Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Rockets" turpinās sadarbību ar galveno treneri Makheilu

Andrejs Siliņš

"Rockets" turpinās sadarbību ar galveno treneri Makheilu
Kevins Makheils
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Hjūstonas "Rockets" vadība pēc komandas izstāšanās no izslēgšanas spēlēm pirmajā kārtā nolēmusi turpināt sadarbību ar galveno treneri Kevinu Makheilu, kurš klubā strādā kopš 2011. gada.

56 gadus vecais Makheils par treneri strādā kopš 2004. gada, bet "Rockets" vienību vadīja trešo sezonu. Tāpat kā iepriekšējā, arī šajā izdevās tikt līdz izslēgšanas spēļu pirmajai kārtai. Tajā pretī nāca Portlendas "Trail Blazers" un tika piedzīvota neveiksme sērijā ar rezultātu 2-4.

Lai gan iepriekš izskanēja informācija, ka Makheilam zaudējums pirmajā kārtā varētu nozīmēt arī darba zaudēšanu, kluba vadība, ņemot vērā saspringto sērijas scenāriju, nosvērusies par labu Makheila paturēšanai darbā. Līgumā ar treneri pēc šīs sezonas bija iestrādāta opcija "+1", un klubs to gatavojas izmantot.

Pēc izcilās spēlētāja karjeras (13 gadi "Celtics" rindās, trīs čempiontituli, septiņas reizes Visu zvaigžņu spēlē, Basketbola Slavas zāles dalībnieks) Makheils 1993. gadā sāka strādāt dzimtās pilsētas Minesotas klubā "Timberwolves". Sākotnēji kā TV komentētājs, tad ģenerālmenedžeris, līdz beidzot 2005. gadā piekrita ieņemt pagaidu trenera vietu pēc Flipa Sondersa atlaišanas. Tiesa, Makheilam nebija interese par darbu ilgtermiņā, un pēc sezonas viņš atgriezās ģenerālmenedžera postenī.

2008. gada decembrī pēc Dveina Keisija atbrīvošanas Makheils tika iecelts galvenā trenera darbā pilnvērtīgi, tomēr pēc sezonas sadarbība neturpinājās. Par "Rockets" galveno treneri Makheils kļuva 2011. gada 1. jūnijā. Trenera karjeras laikā Makheils izcīnījis 172 uzvaras un piedzīvojis 152 zaudējumus. Aizvadītajā sezonā komanda izcīnīja 54 uzvaras un piedzīvoja 28 neveiksmes, paliekot ceturtajā vietā Rietumos.

Izmantotie resursi:
NBA.com

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 11:58, pirms 10 gadiem
Lakers un D'Antoni ceļi šķiras.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 12:44, pirms 10 gadiem
extazy89 rakstīja: Lakers un D'Antoni ceļi šķiras.
Varēji pirms pusgada paprasīt man, pateiktu. Vai officiāli pirms kkur nedeljas izlasiit.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 12:52, pirms 10 gadiem
Bayern/Heat fans rakstīja: Varēji pirms pusgada paprasīt man, pateiktu. Vai officiāli pirms kkur nedeljas izlasiit.
Paskatījos vairāk, toč jau pāris dienas atpakaļ. Sorry. Tā ir, ka neatliek vairs laika.