Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Timmam uzvaras grozs pārbaudes spēlē, konkurente piesaista Vaitsaidu un Naitu

Timmam uzvaras grozs pārbaudes spēlē, konkurente piesaista Vaitsaidu un Naitu
Jānis Timma. Foto: FIBA

Tuvojas Puertoriko basketbola sezonas sākums un tam ''Grises de Humacao'' sastāvā gatavojas latvietis Jānis Timma, kurš pirms pāris dienām ar 20 punktiem un izšķirošo tālmetienu klubam atnesa panākumu pārbaudes mačā. Viena no konkurentēm ''Piratas de Quebradillas'' paziņojusi par divu ar NBA pieredzi spēlētāju piesaisti - klubā sezonu sāks Hasans Vaitsaids un Brendons Naits.

Jau pēc nedēļas ar pirmajām spēlēm sāksies Puertoriko basketbola čempionāts, kurā kā pirmais no Latvijas spēlēs Jānis Timma. Viņš 2022. gada nogalē lēma pastiprināt ''Grises de Humacao'', kura starpsezonā direktora amatā piesaistījusi iepriekš NBA vairākas sezonas spēlējušo Hosē Huanu Barea.

Pirms pirmajām oficiālajām spēlēm klubs aizvadījis vairākas pārbaudes mačus, sevi rezultatīvi apliecinot arī Timmam. Pirms pāris dienām viņš kļuva par uzvaras groza autoru uzvarā pār ''Indians'' (84:83). Spēles izskaņā viņš pēc vairākām māņkustībām trāpīja visai sarežģītu tālmetienu, bet kopumā izcēlās ar 20 punktiem, esot komandā rezultatīvākais.

Pirmo spēli klubs aizvadīs 22. martā, kad spēkosies pret ''Cariduros de Fajardo''. Vēl martā ''Grises de Humacao'' gaidāmi mači pret ''Piratas de Quebradillas'' (24. martā), ''Mets de Guaynabo'' (26. martā) un ''Atleticos de San German'' (29. martā). Tieši komanda, pret kuru Timmas klubam gaidāma otrā spēle sezonā, pastiprinājusies ar diviem zināmiem spēlētājiem ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pieredzi.

''Piratas de Quebradillas'' paziņojusi par Hasana Vaitsaida un Brendona Naita piesaisti. Garā gala spēlētājs Vaitsaids NBA karjeras laikā visspožāk spēlēja Maiami ''Heat'', vēl gan arī pārstāvot tādas komandas kā Sakramento ''Kings'', Portlendas ''TrailBlazers'' un Jūtas ''Jazz''. 511 regulārās sezonas spēlēs viņam vidēji gūti 12.6 punkti un izcīnītas 10.8 atlēkušās bumbas.

Brendons Naits NBA karjeras laikā spēlējis Detroitas ''Pistons'', Milvoki ''Bucks'', Fīniksas ''Suns'', Hjūstonas ''Rockets'', Klīvlendas ''Cavaliers'' un Dalasas ''Mavericks''. 451 regulārās sezonas spēlē aizsargs vidēji iekrāja 14 punktus, 3.9 rezultatīvās piespēles un 3.1 atlēkušo bumbu.

''Grises de Humacao'' pēdējās divas sezonas neiekļuva izslēgšanas spēlēs, esot viena no vājākajām turnīra komandām. Paredzēts, ka regulārā sezona tiks izspēlēta līdz jūnija vidum, bet čempions tiks noskaidrots jūlija izskaņā.

Izmantotie resursi:
https://www.latinbasket.com/Puerto-...
https://www.latinbasket.com/Puerto-...


, 2023-03-15 17:46, pirms gada
Blondākais grēks visā PuretoRiko!
, 2023-03-15 18:20, pirms gada
Prieks par Timmu. Šķiet viņš ir NBA līmeņa spēlētājs. Ir gan fizuha, gan pietiekoši augsts IQ basketbolā. Ir labs metiens un sapratne ar kolēģiem laukumā. Kas būs tālāk, to man grūti spriest, bet izlasē noteikti vajadzīgs.
, 2023-03-15 18:54, pirms gada
Petrus rakstīja: Prieks par Timmu. Šķiet viņš ir NBA līmeņa spēlētājs. Ir gan fizuha, gan pietiekoši augsts IQ basketbolā. Ir labs metiens un sapratne ar kolēģiem laukumā. Kas būs tālāk, to man grūti spriest, bet izlasē noteikti vajadzīgs.
Kāds vēl tur nba 30 gadīgam džekam,nba tas jau ir veterāns!
, 2023-03-15 19:02, pirms gada
Nopietni- Vaitsaids es pieņemu varētu būt produktīvs daudzās līgās!
, 2023-03-15 20:37, pirms gada
Video filmēts ar kabatas telefonu?
, 2023-03-15 23:20, pirms gada
Dzimmiy rakstīja: Video filmēts ar kabatas telefonu?
Spriežot pēc zāles - skolnieks ar telefonu starpbrīdī.
, 2023-03-15 23:54, pirms gada
Es domāju ka ja viņš parādīs labu spēli Puertoriko līga tad es domāju būs viņš vajadzīgs pK
Mareks Mejeris. Foto: U-BT Cluj-Napoca

Mejerim nevainojama precizitāte Rumānijas meistarsacīkšu pusfinālā

Rumānijas Nacionālajā līgā basketbolā šovakar sākās pusfināla izspēle, Mareka Mejera pārstāvētajai favorītei Klužas-Napokas "Universitatea-Banca Transilvania" sacensības turpinot bez zaudējumiem un ar 91:71 pārspējot Pitešti "Argeș".
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Rinalds Mālmanis. Foto: Diana Jesin

Mālmanis Igaunijas ceturtdaļfinālu sāk ar 16+8, Rozītim 10+5

Igaunijas Meistarlīgas basketbolā ceturtdaļfinālu pirmajās spēlēs uzvaras izcīnīja Tartu "Ulikool" un Pērnavas "Osta".