Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

ASV cietumā miris bijušais NBA "All-Star" spēlētājs Džonsons

Rolands Eliņš

ASV cietumā miris bijušais NBA "All-Star" spēlētājs Džonsons
Edijs Džonsons. Foto: NBA

Bijušais Atlantas "Hawks" basketbolists Edijs Džonsons 26. oktobrī aizgājis mūžībā, un viņa nāve publiski apstiprināta šodien, vēsta ASV mediji. Džonsons cietumā atradās kopš 2008. gada.

Edijs Džonsons mūžībā devās 65 gadu vecumā Floridā. Viņš Nacionālajā basketbola asociācijā debitēja 1977. gadā, kad viņu draftā izvēlējās Atlantas "Hawks", kurā viņš pavadīja savas karjeras lielāko daļu. Atlantā Džonsons spēlēja līdz 1986. gadam, šajā laikā atzīmējoties ar vidēji spēlē gūtiem 15 punktiem. Viņa labākā sezona bija 1981. gadā, kad viņš vidēji spēlē guva 19.1 punktu.

Džonsona paveiktais tika novērtēts ar vietu NBA Zvaigžņu spēlē 1980. un 1981. gadā, kā arī viņš divreiz tika iekļauts NBA sezonas otrajā aizsardzības izlasē. Savas NBA karjeras izskaņā Džonsons īsu laiku uzspēlēja arī "Cavaliers" un "Supersonics" komandās.

Dažādas problēmas ārpus laukuma Džonsonam bija arī spēlētāja karjeras laikā, viņš vairākkārt bija sodīts par narkotiku lietošanu, un šī iemesla dēļ 1987. gadā NBA viņam piesprieda mūža diskvalifikāciju.

Problēmas ar atkarību no narkotikām Džonsonam turpinājās arī pēc spēlētāja karjeras, viņš regulāri tika apcietināts par dažādiem noziegumiem, ieskaitot seksuāla rakstura uzbrukumus. 2008. gadā viņa Floridā tika piespriests mūža ieslodzījums par seksuālu uzbrukumu nepilngadīgai personai. Ieslodzījumā Džonsons atradās līdz pat savai nāvei, kuras iemesli publiski nav norādīti.

Jāpiemin, ka reizē ar Edvardu Lī Džonsonu NBA vairākus spēlēja arī viņa vārdabrālis, proti, Edvards Ārnets Džonsons, kurš NBA bija no 1981. līdz 1999. gadam un vidēji spēlē guva 16.0 punktus, tiekot atzīts par gada rezervistu 1989. gadā. Abi nav ar radniecīgām saitēm, un Edvards Ārnets Džonsons arī iepriekš vairākkārt publiski iebildis, ka vārdabrāļa noziegumu atsaucas uz viņa reputāciju.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/atlanta-ha...