Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA play-off: kas izdzīvos, bet kas mirs 7.spēlēs?

NBA play-off: kas izdzīvos, bet kas mirs 7.spēlēs?
Vai "Pacers" spēlētāju Pola Džordža un Deivida Vesta sezona noslēgsies jau šonakt?
Foto: AFP/Scanpix

Piecas no astoņām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra 1.kārtas sērijām noslēgsies izšķirošajā - septītajā spēlē. Šonakt Indiānā, Oklahomsitijā un Losandželosā tiks noslēgtas trīs sērijas.

"Pacers" (1) - "Hawks" (8)

Jau kopš sērijas pirmā mača Austrumu konferences regulārā turnīra uzvarētāja Indiānas "Pacers" bijusi iedzinēja šajā sērijā, jo tai maču no mača nācies izlīdzināt rezultātu sērijā. Vēl viens zaudējums pārvilks strīpu komandas mērķiem, kuri vēl sezonas sākumā bija paši augstākie.

Pirms gaidāmā mača "Pacers" nometnē valdīja neziņa par to, vai komandas līderis Pols Džordžs netiks diskvalificēts par atrašanos laukumā sestās spēles vienā no epizodēm. Tā nenotika, un Džordžs, kurš visos sešos mačos guvis vismaz 20 punktus un piecās no spēlēm sasniedzis "double-double", varēs palīdzēt Indiānas komandai sērijas izšķirošajā cīņā.

Jāatgādina, ka "Pacers" ne tikai bija labākā komanda Austrumu konferencē regulārajā turnīrā, bet arī bija labākā komanda visā līgā, ņemot vērā savā laukumā sasniegto bilanci. Komanda svinēja savā laukumā 35 uzvaras un piedzīvoja vien sešas neveiksmes. Tiesa, šajā sērijā Frenka Vogela vadītie vīri divas reizes savā laukumā jau pamanījušies zaudēt.

Jāuzsver, ka šī būs NBA vēsturē pirmā sērijas septītā spēle, kas tiks aizvadīta Indiānā, un var paredzēt, ka brīvu vietu "Bankers Life Fieldhouse" arēnā pavisam noteikti nebūs. Ja "Hawks" izdosies apbēdināt visus sanākušos līdzjutējus un pieveikt "Pacers", tā ieies vēsturē, jo mazāk uzvaru komandai, kas kvalificējusies izslēgšanas turnīra otrajai kārtai, bija vien tālajā 1975./76.gada sezonā. Toreiz Detroita 1976.gada "play-off" turnīra pirmo kārtu pārvarēja, par spīti tam, ka regulārajā turnīra bija spējusi izcīnīt vien 36 uzvaras. Atlantas klubs šosezon regulārajā čempionātā tika pie 38 uzvarām.

Līdz šim NBA vēsturē tikai piecām komandām, kas sezonu noslēgšanas 8.vietā savā konferencē, izdevies pārvarēt izslēgšanas turnīra pirmo kārtu. Līdz šim gan "Hawks" nav veicies sēriju septītajās spēlēs, kas aizvadītas izbraukumā, jo komanda zaudējusi astoņas reizes, kad nācies aizvadīt izšķirošo maču pretinieka laukumā.

"Thunder" (2) - "Grizzlies" (7)

Memfisas "Grizzlies", iespējams, sērijas sestajā mačā zaudēja lielisku iespēju noslēgt sēriju sev par labu, jo sērijas izšķirošais mačs nu būs jāaizvada Oklahomsitijas "Thunder" laukumā. Vēl vairāk - komandai nāksies cīnīties bez tās līdera Zeka Rendolfa, kurš par sitienu kakla rajonā Stīvenam Adamsam sestā mača ceturtajā ceturtdaļā saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju.

Arī tas, vai kājas muskuļa savainojumu guvušais Maiks Konlijs varēs piedalīties šīs nakts mačā, joprojām nav zināms. Pats Konlijs pēc piektdienas treniņa izteicās, ka ir gatavs spēlēt, tomēr ir skaidrs viens - ja viņš piedalīsies mačā, ar 100% atdevi savainojuma dēļ Konlijs nevarēs darboties. Tādēļ krietni vairāk spēles laika tiks uzticēts nomināli trešajam saspēles vadītājam Memfisas komandā Beno Udriham.

Kevins Durents, gaidot izšķirošo maču, septīto sērijas spēli salīdzinājis ar NCAA turnīru. "Tev nav citu variantu kā vien uzvarēt," izteicās Durents, kurš sestajā mačā guva 36 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas. Lai "Oklahomsitija" kvalificētos otrajai kārtai, Durentam būs jāaizvada tikpat produktīvs mačs uzbrukumā arī šonakt.

Komandas savā starpā tikušās trijos no pēdējiem četriem izslēgšanas turnīriem. Pirms trim gadiem tās aizvadīja septīto spēli Rietumu konferences pusfinālā, un toreiz pārāka izrādījās "Thunder" vienība.

Oklahomsitijai par labu var nākt vien ātrs spēles stils, jo tieši tāds bija sērijas pirmajā un sestajā mačā, kad komandai izdevās uzvarēt. Tikmēr Memfisa noteikti vēlēsies uzspiest lēnu un pacietīgu cīņu groza tuvumā. Tā komanda, kas spēs diktēt spēles tempu, visticamāk, spēs izcīnīt panākumu.

