Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vai "Lakers" un "Mavericks" sērijas uzvarētājs spēlēs finālā?

Vai "Lakers" un "Mavericks" sērijas uzvarētājs spēlēs finālā?
Foto: AP

Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) pienākusi kārta spēles sākt atlikušajām četrām komandām, kas iekļuvušas savu konferenču pusfinālos. Šonakt vispirms Čikāgā "Bulls" tiksies ar Atlantas "Hawks", kam sekos spēle Losandželosā - vietējais "Lakers" pret viesiem Dalasas "Mavericks".

Vai Atlanta izslēgs buļļus?

Pienākusi NBA otrās kārtas otrā diena. Pirmajā spēlē laukumā dosies aizvadītās regulārās sezonas labākā komanda Čikāgas "Bulls" un Atlantas "Hawks". Pirmajā kārtā "Bulls" piecās spēlēs tika galā ar Indiānas "Pacers" pretestību, kamēr "Hawks" sešos mačos apspēlēja Orlando "Magic". Negaidītāka noteikti bija "Hawks" uzvara sērijā pār "Magic", kas Atlantas basketbolistiem šosezon izrādījies par pateicīgu pretinieku. Pirms sērijas sākuma starp Čikāgas un Atlantas komandām par viennozīmīgiem favorītiem tiek uzskatīta "Bulls" komanda. Lielākā daļa vienkārši neredz kā "Hawks" apturēs labi ejošo "Bulls" mašīnu ar saspēles vadītāju Deriku Rouzu priekšgalā.

Starp citu, tuvākajās dienās gaidāms, ka tieši Rouzu varētu atzīt par NBA regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Pirmās šādas ziņas paklīda jau pirms dažām dienām, kad Rouza komandas biedrs S. Dž. Vatsons savā "Twitter" kontā atklāja šo faktu. Vēlāk tas tika noliegts un Rouzs atzinis, ka vēl neko nezin par to. Tomēr, ja nenotiks kāds brīnums, MVP būs tieši Rouzs. Savukārt viens apbalvojums jau piešķirts par "Bulls" lielisko sezonu - vakardien par NBA labāko treneri tika atzīts Toms Tibodo.

Runājot par komandu sastāviem, tad pirmajā spēlē nebūs paši labākie sastāvi. Atlantas "Hawks" nāksies iztikt bez sava pamatsastāva saspēles vadītāja Kirka Hainrika, kurš nav paspējis atgūties no savainojuma līdz pirmajai spēlei. Hainriks būtu noderējis sērijas sākumā, ņemot vērā to, ka vēl pirms gada viņš bija "Bulls" sastāvā un labi pārzina šo vienību. Hainrika vieta tiks uzticēta jauniņajam Džefam Tīgam, kurš mēģinās tikt galā ar paaugstinātajiem pienākumiem. "Bulls" rindās ierobežojumi bijuši spēka uzbrucējam Karlosam Būzeram, kurš pēdējās dienas netrenējās, bet šonakt mēģinās spēlēt. Interesants varētu izvērsties duelis groza apakšā, kur bullis Joakims Noā spēkosies ar vanagu Elu Horfordu - abi pirms NBA karjeras sākuma divreiz kopā kļuva par NCAA čempioniem. Tāpat interesanti būs paskatīties kā sevi parādīs "Hawks" līderis Džo Džonsons, kad pretī nāks "Bulls" uzsūtītie aizsargi. Favorīti būs "Bulls", bet "Hawks" spēlētāji jau pierādījuši, ka ir spējīgi pārsteigt - tā īsumā varētu aprakstīt, ko sagaidīt no šīs sērijas. Pirmās spēles sākums šonakt pulksten 3:00 pēc Latvijas laika.

"Lakers" pret "Mavericks"

Otrajā spēlē Losandželosas "Lakers" sāks sēriju savā laukumā pret Dalasas "Mavericks". Iespējams, tieši no šī dueļa nāks tā komanda, kas spēlēs NBA finālā, jo otrs pāris (Oklahomsitijas "Thunder" - Memfisas "Grizzlies") neizskatās tik gatavs aiziet līdz finālam. Mājas spēļu priekšrocības šajā sērijā būs "Lakers" basketbolistiem, kas it kā svaru kausus pirms spēlēm varētu noliekt viņu labā. Tomēr pavisam noteikti tā nedomā "Mavericks" spēlētāji, kas gatavi apliecināt to, ka spēj uzvarēt "Lakers" četras reizes.

Pirmajā kārtā "Lakers" vajadzēja sešas spēles, lai pārspētu sīksto Ņūorleānas "Hornets". Tikpat spēles bija arī "Mavericks" sērijā pret "Trail Blazers", tāpēc abām komandām bijis līdzīgs spēku patēriņš un laiks, lai sagatavotos nākamajai kārtai.

Interesanti, bet daudziem tas var šķist neticami. Vai "Lakers" un "Mavericks" izslēgšanas spēlēs ir tikušies savā starpā pēdējo gadu laikā? Kopš "Lakers" ir Kobe Braients, bet "Mavericks" sastāvā ir Dirks Novickis, abas komandas gandrīz vienmēr bijušas starp labākajām NBA un piedalījušās "play-off". Tomēr ne reizi tās savā starpā nav tikušās "play-off"! Pēdējo reizi abi klubi izslēgšanas spēlēs tikušies 1988. gada Rietumu konferences finālā. Tas gan nav traucējis abiem klubiem vienam otru uzskatīt par nopietniem konkurentiem, bet tagad beidzot būs iespēja noskaidrot attiecības laukumā. Spēles sākums pulksten 5:30 un šo spēli tiešraidē rādīs NBA TV kanāls.

Vai "Lakers" un "Mavericks" uzvarētājs spēlēs arī NBA finālā?

  • 132

  • 53


  +1 [+] [-]

, 2011-05-02 20:40, pirms 13 gadiem
Novickis aizsūtīs Kobi mājās!

 +16 [+] [-]

, 2011-05-02 20:44, pirms 13 gadiem
Snikers007 rakstīja: Novickis aizsūtīs Kobi mājās!
Viņš jau šodien būs mājās Spēle tak LA

  +7 [+] [-]

, 2011-05-02 20:47, pirms 13 gadiem
Ļoti gribas lai Lakers šosezon atkārto 3peat. Nekā nav pret Miami vai Bostonu vai kādu citu komandu (lai nebļaujat ka es kkāds lakers fanelīts),jo arī tās man patīk, bet vienkārši Lakers patīk labāk un novēlu viņiem uzvarēt, un to sākt jau šovakar
Slēpts komentārs: Domu_Lasītājs

  +2 [+] [-]

, 2011-05-02 20:54, pirms 13 gadiem
Atlanta zaudēs, tur nav divu domu.

Bet ja Lakers grib uzvarēt, tad Gazolam ir jāatrod savi paut.i. Tik mīkstu spēli no viņa sen neesmu redzējis. Un ja tā turpinās - pret Novicki nebūs cerību.

  +7 [+] [-]

, 2011-05-02 20:55, pirms 13 gadiem
nē, grizzlies spēlēs finālā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-02 21:02, pirms 13 gadiem
Tu saki? rakstīja: Atlanta zaudēs, tur nav divu domu.

Bet ja Lakers grib uzvarēt, tad Gazolam ir jāatrod savi paut.i. Tik mīkstu spēli no viņa sen neesmu redzējis. Un ja tā turpinās - pret Novicki nebūs cerību.
Čikāga zaudēs tur pat MVP nepalīdzēs! Gribēšu redzēt kā Rouzs ar Dengu + Būzeru un Noa pārsitīs komandas spēli, Čikāga vēl nav finālu komanda. Lakers pāries pāri Dallasai, jo pēdējās divās spēlēs pret Hornetiem varēja redzēt ja Lakers grib tad var pāriet pāri jebkuram

     [+] [-]

, 2011-05-02 21:04, pirms 13 gadiem
Dalasa finālā pret Čikāgu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-05-02 21:08, pirms 13 gadiem
Krisiic rakstīja: nē, grizzlies spēlēs finālā
pareizi!! es ar to pashu saku..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-02 21:46, pirms 13 gadiem
Persiiks rakstīja: Dalasa finālā pret Čikāgu

Nesagaidīsi

  +1 [+] [-]

, 2011-05-02 21:49, pirms 13 gadiem
TSeeU rakstīja: Čikāga zaudēs tur pat MVP nepalīdzēs! Gribēšu redzēt kā Rouzs ar Dengu + Būzeru un Noa pārsitīs komandas spēli, Čikāga vēl nav finālu komanda. Lakers pāries pāri Dallasai, jo pēdējās divās spēlēs pret Hornetiem varēja redzēt ja Lakers grib tad var pāriet pāri jebkuram
Nedz arī Atlanta ir finālu komanda. Kā arī Buļļi prot noturēt komandu zem 90pt. Ne par velti Tibido tika atzīts par gada treneri.

  -2 [+] [-]

, 2011-05-02 21:59, pirms 13 gadiem
fans366 rakstīja: Izskatās, ka šosezon beidzot Novickis varētu piepildīt savu sapni par NBA titulu. Pret Blazers Mavericks parādīja teicamu sniegumu, sastāvs ir ļoti sabalansēts, visi galvenie spēki ir veseli, motivācija visaugstākajā līmenī + Mavericks ļoti veiksmīgi spēlē viesos. Lakers spēle šosezon galīgi nepārliecina.
Kadi visi galvenie speki? Par kaut vai Batleru neaizmirsi? Lakeri panems Mavs.

     [+] [-]

, 2011-05-02 22:30, pirms 13 gadiem
Laker pret Miami finālā varu uz 5Ls derēt!

  +1 [+] [-]

, 2011-05-02 22:37, pirms 13 gadiem
Būs interesanti,protams, Gazols spēlē vienkārši briesmīgi, galīgi bailīgs palicis, sāk mest no distances kas viņam noteikti nav jādara.
Uzskatu Atlanta pacīnīsies, Čikāgai nebūs viegli.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-02 22:50, pirms 13 gadiem
finālā būs Lakers pret Heat

  +1 [+] [-]

, 2011-05-02 23:52, pirms 13 gadiem
WTF? Kur Čendleram bildē roka?

     [+] [-]

, 2011-05-03 00:21, pirms 13 gadiem
Cik jūs varat tukši spriedelēt...

     [+] [-]

, 2011-05-03 02:15, pirms 13 gadiem
NBA caur League Pass tikai Mavs/ Lal spēle būs vērojama ? :/

  +1 [+] [-]

, 2011-05-03 08:51, pirms 13 gadiem
Trollface rakstīja: NBA caur League Pass tikai Mavs/ Lal spēle būs vērojama ? :/
NBA LP rāda visas spēles !!!! Tas ir vnk būtu stulbi no NBA puses nerādīt.

Jā... un Novickis aizsūtīja Kobi uz šķūni