Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Rouzs traumas dēļ izlaidīs kārtējo spēli, "Thunder" sodīta par tiesnešu kritizēšanu

Rolands Eliņš

Rouzs traumas dēļ izlaidīs kārtējo spēli, "Thunder" sodīta par tiesnešu kritizēšanu
Deriks Rouzs
Foto: AFP/Scanpix

Klīvlendas „Cavaliers” saspēles vadītājs Deriks Rouzs izlaidīs vēl vienu spēli, nepalīdzot komandai arī pret Hjūstonas „Rockets”. Savukārt „Thunder” pārstāvji Rasels Vesbruks, Pols Džordžs un treneris Billijs Donovans katrs saņēmuši 15 tūkstošu dolāru lielu naudas sodu par publisku tiesnešu kritizēšanu.

Deriks Rouzs, kurš pagājušajā sezonā „Knicks” sastāvā piedalījās 64 no 82 spēlēm, jau vairākus gadus pazīstams ar savām traumu nedienām. Kopš 2011. gada viņš nevienā sezonā nav nospēlējis vairāk par 66 spēlēm, un arī pievienošanās Klīvlendai ne tuvu nav noritējusi gludi.

Rouzs sezonas ievadā gūtās potītes traumas dēļ jau izlaidis četras spēles un šonakt būs kārta piektajai, jo, kā vēsta ESPN, viņš nevarēs iziet laukumā pret „Rockets”. Tiek vēstīts, ka Rouzam potīte sāp un ik pa brīdi atgādina par sevi jau kopš sezonas otrās spēles, kad pret viņu asi noteikumus pārkāpa tobrīd Milvoki centrs Gregs Monro.

Pastāv šaubas arī par Rouza atgriešanās laiku – Klīvlendas nākamā spēle būs parīt pret Dalasu, kamēr naktī uz otrdienu vēlreiz gaidāma tikšanās ar Kristapa Porziņģa pārstāvēto „Knicks”, un Rouza statuss par spēli pret Dalasu vēl ir uz jautājuma zīmes. Jāpiemin, ka visas pieminētās spēles Klīvlendai būs izbraukumā.

Rouzs septiņās aizvadītajās spēlēs šosezon vidēji guvis 14.3 punktus, kas ir trešais labākais rādītājs komandā, taču viņam arī ir saspēles vadītājam drausmīga statistika – tikai 12 rezultatīvas piespēles un veselas 19 kļūdas. Jāatgādina, ka Klīvlendai saspēles vadītāja pozīcijā ir nopietns iztrūkums, jo traumas dēļ vēl vairākus mēnešus spēlēt nevarēs vasarā pret Kairiju Ērvingu iemainītais Aizeja Tomass. Paredzams, ka Rouza vietā šonakt laukumā dosies Īmans Šamperts, kurš gan ir uzbrūkošais aizsargs, nevis pirmā numura pozīcijas spēlētājs.

Tikmēr NBA sodījusi ar 15 tūkstošu dolāru lielu soda naudu trīs „Thunder” pārstāvjus – treneris Billiju Donovanu un slavenos spēlētājus Raselu Vestbruku un Polu Džordžu. Viņi visi publiski asi kritizēja tiesnešu lēmumu mačā pret „Trail Blazers”, kad Karmelo Entonijs tika izraidīts no spēles par otrā līmeņa nesportisko piezīmi.

Entonija saņemtais sods bija visai diskutabls, jo viņš caurgājienā guva divus punktus, bet ar elkoni arī trāpīja pretiniekam pa seju. Starp citu, NBA šo tiesnešu lēmumu šodien atzina par pareizi pieņemtu. Donovans gan saņēmis arī sodu par to, ka izteicis nesapratni par pārāk mazo soda metienu skaitu, kas ticis Vestbrukam un visai viņa komandai. Šosezon „Thunder” izpildījusi 190 soda metienus, kamēr tās pretinieki – 230.

Izmantotie resursi:
Cleveland Cavaliers' Derrick Rose out vs....
Russell Westbrook, Paul George, Billy Donovan...

  +3 [+] [-]

, 2017-11-09 17:26, pirms 7 gadiem
Hjūstona, jums būs problēma! Nebūs jāspēlē pret Rouzu, bet gan pret komandu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-11-09 19:45, pirms 7 gadiem
Roze un Antonijs ir neveksmes putni! Pat ne neveiksmes - individuālistu sliktākais piemērs!