Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pēdējie divi deserti 1.kārtā: 7.spēles Toronto un Sanantonio

Pēdējie divi deserti 1.kārtā: 7.spēles Toronto un Sanantonio
Dirks Novickis karjeras laikā nav zaudējis nevienā "play-off" sērijas septītajā mačā
Foto: SIPA USA/Scanpix

Ar diviem izšķirošajiem - septītajiem - mačiem sērijās šovakar tiks noslēgta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2014.gada izslēgšanas turnīra pirmā kārta. Vispirms plkst. 20.00 pēc Latvijas laika Toronto tiks dots starts cīņai starp "Raptors" un "Nets" vienībām, bet divarpus stundas vēlāk - 22.30 - Sanantonio "Spurs" savā laukumā uzsāks dueli ar "Mavericks".

"Raptors" (3) - "Nets" (6)

Šajā Austrumu konferences komandu sērijā abas komandas ir bijušas gan iedzinējos, gan vadībā, taču nu 1.kārtas sērija sasniegusi savu augstāko punktu - izšķirošo maču starp "Raptors" un "Nets" komandām Toronto.

Pēc piektdien gūtā panākuma Bruklinā pārliecināts, ka komanda izcīnīs panākumu arī šovakar, bija brukliniešu centrs Endrejs Blatčs. "Mēs garantējam to," pēc piektdienas uzvaras teju pašpārliecināts bija Blatčs. "Mēs iziesim laukumā svētdien, izcīnīsim uzvaru un dosimies uz Maiami." Tieši ar pēdējo divu gadu NBA čempioni Maiami "Heat" šī pāra uzvarētājam būs jāspēkojas Austrumu konferences pusfinālsērijā.

Blatča komentāri Toronto komandas nometnē netika uzņemti ar sajūsmu. "Raptors" aizsargs Greivis Vaskezs uzdeva medijiem retorisku jautājumu pēc komandas sestdienas koptreniņa, veltot to Blatčam: "Ko viņš no sevis ir iedomājies?" Vaskezs uzsvēra, ka Blatčs nav "ne Kevins Gārnets vai Pols Pīrss, vai Džeisons Kids". "Mēs neieklausīsimies viņa blēņās," tā Vaskezs.

Neviena no abām komandām nav uzvarējusi septītajā mačā: "Nets" bilance šādās situācijās ir 0-2, bet "Raptors" zaudējusi līdz šim vienīgajā komandas aizvadītajā izšķirošajā sērijas cīņā. Zaudējums tika piedzīvots 2001.gada maijā, kad Vinsa Kārtera metiens līdz ar spēles noslēguma sirēnu novēlās no groza stīpas, ļaujot Filadelfijas "76ers" izcīnīt panākumu Austrumu konferences pusfinālsērijā.

"Raptors" pašreizējais līderis, saspēles vadītājs Kails Laurijs toreiz vēl bija 16 gadus vecs vidusskolēns, taču joprojām atceras to maču. "Es toreiz biju pretinieku komandas atbalstītājs," izteicās Laurijs. "Bet tā bija izcila spēle, izcila spēle."

Visas sērijas garumā daudz ticis runāts par "Nets" komandas pieredzi un par "Raptors" spēlētāju mazo pieredzi. Toronto spēlētāji pa visiem kopā karjeras laikā aizvadījuši septiņas "play-off" sērijas septītās spēles. Tas ir par vienu mazāk nekā aizvadījis viens pats Pīrss. Tikmēr Bruklinas vienības basketbolisti kopumā piedalījušies 27 izslēgšanas turnīra sēriju septītajos mačos.

Iespējams, pieredze "Nets" basketbolistiem ir krietni lielāka, taču "Raptors" ir cits ierocis - lielisks fanu atbalsts, jo ir skaidrs, ka šovakar "Air Canada Centre" basketbola arēnā brīvu vietu nebūs, un visa arēna jutīs līdzi Toronto basketbolistiem.

