Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Rietumu otrie uzvar austrumu otros

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rietumu otrie uzvar austrumu otros
Pols Pīrss pret Kurtu Tomasu
Foto: AFP

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) abu konferenču vicelīderu savstarpējā cīņā uzvarēja rietumnieki jeb Sanantonio "Spurs", liekot Bostonas "Celtics" kapitulēt jau otro reizi divos mačos.

Spēles rezultātu ar divu punktu metienu atklāja "Spurs" spēlētājs Mets Boners, bet "Celtics", pareizāk Ražons Rondo, atbildi parādā nepalika. Nākamais precīzais metiens padevās tālmetienu konkursa dalībniekam Rodžeram Meisonam, kura trīspunktiens bija precīzs. Ceturtdaļa turpinājās visai nerezultatīvā cīņā. Ceturtdaļas beigās "Celtics" izdarīja izrāvienu 6:0, kas viņiem palīdzēja palielināt pārsvaru pār vienu no rietumu spēcīgākajām komandām, tomēr, pirmās ceturtdaļas beigas veiksmīgākas izvērtās viesiem no Sanantonio, kas spēja mājinieku pārsvaru sadeldēt vien līdz viena punkta starpībai.

Otrā ceturtdaļa daudz veiksmīgāka un rezultatīvāka padevās "Spurs" basketbolistiem, kuriem izdevās aizbēgt no mājiniekiem. Pēc pirmā puslaika mājinieku rindās rezultatīvākais bija Rejs Alens, kurš bija guvis 12 punktus, Pols Pīrss, savukārt, guva 11 punktus. "Spurs" rindās labāko sniegumu rādīja Tims Dankans un Mets Boners. Abi bija guvuši 16 punktus, bet Dankanam 7 atlēkušās bumbas, Boneram par vienu mazāk.

Otro puslaiku vareni iesāka "Celtics", kas veica 12:0 izrāvienu, ne vien noķerot Sanantonio basketbolistus, bet pat izvirzoties vdaībā. Viņu izrāvienu ar klasisko sava stila metienu pārtrauca Tims Dankans. Viņš raidīja bumbu pret groza vairogu un tā veiksmīgi ielidoja mērķī. Arī visu trešo ceturtdaļu ar 24:14 izdevās uzvarēt mājiniekiem, kas viņiem deva vadību arī visā spēlē - 76:74. "Spurs" rindās jau diviem spēlētājiem bija izdevies pārsniegt 20 punktu robežu, kamēr "Celtics" rindās tas nebija izdevies nevienam. Rezultatīvākais ar 21 gūto punktu bija "Spurs" centrs Mets Boners, savukārt "Celtics" rindās rezultatīvākais bija Kevins Gārnets, kurš bija guvis 17 punktus. Timam Dankanam vienīgajam bija padevies "double - double": 20 punkti un 10 atlēkušās bumbas.

Ceturto ceturtdaļu četru spēlētāju ielenkumā iesāka Manu Džinobili, bet viņam izdevās veiksmīgi izkulties no šīs situācijas. Pret viņu noteikumus pārkāpa Pols Pīrss. Turpmākajā ceturtdaļas laikā aiz vien lielāku pārsvaru ieguva "Spurs", beigās nokļūstot pie likumsakarīgas uzvaras ar 105:99. Viesu rindās rezultatīvākie bija Tims Dankans un Mets Boners. Katrs guva pa 23 punktiem. Manu Džinobili guva 19 punktus. Zaudētāju labā izcēlās Kevins Gārnets, kurš guva 26 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
nba.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-02-08 23:00, pirms 16 gadiem
Džinobili pēdējie 4 sodi izšķīra spēli

  -1 [+] [-]

, 2009-02-08 23:32, pirms 16 gadiem
Švaki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-02-09 00:41, pirms 16 gadiem
paveicaa satkal masonam iekrita zilis pashaas beigaas

     [+] [-]

, 2009-02-09 00:53, pirms 16 gadiem
Prieks par Spurs

     [+] [-]

, 2009-02-09 09:35, pirms 16 gadiem
Nju nezz.. Celtics Godam ciiniijaas... Garnets ar tika piee double-double