Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Strautiņam 2+1 gada līgums ar "Varese"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Oficiāli: Strautiņam 2+1 gada līgums ar "Varese"
Artūrs Strautiņš. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Itālijas spēcīgākajā līgā spēlējošā "Varese" komanda pavēstījusi par līguma parakstīšanu ar Artūru Strautiņu, 21 gadu veco latviešu basketbolistu. Vienošanās noslēgta uz divām sezonām, bet līgumā iekļauta arī trešā gada opcija.

"Esmu ļoti priecīgs, ka izdevās panākt vienošanos ar Varēzes komandu – tā ir vēsturiska vienība uz Itālijas basketbola kartes. Jau trenējos, lai būtu gatavs nākamajai sezonai, kurā kopā ar sarkanbaltajiem faniem būs sagaidāmas daudzas cīņas. Nevaru sagaidīt, kad varēšu doties laukumā jaunās komandas rindās," kluba mājaslapā citēts Artūrs Strautiņš. Viņš oktobrī svinēs 22. dzimšanas dienu.

Viņš uz Itāliju pārcēlās 2014. gadā. Aizvadīto sezonu basketbolists sāka "Trieste" komandā, ar ko iepriekš bija noslēgts trīs gadu līgums, tomēr viņam neizdevās izcīnīt stabilu spēles laiku komandas rotācijā. Pēc tam Strautiņu izpirka otrajā līgā spēlējošā "Udine". Piedaloties sešās spēlēs, Strautiņš vidēji atzīmējās ar 11,7 punktem, 4,3 atlēkušajām bumbām un 1,5 rezultatīvām piespēlēm.

Par Strautiņa pāreju uz "Varese" tika ziņots jau pirms laba laika, bet tagad darījums kļuvis oficiāls. Iepriekš arī tika vēstīts, ka latviešu basketbolistam solīta vieta komandas starta pieciniekā kā trešajam numuram, jo prom devies Igaunijas izlasē spēlējošais Sīms Sanders Vene – viņš jau parakstījis līgumu ar spāņu "Fuenlabrada".

Jāpiezīmē, ka "Varese" komandā pagājušo sezonu pavadīja arī Latvijas izlases aizsargs Ingus Jakovičs. Sezonas laikā starp abām pusēm bijušas sarunas par sadarbības turpināšanu, taču koronavīrusa pandēmija smagi skārusi arī Itālijas basketbola klubus, tāpēc sarunas apstājušās, vēsta portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.

Izmantotie resursi:
https://www.pallacanestrovarese.it/...