"Spurs" (1) - "Mavericks" (8)

Timu Dankanu neuztrauc tas, ka Sanantonio "Spurs" vienībai, kas regulārajā turnīrā izcīnīja 62 uzvaras, nāksies aizvadīt septīto spēli pirmās kārtas sērijā. Četrkārtējais NBA čempions uztraucas tikai par to, ka cīņa pirmajā kārtā ar citu Teksasas komandu izvērtusies necerēti sīva.

"Nav nozīmes, cik spēles būs vajadzīgas," izteicās Dankans pēc piektdien piedzīvotā zaudējuma ar 111:113 "Mavericks" komandai. "Mēs neesam uztraukušies vai apbēdināti."

"Spurs" komandai šī būs jau otrā septiņu spēļu sērija pēc kārtas, ja ņem vērā pagājušās sezonas NBA finālu, kad Sanantonio septītajā mačā izbraukumā piedzīvoja neveiksmi pret "Heat". Nu Grega Popoviča komanda nonākusi līdzīgā situāciju, kāda bija pagājušā gada jūnijā. Tiesa, šoreiz Sanantonio maču aizvadīs savā laukumā.

Pirms trim gadiem - 2011.gada "play-off" 1.kārtā - Popoviča vadītā vienība pamanījās zaudēt Memfisas "Grizzlies". Arī toreiz "Spurs" bija uzvarējusi vairāk nekā 60 mačos regulārajā turnīrā, taču tas neglāba no zaudējuma jau Rietumu konferences ceturtdaļfinālā.

Atgādināsim, ka komanda, kas šovakar izcīnīs panākumu, "play-off" otrajā kārtā spēkosies ar Portlendas "Trail Blazers" vienību.

"Tas, protams, ir sarūgtinoši," izteicās Manu Džinobili pēc sērijas sestā mača, kurā viņš guva vien astoņus punktus (metieni no spēles - 1/8). "Bet ir, kā ir. Mums jācīnās un jādara viss iespējamais septītajā mačā."

Pirms astoņiem gadiem Dirks Novickis un "Spurs" "lielais trijnieks" - Dankans, Džinobili un Pārkers - bija līdzīgā situācijā. Togad "Spurs" sērijas laikā bija iedzinējos ar 1:3, bet spēja panākt septīto maču, kura papildlaikā pārāka izrādījās "Mavericks" vienība, iekļūstot Rietumu finālā. Novickis un Dalasa togad aizcīnījās līdz pat NBA finālam, kurā zaudēja "Heat" komandai.

Liels nopelns pēdējos divos "Mavericks" panākumos ir bijis Monta Elisam, kurš abās uzvarās guva 29 punktus. Elisam būs jādemonstrē tikpat produktīvs sniegums arī šī vakara cīņā, lai Dalasa spētu atkārtot otrā mača panākumu un izcīnīt uzvaru izbrukumā.

2011.gada NBA čempions Novickis karjeras laikā aizvadījis četrus septītos mačus "play-off" sērijās un visos četros svinējis uzvaras, vidēji tajos gūstot 28 punktus un izcīnot 15 atlēkušās bumbas. Varam droši paredzēt, ka vācietis būs produktīvs arī šovakar, bet - vai ar viņa pūlēm uzbrukumā pietiks, lai gūtu uzvaru?

Izmantotie resursi:
NBA.com

Cik mājinieces šovakar izcīnīs panākumus 7.spēlēs?

  • 15

  • 34

  • 6


  +7 [+] [-]

, 2014-05-04 15:49, pirms 10 gadiem
5 sērijās nepieciešamas 7 spēles + vēlviena beidzās ar 4:2 ar trīspunktnieku pēdējā sekundē Šie ir vienkārši izcili play-offi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-04 16:07, pirms 10 gadiem
par Dallasu un Toronto

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 16:11, pirms 10 gadiem
DAL un BKN soļo tālāk.

