Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Zoriks pošas uz Turciju, noslēdzot divu gadu līgumu ar Izmiras "Petkim"

Emils Ozerinskis

Zoriks pošas uz Turciju, noslēdzot divu gadu līgumu ar Izmiras "Petkim"
Kristers Zoriks. Foto: LBS

Latvijas izlases basketbolists Kristers Zoriks, kurš pēdējās trīs sezonas pavadījis valsts čempionvienības "VEF Rīga" rindās, par savu nākamo karjeras pieturas punktu izvēlējies Turcijas Superlīgas komandu Izmiras "Petkim", vienojoties par divu gadu sadarbības līguma noslēgšanu.

Turcijas Superlīgas klubs Izmiras "Petkim" jau aizvadītās sezonas laikā vēlējās savās rindās ieraudzīt Latvijas izlases basketbolistu Kristeru Zoriku. Tomēr Latvijas vadošā komanda "VEF Rīga" nepiekrita turku izteiktajam izpirkuma piedāvājumam, taču starpsezonā "Petkim" turpināja medīt 25 gadus veco basketbolistu, panākot vienošanos uz divām nākamajām sezonām.

Starpsezonas ziņas "Petkim" sāka ar paziņojumu par sadarbības turpināšanu ar komandas galveno treneri Buraku Gileru, kurš acis uz Zoriku meta jau pērnās sezonas gaitā. Gilera vadībā "Petkim" Turcijas Superlīgā ieņēma 12. pozīciju, paliekot divu panākumu atstatumā no play-off zonas.

Zorikam komandā iecerēta būtiska loma, lai Izmiras komanda aizsniegtos līdz izslēgšanas spēlēm un nopelnītu tiesības spēlēt Eirokausos. "VEF Rīga" rindās aizvadītajā sezonā Zoriks FIBA Čempionu līgā piedalījās sešās spēlēs, gūstot 16,7 punktus un izdarot piecas rezultatīvas piespēles caurmērā spēlē. Savukārt Latvijas līgas play-off mačos aizsargs Melnajai nāvei palīdzēja tikt pie zelta medaļām ar 13,8 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm vidēji spēlē.

Šovasar Kristers Zoriks gatavosies savam pirmajam lielajam finālturnīram. Ņemot vērā Jāņa Strēlnieka savainojumu, Zoriks ir potenciāli galvenais kandidāts uz pamatsastāva saspēles vadītāja pozīciju Lukas Banki trenētajā komandā Pasaules kausa izcīņā, kas augustā un septembrī norisināsies Filipīnās, Indonēzijā un Japānā.

Līdz šim pēdējais latviešu basketbolists Turcijas Superlīgā bijis Rihards Lomažs, kurš spēlēja "Merkezefendi" vienībā 2021./2022. gada sezonā. Savukārt Turcijas čempiontitula īpašnieks ir Kaspars Kambala, kurš ar Stambulas "Efes Pilsen" (šobrīd zināma kā "Anadolu Efes") triumfēja Turcijas līgā 2002. un 2003. gadā.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-17 12:25, pirms gada
Paņēmis piķi, nevis padomājis par karjeras izaugsmi. Lai veicas protams.

  +4 [+] [-]

, 2023-06-17 12:48, pirms gada
Skaidrs, ka jāņem piķis, ja esi Latvijā aizsēdējies vismaz par gadu ilgāk, nekā vajadzētu.

Līmenis jau arī diezgan normāls, regulāra atrādīšanās pret eirokausu klubiem, un ja tiešām dos 25 minūtes, tas ir daudz labāk par 35 pret Prometeju vai 30 pret Valmieru.

  +3 [+] [-]

, 2023-06-17 13:00, pirms gada
Nu ta beidzot redzēsim uz ko viņš ir īstenībā spējīgs. Runāt māk,vefā protams arī uzspēlēt māk,jo tur viņam ļauj darīt,ko grib. Izlasē pagaidām pilnīgi nekāds bijis,tgd tad būs tas atklāsmes brīdis,ir tur kkāds talants vai atkal uzpūsts burbulis.
Slēpts komentārs: Labdien, zilie

  +1 [+] [-]

, 2023-06-17 13:05, pirms gada
Super! Lai izdodas sevi pierādīt tik augstā līmenī!

     [+] [-]

, 2023-06-17 13:09, pirms gada
Izcils lemums, Turcija limena zinaa 2.vieta Eiropaa

     [+] [-]

, 2023-06-17 13:39, pirms gada
Lielisks lēmums. Laba iespēja sevi pierādīt tieši šajā līgā un var veikt izrāvienu karjerā.

  +2 [+] [-]

, 2023-06-17 13:47, pirms gada
Pēdējais izlases līmeņa spēlētājs prom no Latvijas līgas, jeb vēl viens solis tuvāk Latvijas hokeja līgas līmenim.

