Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rolands Freimanis pretendē uz Vienotās līgas sezonas labākā rezervista godu

Rolands Freimanis pretendē uz Vienotās līgas sezonas labākā rezervista godu
Rolands Freimanis. Foto: Vienotā līga

Vienotā basketbola līga nosaukusi sešus kandidātus uz sezonas labākā rezervista godu – starp viņiem arī Latvijas izlases uzbrucējs Rolands Freimanis, kurš pārstāv Polijas klubu "Zielona Gora". Atlases kritēriji noteica, ka basketbolistam vairāk nekā puse spēļu bija jāsāk uz rezervistu soliņa.

Uz balvu pretendē Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" saspēles vadītājs Vils Kamingss un "Nizhny Novgorod" saspēles vadītājs Keisijs Šeperds, Kazaņas UNICS uzbrūkošais aizsargs Džamārs Smits un Saratovas "Avtodor" puertorikāņu aizsargs Džians Klavels. Bez četriem aizsargiem nominēti arī divi eiropiešu garie spēlētāji – Maskavas CSKA vācietis Johanness Foigtmans un 33 gadus vecais Freimanis no "Zielona Gora".

Freimanis šosezon ir sācis tikai piecas no divdesmit spēlēm, taču vidēji laukumā pavadījis 29 minūtes un četras sekundes, kas ir trešais labākais rādītājs komandā, un izcēlies ar 18,5 punktiem, kas ir otrais labākais rādītājs komandā. Tiesa gan, Gabrielam Lundbergam pēc pārejas uz Maskavas CSKA nu jau ir mazāk punktu par Freimani – Polijas klubā viņš vidēji guva 20,4 punktus, bet CSKA rindās ticis pie 9,2, vidējo rādītāju samazinot līdz 18,0. Tāpat Freimanis savācis 5,5 atlēkušās bumbas, izdarījis 1,4 rezultatīvas piespēles un pieļāvis 1,9 kļūdas. "Zielona Gora" ar bilanci 13-10 ieņem sesto vietu.

"Ife Lundbergs gāja uz to, lai kļūtu par līgas regulārās sezonas galveno varoni, bet februāra vidū dānis nolēma pāriet uz CSKA. Tādēļ "Zielona Gora" nācās zibenīgi pārkārtoties, lai atrastu aizvietotāju savam līderim. Kamēr poļu komandas vadība skraidīja pa tirgu, meklējot jaunu pamatsaspēlnieku, pirmajās lomās izvirzījās Rolands Freimanis," teikts līgas mājaslapā. "Babyface killer jeb slepkava ar bērna seju – tā latviešu uzbrucēju raksturoja kluba vadītājs Janušs Jasinskis. Rolands patiesi izskatās jaunāks par saviem 33 gadiem, bet āriene ir mānīga. Gandrīz pusē sezonas spēļu Freimanis ir pārsniedzis 20 punktu atzīmi un tagad pretendē uz to, lai kļūdu par regulārās sezonas labāko punktu guvēju – no Markusa Kīna viņu šķir tikai viens punkts (ar nosacījumu, ka Aleksejs Šveds šosezon vairs nespēlēs)."

Izmantotie resursi:
https://vtb-league.com/ru/news/kto-...


, 2021-04-16 16:53, pirms 3 gadiem
Būtu pelnīta balva - ļoti laba sezona Rolim!
, 2021-04-16 19:37, pirms 3 gadiem
Freimis labs
, 2021-04-16 22:51, pirms 3 gadiem
zŽēl tikai ,ka mūsu izlašu treneri to nenovērtēja,treneriem trūkst ņuhs...
, 2021-04-16 23:02, pirms 3 gadiem
Laba sezona Polijā, kur vilcēji ir citi, bet kad vajadzēja pavilkt izlasē, izgāzās totāli kā veca sēta, kurš netic, paskatieties vēlreiz!
, 2021-04-16 23:08, pirms 3 gadiem
Izglītībā dziļi robi, nesaprot, ko nozīmē vārds "zemnieks', būtu citā gadījumā (piem. zaudējumā ar Burkina Faso) pateicis: "Zaudējām kokosriekstu un banānu vācējiem!", tad "vellu" redzētu - diskābeli līdz karjeras beigām. Paskat tik, kādus "godīgus" sodus pēdējā nedēļā atšķiļ UEFA, taisni nelabi metas... Bet mēs saprotam, bija jātrenējas, nesvarīgus priekšmetus un skolu vispār varēja bieži neapmeklēt.
Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.
Mareks Mejeris. Foto: U-BT Cluj-Napoca

Mejerim nevainojama precizitāte Rumānijas meistarsacīkšu pusfinālā

Rumānijas Nacionālajā līgā basketbolā šovakar sākās pusfināla izspēle, Mareka Mejera pārstāvētajai favorītei Klužas-Napokas "Universitatea-Banca Transilvania" sacensības turpinot bez zaudējumiem un ar 91:71 pārspējot Pitešti "Argeș".
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.