DAL gan būs grūtāks tas ceļš par BKN.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 16:22, pirms 10 gadiem
Primarais lai Nets tiek talak.
Par Spurs un Mavs ir gruti teikt.Abas komandas man loti simpatize.
Laikam jaliek bus uz Dalasu,jo viniem ir 4-0 @PO kad ir 7 spele.
SAS kodols bus ari nakosgad.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 16:44, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: DAL un BKN soļo tālāk.

DAL gan būs grūtāks tas ceļš par BKN.
Brīnumaini, bet man tev jāpiekrīt.

Bruklina, es domāju, paņems uz pieredzi. kkur 90:83 beigās.
Un par Dallasu man vnk ir čujs, ka paņems. Nezinu kāpēc. Bet nu tur, manuprāt, būs līdz ar pēdējām sekundēm.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 17:04, pirms 10 gadiem
Bostonietis rakstīja: Primarais lai Nets tiek talak.
Par Spurs un Mavs ir gruti teikt.Abas komandas man loti simpatize.
Laikam jaliek bus uz Dalasu,jo viniem ir 4-0 @PO kad ir 7 spele.
SAS kodols bus ari nakosgad.
Nu būt ta būs, bet atkal varēs runāt, kā tad ir, kad paliek par gadu vecāki. Kaut kur jau ir robeža arī tam vecumam

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 17:05, pirms 10 gadiem
ventilators rakstīja: Brīnumaini, bet man tev jāpiekrīt.

Bruklina, es domāju, paņems uz pieredzi. kkur 90:83 beigās.
Un par Dallasu man vnk ir čujs, ka paņems. Nezinu kāpēc. Bet nu tur, manuprāt, būs līdz ar pēdējām sekundēm.
Par Bruklinas uzvaru esmu tikai tpc, ka, tāpat kā teicu par PHO, ka nebūtu tādi cīnītāji kā DAL/MEM, tā šoreiz ir ar BKN. Tur vēl vecie buki var pacīnīties ar Heat. TOR gan nedodu variantus.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 17:37, pirms 10 gadiem
Lai gan Bruklinai butu lielakas izredzes ar Heat nospelet lidzigi, tomer es par Toronto. Patik vinu cinasspars, it ipasi Laurija. Turklat nekad nav simpatizejusas viena vasara savaktas komandas.
Varetu ari Dalasa tikt talak, butu tikai vel jo interesantak.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 18:28, pirms 10 gadiem
Nets un Spurs, tas ir skaidrs visiem, bet priekš Heat būtu labāk, lai tie ir Dalasa un Ratptors. :/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-05-04 21:18, pirms 10 gadiem
Par Kanādiešiem! Heat pārbrauks pāri Netiem.
Bet šobrīd Toronto jāsaņemās 2nd half.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 21:30, pirms 10 gadiem
Mirasty51 rakstīja: Par Kanādiešiem! Heat pārbrauks pāri Netiem.
Bet šobrīd Toronto jāsaņemās 2nd half.
kāda iespēja ? Tieši BKN ir garāks benķis un vairāk talanta, ko likt pretim Heat. Pagaidām arī nekas neliecina par Raptors iespējām uzvarēt. Nebūtu vēl Amīrs 1. periodā noplosījies, vispār nekā te nebūtu.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 21:54, pirms 10 gadiem
ventilators rakstīja: kāda iespēja ? Tieši BKN ir garāks benķis un vairāk talanta, ko likt pretim Heat. Pagaidām arī nekas neliecina par Raptors iespējām uzvarēt. Nebūtu vēl Amīrs 1. periodā noplosījies, vispār nekā te nebūtu.
Ne tikai benķis,talants, bet pamatīga pieredze.

     [+] [-]

, 2014-05-04 22:29, pirms 10 gadiem
Kāds iedot linku uz dal vs san spēli

     [+] [-]

, 2014-05-04 22:53, pirms 10 gadiem
BRUKLINA!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-04 22:54, pirms 10 gadiem
ne pa jokam beigas spēlei...