Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

No amata atkāpjas "Clippers" prezidents Rouzers

Andrejs Siliņš

No amata atkāpjas "Clippers" prezidents Rouzers
Endijs Rouzers
Foto: AP/Scanpix

No sava amata uz nenoteiktu laiku atkāpies rasisma skandālā iesaistītā Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Clippers" prezidents Endijs Rouzers.

Pēc tam, kad tika publicēta "Clippers" prezidenta Donalda Stērlinga rasisma izpausmju pilnā privātā saruna ar savu bijušo draudzeni, no kluba atbalstīšanas atteicās virkne tā līdzšinējo sponsoru. Vēlāk NBA komisārs Adams Silvers paziņoja par lēmumu diskvalificēt Stērlingu uz mūžu, piešķirt 2,5 miljonu dolāru naudas sodu un izdarīt spiedienu, lai pašreizējais īpašnieks pārdotu klubu.

Šķita, ka skandāls pierimis, un "Clippers" uzvara izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pār "Warriors" liks atgriezties pie galvenā - basketbola. Tomēr atkal nākuši jaunumi saistībā ar skandālu. Proti, no prezidenta amata pagaidām uz nenoteiktu laiku atkāpies Endijs Rouzers.

55 gadus vecais Rouzers "Clippers" organizācijā strādājis 30 gadus - visu laiku kopš klubs pieder Stērlingam. Pēc Stērlinga izteikumu publiskošanas Rouzers publiski apšaubīja ieraksta īstumu, vienlaikus atvainojoties Maģiskajam Džonsonam par viņa pieminēšanu tajos. Negatīva reakcija par prezidenta izteikumiem sekoja no "Clippers" galvenā trenera Doka Riversa, kurš norādīja, ka Stērlinga komentāri daudziem kluba darbiniekiem bijuši šausminoši.

NBA sākusi kluba pārdošanas procesu - šī lēmuma pieņemšanai bija nepieciešamas vismaz trīs ceturtdaļas līgas klubu piekrišana. Piekrita visu 29 pārējo klubu īpašnieki. Stērlings gatavojas sūdzēt NBA tiesā un tādējādi arī izvairīties no organizācijas pārdošanas.

Interesi par kluba iegādi izrādījuši vairākas slavenības - bokseri Floids Meivezers juniors un Oskars De La Hoja, skatuves mākslinieks Šons Kombs, biznesa magnāti Deivids Gefens un Lerijs Elisons, kā arī mediju magnāts, TV šovu vadītāja Opra Vinfrija.

     [+] [-]

, 2014-05-07 17:24, pirms 10 gadiem
Amerikāņu producents Gefens ir viens no trim ietekmīgās ebreju kompānijas DreamWorks SKG dibinātājiem (kopā ar Stīvenu Spīlbergu un Džefriju Kacenbergu), taču viņš pazīstams arī kā dāsns ziedotājs un mecenāts, nežēlojot naudu mākslas atbalstīšanai un medicīnas attīstībai.
Bet kā tad ar morāli?Gefens tak ir gejs.Kaut kad jau viņš ar nopirka jahtu no L.Elisona.Un kā tad tur palika..L.Elisonam tak kādreiz bija/piederēja POR liela daļa.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-07 18:22, pirms 10 gadiem
Kā var piespiest pārdot ? Kurš nosaka cenu ? Sterlings piem. pasaka ,ka pārdos tikai par 450miljardiem. Nu un iepūšat.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja