Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Jānis Bērziņš Polijā pārspēj Čavaru, Jakovičam Spānijā devītā uzvara pēc kārtas

Jānis Bērziņš Polijā pārspēj Čavaru, Jakovičam Spānijā devītā uzvara pēc kārtas
Jānis Bērziņš. Foto: Marcin Bodziachowski/legiakosz.com

Ārzemju basketbola līgā šovakar laukumā devušies Jānis Bērziņš, Klāvs Čavars, Ingus Jakovičs, Dāvis Rozītis, Andris Misters un Francis Lācis.

Polija

• Ceturto uzvaru pēc kārtas svinēja Varšavas "Legia", kas mājās ar 108:90 pārspēja Ļubļinas "Start". Abi latviešu spēlētāji guva pa diviem punktiem.

• Uzvarētāju sastāvā Jānim Bērziņam 11 minūtēs un 33 sekundēs divi punkti (2p. 1/2, 3p. 0/1, 1p. 0/2), četras atlēkušās bumbas un rezultatīva piespēle, bet viesu pamatcentrs Klāvs Čavars 20 minūtēs un 23 sekundēs tika pie diviem punktiem (2p. 1/2) un septiņām atlēkušajām bumbām.

Spānija-2

• Ar devīto uzvaru pēc kārtas 3. vietā nostiprinājās "Leyma Coruna", kas ar 87:62 pārliecinoši apspēlēja "Oviedo" un svinēja 13. panākumu 14 mačos.

Ingus Jakovičs 12 minūtēs tika pie 10 punktiem (3p. 2/2, 1p. 4/5), trim rezultatīvām piespēlēm, vienas pārtvertas bumbas un divām kļūdām.

• Vienīgo zaudējumu "Leyma Coruna" 14 spēļu laikā sagādājusi vicelīdere "Palencia", kas šovakar ar 94:72 pārspēja "Estela". Dāvim Rozītim 19 minūtēs astoņi punkti (2p. 3/5, 1p. 2/2) un trīs atlēkušās bumbas.

Rumānija

• Otrā ešelona vadībā nostiprinājās Ploještu "Petrolul", kas ar 78:75 pārspēja "Focsani". Andris Misters, nākot no soliņa, nepilnās 25 minūtēs sakrāja 11 punktus (2p. 1/2, 3p. 3/7), trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un vienu pārtvertu bumbu.

Beļģija-Nīderlande

• Otrā ešelona turnīrā "Yoast United" ar 67:79 piekāpās Ljēžā. Francim Lācim 28 minūtēs trīs punkti (2p. 1/1, 3p. 0/1, 1p. 1/2), septiņas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas, viena rezultatīva piespēle un divas kļūdas.

Izmantotie resursi:
https://livestats.dcd.shared.genius...
https://plk.pl/mecz/142095/legia-wa...
https://bnxtleague.com/en/game-repo...
LEB Oro - Federación Española de Baloncesto


Klāvs Čavars. Foto: Yokohama Excellence
2

Čavars pēc līguma beigām atstāj Japānas komandu "Yokohama Excellence"

Latvijas basketbolistam Klāvam Čavaram šodien oficiāli beidzies līgums ar Japānas klubu "Yokohama Excellence". Viņš publiski pateicies līdzjutējiem, klubam un komandas biedriem un portālam Sportacentrs.com paskaidroja, ka jauns līgums netika piedāvāts, attiecīgi viņš šodien kļuvis par brīvo aģentu.
Aleksa Gulbe, Stefānija Mavunga un Marija Arauho. Foto: EuroLeague Women

Aleksa Gulbe pabeidz sezonu Spānijā un saņem palīdzību no bijušā kluba

Latvijas basketbolistes turpina sezonu Itālijā un Ungārijā. Aleksa Gulbe un "Zaragoza" svētdien, 5. maijā, noslēdza cīņas Spānijas čempionāta izslēgšanas spēlēs.
Aigars Šķēle. Foto: Andrzej Romański, plk.pl

Aigaram Šķēlem 19 punkti un 11 piespēles ''Stal'' pirmajā uzvarā Polijas 1/4 finālā

Šodien ACB līgā neveiksmi piedzīvoja Mārča Šteinberga ''Manresa'', kas ar 80:90 piekāpās ''Zaragoza''. Rezultatīvi spēlēja Šteinbergs, kuram 11 gūti punkti. Polijas līgas ceturtdaļfinālā savas komandas uzvaru ar 19 punktiem un 11 rezultatīvajām piespēlēm kaldināja Aigars Šķēle.