Starts cīņai tiks dots pulksten 3.00 pēc Latvijas laika.

"Clippers" (3) - "Warriors" (6)

Losandželosas "Clippers" šī būs vēsturiska spēle, jo pirmo reizi komanda laukumā tiks aizvadīta "play-off" sērijas septītais mačs. Atgādināsim, ka komanda, kas šonakt "Staples Center" arēnu pametīs kā uzvarētāja, otrajā kārtā spēkosies ar "Thunder" - "Grizzlies" pāra uzvarētāju.

Kopš aizsākās sāga ap "Clippers" īpašnieka Donalda Stērlinga rasistiskajiem izteikumiem, Losandželosas vienība trijos mačos cietusi divas neveiksmes. Tādēļ ne tikai "Warriors" komanda radījusi "Clippers" spēlētājiem lielākās galvassāpes, bet arī mediju uzmācīgie jautājumi un to vēlme iegūt komentārus no spēlētājiem par īpašnieka izteikumiem.

Lai "Clippers" spētu gūt uzvaru, Bleikam Grifinam jāgūst krietni vairāk par 17 punktiem, kurus viņš spēja samest Goldensteitas grozā sērija sestajā mačā. Grifinam pirms diviem gadiem bija iespēja aizvadīt sērijas septīto spēli pret Memfisu, un toreiz "Clippers" izbraukumā izdevās izcīnīt uzvaru.

Savukārt "Warriors" komanda pēdējo reizi septīto maču "play-off" sērijā aizvadīja pirms 37 gadiem. Tas nav pārsteigums, jo komanda pēdējo 20 gadu laikā tikai trīs reizes kvalificējusies izslēgšanas turnīram.

"Es neesmu pārliecināts, vai abas komandas viena otru mīl, bet es esmu visai pārliecināts pr to, ka abām komandām vienai pret otru ir liela cieņa," pirms gaidāmā mača izteicās "Warriors" galvenais treneris Marks Džeksons.

Spēles sākums plkst. 5.30 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Cik mājinieces šonakt gaidāmajos mačos izcīnīs uzvaras?

  • 24

  • 44

  • 20

  • 5


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-03 19:19, pirms 10 gadiem
Hawks, Thunder, Clippers go!

     [+] [-]

, 2014-05-03 19:35, pirms 10 gadiem
Hawks , Thunder un Warriors uzvarēs.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-03 19:38, pirms 10 gadiem
Pacers, Thunder, LAC

  +1 [+] [-]

, 2014-05-03 19:41, pirms 10 gadiem
GSW!!!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-03 19:47, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Pacers, Thunder, LAC
Eh pa ilgiem laikiem tev japiekrit bus
Bet tomer ceru uz Vanagiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-03 20:30, pirms 10 gadiem
Neviens taču, cerams, nemirs. Es jau ceru, ka GSW paņems. Maz ticami jau tas ir, bet ja splash brāļiem nebūs brāķa, tad visādi var sanākt. Cerams, ka Tomsons mazāk lažos. Nespēlē jau viņš slikti, bet brāķi var just.

  +3 [+] [-]

, 2014-05-03 21:00, pirms 10 gadiem
Pacers uz pieredzi un tīro talantu,lai cik Atlanta izskatītos,Pacers zvaigznes aizvedīs komandu līdz nākamajai kārtai.
OKC uz pretinieku līderu promabūtnes rēķina(ja MEM būtu visi ierindā domāju viņiem būtu priekšrocība kaut vai tikai uz lielā spiediena kas būs OKC šovakar).
Un GSW jo Kliperiem ir pārāk liela ažiotāža visu laiku apkārt,un gadu no gada viņi zem tās sabrūk.Kamēr nepierādīs pretējo tikmēr domāju GSW ir nelieli favorīti,kaut vai izbraukumā.

     [+] [-]

, 2014-05-03 21:21, pirms 10 gadiem
kur skatīsieties?

     [+] [-]

, 2014-05-03 21:39, pirms 10 gadiem
Cerams ,ka Clipperi paņems, kaut gan nelielas šaubas māc ka tomēr ne.

     [+] [-]

, 2014-05-03 21:45, pirms 10 gadiem
Kopš Hawks 1970.gadā pārgāja uz austrumiem,klājies bēdīgi.

     [+] [-]

, 2014-05-03 21:47, pirms 10 gadiem
Kas zin,ja nu uzvar. Kaut arī Hawks austrumos nekad nav spēlējusi 3.kārtā.

     [+] [-]

, 2014-05-03 21:47, pirms 10 gadiem
Trakais kāmis rakstīja: kur skatīsieties?
NBA-stream.com

  -1 [+] [-]

, 2014-05-03 21:48, pirms 10 gadiem
Ceru uz Bruņiniekiem ,Pērkoniem un Klusētājiem(Pacers) . #ThunderUp

  +3 [+] [-]

, 2014-05-03 21:48, pirms 10 gadiem
Ceru tomēr ,ka arī Pacers uzvarēs ,moš tomēr ieskriesies un spēle aizies.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-03 21:59, pirms 10 gadiem
Par Pacers,Thunder un Warriors!

  +2 [+] [-]

, 2014-05-03 22:19, pirms 10 gadiem
Mirasty51 rakstīja: Ceru uz Bruņiniekiem ,Pērkoniem un Klusētājiem(Pacers) . #ThunderUp
Klusētājiem Jāņem Tevi par sportacentrs.com žurnālistu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja