Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šķēli vēlējies serbu klubs; sezonu tomēr pabeigs Igaunijā

Šķēli vēlējies serbu klubs; sezonu tomēr pabeigs Igaunijā
Armands Šķēle
Foto: sport.err.ee

Pagājušajā nedēļā nopietnu interesi par latviešu basketbolistu Armandu Šķēli izrādīja kāds Adrijas līgā spēlējošs Serbijas klubs, taču tas nevēlējies maksāt līguma izpirkuma naudu spēlētāja pašreizējai vienībai Tallinas "Kalev/Cramo". Līdz ar to kļuvis skaidrs, ka Šķēle šo sezonu noslēgs Igaunijā.

Kā vēsta igauņu mediji, tad minētais Serbijas klubs vēlējies iegūt Šķēli, nemaksājot līguma izpirkuma naudu. Tiek norādīts, ka Šķēles esošajā līgumā ar "Kalev/Cramo" tā izbeigšana paredzēta ar nosacījumu, ka klubam tiek iemaksāta izpirkuma maksa spēlētāja trīs mēnešalgu apmērā. Adrijas līgā šosezon ir četri serbu klubi, no kuriem vienā spēlē Dāvis Bertāns, pārstāvot Belgradas "Partizan" (pašreiz 3. vietā turnīra tabulā), bet pārējās trīs vienības ir "Radnički" (8. vieta), Belgradas "Crvena Zvezda" (10. vieta) un Vršacas "Hemofarm" (12. vieta).

"Kalev/Cramo" menedžeris Kārels Sibuls norādījis, ka pats spēlētājs neesot izrādījis milzīgu vēlmi pamest Tallinu, lai pārceltos uz Serbiju, bet lielākā iniciatīva mainīt komandu nākusi no Šķēles aģenta puses. "Kalev/Cramo" pārstāvis gan atzīst, ka klubs joprojām saista lielas cerības ar 28 gadus veco latviešu aizsargu attiecībā uz gaidāmajām sezonas izšķirošajām spēlēm: "Mēs ticam, ka izslēgšanas spēlēs Šķēle būs ļoti nozīmīgs spēks mūsu komandā." Arī Šķēles komandas galvenais treneris Aivars Kūsmā pauda neizpratni par to, kāpēc februārī esot parādījusies informācija par Šķēles pieejamību spēlētāju tirgū, lai arī viņš joprojām ir "Kalev/Cramo" sastāvā.

Šķēle šo sezonu iesāka ļoti veiksmīgi, demonstrējot teicamu sniegumu sezonas pirmajās spēlēs, kad izpelnījās komplimentus pat no tā brīža Kauņas "Žalgira", bet pašreizējā NBA spēlētāja Taja Lavsona. Pēdējos divos mēnešos Šķēles snieguma līmenis ievērojami krities, kas izpaužas arī kritumā statistiskajos rādītājos. 14 spēlēs VTB līgā viņam vidēji 8,9 punkti, 4,1 atlēkusī bumba un 2,6 rezultatīvas piespēles, bet 17 mačos BBL vidēji spēlē 9,4 punkti, 4,8 atlēkušās bumbas un 2,8 rezultatīvas piespēles. Igaunijas līgā 14 spēlēs vidēji 7,7 punkti, 3,4 atlēkušās bumbas un 2,6 rezultatīvas piespēles. Vērst visu par labu Armandam būs iespēja, sākot ar šo vakaru, kad sezonas pēdējā spēlē VTB līgā pret Kijevas "Budivelnik". Savukārt nākamajā nedēļā Šķēlem atgriešanās Latvijā, kad BBL 1/4 finālā tikšanās ar Rīgas VEF.

Izmantotie resursi:
Škele ei soovinud Kalev/Cramost lahkuda, agent...