Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Čavars: ''Nebūtu nekas pretī Japānā paspēlēt vēl kādu gadu''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Čavars: ''Nebūtu nekas pretī Japānā paspēlēt vēl kādu gadu''
Klāvs Čavars. Foto: Yokohama Excellence

Podkāstā ''Ārpus kadra'' viesojās Latvijas basketbola izlases centra pozīcijas basketbolists Klāvs Čavars, kurš dalījās iespaidos par aizvadīto sezonu latviešiem tik eksotiskajā Japānas B3 līgā.

''Forši. Man patika. Organizācijas līmenis ir ļoti augsts, basketbola līmenim vēl ir kur augt,'' īsumā aizvadīto sezonu Japānas pēc spēka trešajā līgā ieskicēja Latvijas izlases centrs Klāvs Čavars.

''Biju aizgājis uz otrās līgas (B2) spēlēm, uz pirmās līgas (B1) Tokijas ''Alvark'', Uvja Helmaņa trenētās komandas spēlēm. Teiktu, ka B1 vadošās komandas – tas ir pavisam cits basketbols. Starp otrās līgas un trešās līgas naudīgākajām komandām tās starpības nav vispār,'' līmeni Japānas basketbolā ieskicēja Čavars.

Vaicāts, vai spēcīgākās Japānas augstākās līgas komandas varētu sacensties ar spēcīgākajām Eiropas komandām, kas spēlē ULEB Eirolīgā, Čavars atbildēja noliedzoši. ''Tur šobrīd ir leģionāru ierobežojums – tikai trīs leģionāri komandā, no kuriem divi var būt laukumā. Var būt viens naturalizēts spēlētājs vai ar īpašo Āzijas valstu pasi. Līga mainīsies pēc nākamās sezonas. Palielinās leģionāru limitu un līgas apvienosies.''

''Gribējās parādīt stabilitāti, lai nav kāpumi un kritumi, kā varbūt bija citas sezonas Polijā, kad bija neveiksmīgāki un veiksmīgāki nogriežņi. Domāju, ka tas daudz maz izdevās. Uz sezonas beigām, pirms izslēgšanas spēlēm, bija pārmaiņu laiks komandā. Viens leģionārs devās prom, pienāca cits klāt. Mainījās spēles stils, notika trenera maiņa sezonas pirmās puses beigās. Līdz ko nomainījās leģionārs, garo spēlētāju aizstājot aizsargam, nācās mainīt visu spēles stilu. Tur bija bišķīt grūtāk pielāgoties, bet kopumā domāju, ka bija diezgan stabila sezona,'' savu individuālo sniegumu komentēja Čavars, kurš Jokohamas ''Excellence'' komandai pievienojās pēc lielas intereses no galvenā trenera, kurš sezonas gaitā nomainījās.

''Viss ir ļoti kārtīgi – viss pēc grafika, viss tā, kā tam jābūt, visi ir godīgi. Viņi ir ļoti moderna valsts, bet tajā pašā laikā ļoti nemoderna valsts. Viņi joprojām lieto faksa mašīnas, katrā kioskā tāda ir. Daudz kas notiek skaidrā naudā, nevar izmantot bankas kartes,'' par lielākajiem kultūršokiem Japānā stāstīja ventspilnieks.

''Šobrīd bezdarbnieks,'' par savu pašreizējo līgumsituāciju izteicās Čavars. ''Cenšos, diskutēju. Vairāk aģentam jautājums. Nebūtu nekas pretī tur [Japānā] paspēlēt vēl kādu gadu.''

Podkāsts ''Ārpus kadra'' klausāms populārākajās audio straumēšanas platformās un vērojams portālā ''Sportacentrs.com''.