Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Adelmans: "Ja tik viegli, kādēļ to paveikuši tikai daži?"

Adelmans: "Ja tik viegli, kādēļ to paveikuši tikai daži?"
Foto: AP

Hjūstonas "Rockets" ir soļa attālumā, lai atkārtotu Milvoki "Bucks" varoņdarbu 1970./71. gada sezonā, taču tajā pašā laikā nav aizmirsts par sezonas galveno mērķi - kvalificēšanos izslēgšanas turnīram pēc iespējas augstākā vietā Rietumu konferencē.

"Rockets" 19. uzvara pēc kārtas nebūt nav vienīgais ievērības cienīgs fakts, ko šī komanda iespējusi iepriekšējo divu mēnešu laikā. Rietumu konferences trešās vietas īpašniece ir uzvarējusi jau desmito spēli pēc kārtas ar divciparu skaitļa pārsvaru, atkārtojo "Nets" uzstādīto rekordu 2004. gadā. Turklāt no konferences pirmās vietas "Rockets" šķir vienas uzvaras tiesa.

"Pirms spēles ar "Nets" (91:73) teicu spēlētājiem, ka priekšā stāv divi mērķi. No vienas puses būtu atzīstami padarīt uzvarēto spēļu sēriju pēc iespējas garāku, taču jo vairāk mēs uzvaram, jo augstāk mēs virzamies kopvērtējuma tabulā," pēc spēles teica galvenais treneris Riks Adelmans, kurš savulaik strādājis arī ar Goldensteitas "Warriors".

12. marta NBA spēlē pret Atlantas "Hawks" vienība var atkārtot Milvoki "Bucks" varoņdarbu 1970./71. gada sezonā, proti, uzvaras 20 spēlēs pēc kārtas. Tās sastāvā tolaik spēlēja saspēles vadītājs Oskars Robertsons, kurš ir vienīgais spēlētājs līgas vēsturē, kurš statistikas rādītājos sezonas laikā iespējis tripple double (1961./62. gada sezonā 30.8 punkti, 11.4 rezultatīvas piespēles, 12.5 atlēkušās bumbas).

"Tas ir iespaidīgi, un klāt nāk aizvien jaunas un jaunas uzvaras," prieku neslēpa Rafērs Alstons, kuram 29. februārī tika atceltas apsūdzības vardarbības pielietošanā un atrašanās dzērumā publiskās vietā. "Ir fantastiski, ka tavs vārds un tava komanda tiek pieminēta starp labākajām komandām, starp labāko spēlētāju vārdiem, kas pirms tam spēlējuši līgā. Tas pasaka daudz par mums." Pēc All Star spēļu pārtraukuma Alstona statistikas rādītāji krietni pārsniedz sezonas vidējos (punktos 16.5 (12.8), rezultatīvajās piespēlēs 6.6 (3.5)).

Tā kā daži kritiķi uzskata, ka "Rockets" šāds sasniegums bijis pa spēkam pateicīgā spēļu kalendāra dēļ, Adelmans atbildi parādā nepalika: "Ziniet ko? Ikviens līgā spēlē pēc līdzīga kalendāra. Ja jau tas ir tik viegli, kādēļ neviens cits to nav iespējis?" Tāpat uzvaru sērijas pagarināšana nav mazinājusi koncentrēšanos uz sezonas galvenajiem mērķiem. Bijušais "Duke" uzbrucējs Šeins Batjērs paskaidroja: "Cīnamies par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Tas ir tas, par ko uztraucamies visvairāk."

Saistīts raksts: Uzvara, uzvara, uzvara...

Izmantotie resursi:
www.sports.yahoo.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-03-11 09:21, pirms 16 gadiem
4 zaudējumi pēdējo trīs mēnešu laikā ir vnk pizdets

  +2 [+] [-]

, 2008-03-11 11:28, pirms 16 gadiem
gan jau 7dien pret Lakers aptstaasies (ja vien nesanaak shmuce pirms tam pret Atlantu vai Sharloti)...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-11 20:26, pirms 16 gadiem
J-Rich pabaidis Hjustonu...