  -2 [+] [-]

, 2023-06-17 14:19, pirms gada
shmopsis rakstīja: Nu ta beidzot redzēsim uz ko viņš ir īstenībā spējīgs. Runāt māk,vefā protams arī uzspēlēt māk,jo tur viņam ļauj darīt,ko grib. Izlasē pagaidām pilnīgi nekāds bijis,tgd tad būs tas atklāsmes brīdis,ir tur kkāds talants vai atkal uzpūsts burbulis.
Viņš ir pierādījis, ka spēlēt māk.

  -4 [+] [-]

, 2023-06-17 14:37, pirms gada
re kā, vakardienas sniegums palicis pamanīts!
Pret Turkiem 2:3 un izlases līderis dodas uz Turciju!

     [+] [-]

, 2023-06-17 14:53, pirms gada
Dzimmiy rakstīja: Paņēmis piķi, nevis padomājis par karjeras izaugsmi. Lai veicas protams.
Divas labas sezonas, un var cerēt uz EL klubu!

     [+] [-]

, 2023-06-17 16:51, pirms gada
tommy90 rakstīja: Pēdējais izlases līmeņa spēlētājs prom no Latvijas līgas, jeb vēl viens solis tuvāk Latvijas hokeja līgas līmenim.
no otras puses parāda ka izlases līmenis ir augsts

     [+] [-]

, 2023-06-17 18:18, pirms gada
Real Rebel rakstīja: Viņš ir pierādījis, ka spēlēt māk.
Kad konkrēti viņs ir to pierādījis ?

     [+] [-]

, 2023-06-17 18:19, pirms gada
Rinn rakstīja: no otras puses parāda ka izlases līmenis ir augsts
Trešā līmeņā Turcijas klubs un tas ir kaut kāds pierādījums tagad ?

  +1 [+] [-]

, 2023-06-17 20:15, pirms gada
shmopsis rakstīja: Nu ta beidzot redzēsim uz ko viņš ir īstenībā spējīgs. Runāt māk,vefā protams arī uzspēlēt māk,jo tur viņam ļauj darīt,ko grib. Izlasē pagaidām pilnīgi nekāds bijis,tgd tad būs tas atklāsmes brīdis,ir tur kkāds talants vai atkal uzpūsts burbulis.
Talants tur, neapšaubāmi, ir, tikai redzēsim, kā šis jutīsies, atrodoties ārpus komforta zonas

     [+] [-]

, 2023-06-17 21:15, pirms gada
White SUPREMACY rakstīja: Kad konkrēti viņs ir to pierādījis ?
Aizej atvelc elpu draugs un beidz heitot te!
Saprotu ka dzīvē tev neveicas, nav tas komentāros jāizliek.

     [+] [-]

, 2023-06-17 21:49, pirms gada
White SUPREMACY rakstīja: Trešā līmeņā Turcijas klubs un tas ir kaut kāds pierādījums tagad ?
tu saki ka Latvijas līga pārāka par Turcijas?

     [+] [-]

, 2023-06-18 17:20, pirms gada
shmopsis rakstīja: Nu ta beidzot redzēsim uz ko viņš ir īstenībā spējīgs. Runāt māk,vefā protams arī uzspēlēt māk,jo tur viņam ļauj darīt,ko grib. Izlasē pagaidām pilnīgi nekāds bijis,tgd tad būs tas atklāsmes brīdis,ir tur kkāds talants vai atkal uzpūsts burbulis.
Nevajadzētu par izlasi spriest tikai šīs sezonas kontekstā, skatoties statistikas ailītes, kad spēlētājs, būsim korekti, dažādu traumu dēļ nav varējis par 100% atvērties. Puisis ir ļoti talantīgs un tas ir redzams ar neapbruņotu aci. Tieši Latvijā viņš ir atvēries un kļuvis par reālu vērtību, ko noteikti pierādīs Pasaules kausa mačos - vairs tik ilgi nav jāgaida. Un nevajadzētu aizmirst, ka 2021.g. tomēr bija ļoit cienīgs sniegums izlases sastāvā. Lai arī zaudētā spēle ar vienu punktu serbiem, 14 punkti un pret slovākiem 15 punkti. Piedevām spēlēšana pašmāju līgā VEFā šīs sezonas otrajā pusē arī ir bijusi diezgan apgrūtinoša šo pašu traumu dēļ. Dažs spēlētājs satraumējoties sēž malā, cits ar sakostiem zobiem iziet un pierāda, ka ir vecis. Rādītājs ir pēdējās divas spēles pret liepāju, kad spēja atdot sevi komandai neskatoties uz traumām it sevišķi brīdī, kad soliņš bija noīsināts līdz minimumam, ka pat Gulbim bija jānāk talkā ar līdz galam neizārstētu traumu...
Zoriks ir vecis un viņš vēl skeptiķiem un mūžigajiem īdētājiem pierādīs un savus atbalstītājus priecēs ar savu darbu basketbola laukumā...