz „Jazz” (3,40) uzvaru novērtētu ar lielu uzmanību.

„Kings” nesen arī veica maiņu un ieguva tiesības uz Rūdiju Geju, kurš pret „Jazz” debitēs. Gejs pazīstams kā universāls spēlētājs, taču skaidrs, ka „Kings” no viņa sagaida palīdzību uzbrukumā. Nebūtu liels brīnums redzēt Geju šonakt izdarām 20+ metienus, bet precizitāte pēc maiņas gan varētu pieklibot. Atceroties, ka „Jazz” rezultativitāte klibo visu sezonu, vērts padomāt par likmi „Total Points Under 200,5”, kuras koeficents 1,98.

Šonakt principiālu spēli aizvadīs arī Bostonas „Celtics” un „Clippers” komandas, jo Bostoņa atgriezīsies iepriekšējais treneris Doks Riverss. Bukmeikeri par pārliecinošiem favorītiem uzskata Riversa trenēto „Clippers”, taču par spīti Krisa Pola izcilajai spēlei „Clippers” nemaz tik fantastiski nespēlē, kamēr „Celtics” pārsteigusi daudzus un 23 spēlēs guvusi 10 uzvaras. Koeficents uz bostoniešu panākumu ir vilinošais 3,05.

Teju neticami zems koeficents (1,38) ir arī uz „Bobcats” uzvaru pār „Magic”. Lai arī Šarlote šosezon savākusi par četrām uzvarām vairāk nekā Orlando, talanta ziņā komandas ir uz puslīdz līdzvērtīga pakāpiena. Jā, „Magic” ir zaudējusi 10 no 11 izbraukuma spēlēm, taču NBA apstiprina tendenci, ka, jo ilgāka kāda sērija (uzvaru vai zaudējumu), jo ticamāka tās izbeigšanās, un koeficents 3,10 uz „Bobcats” zaudējumu pagājušajā sezonā būtu debesu dāvana. Šosezon ja ne dāvana, tad liela iespēja gan.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-12-11 18:46, pirms 11 gadiem
Kāpēc ne? Varbūt šoreiz pusi iemetīs Bet,ja nopietni,tad jācer uz sakrīgu spēli,jo tikai cerēt vien atliek.