Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lilards un "Blazers" centīsies apturēt "Thunder" 8 uzvaru sēriju

Lilards un "Blazers" centīsies apturēt "Thunder" 8 uzvaru sēriju
Kevins Durants un Rasels Vestbruks
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) laukumos norisināsies astoņas spēles. Agrā rītā, pulksten 5.00 pēc Latvijas, Portlendā dosies laukumā divas no Rietumu konferences specīgākajām vienībām - "Trail Blazers" (15-3) un Oklahomsitijas "Thunder" (13-3). Šī būs pirmā no kopumā četrām abu vienību savstarpējām cīņām šīs sezonas regulārajā turnīrā.

Portlendas "Trail Blazers" vienība ar parādīto stabilo sniegumu sezonas sākumā sevi apliecinājusi kā komandu, ar kuru sezonas gaitā būs jārēķinās ikvienai līgas vienībai. Ja gaidāmajā mačā izdosies pieveikt Oklahomsitijas "Thunder", pozīcijas Rietumu konferences galvgalī tiks nostiprinātas vēl vairāk. "Trail Blazers" savā laukumā nav zaudējusi jau sešos mačos pēc kārtas, tomēr jāpiemin fakts, ka "Thunder" vienību Portlendas basketbolistiem nav izdevies pieveikt jau pēdējā septiņās savstarpējās spēlēs pēc kārtas.

Pēc tam, kad pagājušā sezona tika noslēgta ar 33-49 bilanci un "play-off" turnīrs aizgāja gar degunu, Portlendas klubs progresējis ievērojami. Ar diviem uzbrukuma līderiem - Lamarkusu Aldridžu (22,7 p. vidēji spēlē) un Deimienu Lilardu (20,6) - priekšgalā "Trail Blazers" spējusi vidēji spēlē gūt 104,7 punktu, pašlaik atrodoties starp rezultatīvākajām līgas komandām.

Skaļāko no pēdējām uzvarām "Trail Blazers" izdevās gūt pirmdien, kad tika pieveikta līgas līdervienība Indiānas "Pacers" ar 106:102, Aldridžam gūstot 28 punktus un izcīnot 10 bumbas zem groziem. Otrgadnieks Lilards pievienoja 26 punktus. Tā bija tikai otrā Indiānas vienības neveiksme šosezon.

Lilards pēc mača atzina, ka jau pirms spēles Portlendas basketbolisti zināja, ka viņus sagaida smaga cīņa. "Tā [Pacers] ir laba komanda, tā bija piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu," izteicās Lilards, kura komanda izcīnījusi 13 uzvaras pēdējās 14 spēlēs. "Bet arī mums ir laba komanda, un mēs to vēlējāmies pierādīt."

Vakarnakt Oklahomsitijas "Thunder" uzsāka triju izbraukuma spēļu sēriju, ar 97:95 pieveicot Sakramento "Kings" klubu. Kevins Durants guva 27 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. "Thunder" gandrīz izlaida uzvaru no rokām, pēdējo ceturtdaļu zaudējot ar 19:30, lai arī spēles gaitā bija vadībā ar 17 punktiem.

"Mums tikai jākļūst labākiem," pēc mača izteicās "OCK" līderis Durants. "Protams, mēs nekad nevaram uzskatīt, ka uzvaru gūsim bez problēmām. Ir grūti izcīnīt uzvaras šajā līgā." Lai arī "Thunder" Sakramento basketbolistiem no spēles ļāva realizēt metienus tikai ar 39,3 procentu precizitāti, paši Oklahomsitijas basketbolisti pieļāva 17 kļūdas, bet pretiniekiem piespieda pieļaut tikai astoņas.

"Thunder" galvenais treneris Skots Brukss pēc gūtās uzvaras atzina, ka, sacenšoties ar Rietumu konferences vienībām, nevienu spēli nedrīkst aizvadīt ar pusspēku. Bruksa vadītie vīri šosezon izbraukumā spējuši sasniegt 4-3 bilanci.

Durants, kurš ar vidēji gūtajiem 28,2 punktiem ir visas līgas labākais punktu guvējs, izbraukuma mačos metienus no spēles realizē ar 42,7% precizitāti, savukārt savā laukumā 46,9% no viņa izmestajiem metieniem sasniedz mērķi.

Jāizceļ fakts, ka visos 11 šosezon aizvadītajos mačos, kuros Lilards izdalījis vismaz sešas rezultatīvas piespēles, "Trail Blazers" izdevies gūt uzvaras. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, saspēles vadītājs šosezon iekrāj par 0,8 rezultatīvām piespēlēm mazāk (pagājušajā sezonā 6,5, šosezon - 5,7 rezultatīvas piespēles).

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 14

  • 19


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-12-04 20:17, pirms 11 gadiem
tomasmuller rakstīja: NESPĪD, Vestbruks un Durants visu nokārtos Thunderiem!!
Wesbruks ar saviem 38% no laukuma pagaidām nav nekāds kārtotājs... redzot, ka visi apkārtējie biedri met ar labāku %, viņam tiešām būtu nedaudz jāpiedomā pie metienu izvēles...

  +1 [+] [-]

, 2013-12-04 20:46, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Wesbruks ar saviem 38% no laukuma pagaidām nav nekāds kārtotājs... redzot, ka visi apkārtējie biedri met ar labāku %, viņam tiešām būtu nedaudz jāpiedomā pie metienu izvēles...
Njā šosezon vairāk pat atmiņā paliek tās trakās trojkas spēļu beigās pret warriors abās spēlēs.

     [+] [-]

, 2013-12-04 21:24, pirms 11 gadiem
PAR OKC! LETS GO OKC!

  +2 [+] [-]

, 2013-12-04 21:43, pirms 11 gadiem
neizdosies bleizeriem

     [+] [-]

, 2013-12-04 22:17, pirms 11 gadiem
par cik Portlendai ir mājas spēle, tad domājams, ka Blazeri arī vinnēs.

     [+] [-]

, 2013-12-05 13:56, pirms 11 gadiem
tomasmuller rakstīja: NESPĪD, Vestbruks un Durants visu nokārtos Thunderiem!!
bet praksē izrādījās, ka tev NESPĪD tikai vienā vietā