Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

"Real" sakauj "Joventut" un iekļūst finālā, "Monaco" soli no triumfa Francijas līgā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Real" sakauj "Joventut" un iekļūst finālā, "Monaco" soli no triumfa Francijas līgā
"Monaco" basketbolists Džons Brauns ar bumbu. Foto: Stephane Danna/AS Monaco Basket

Trešo sezonu pēc kārtas Spānijas ACB līgas finālā iekļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri šovakar Katalonijā pārspēja (94:73) Badalonas "Joventut", pusfināla sērijā izrādoties pārāka ar 3-1.

Karaliskais klubs pēc zaudējuma (83:93) sērijas pirmajā kaujā Madridē vaļības vairs neatļāvās, izcīnot trīs drošus panākumus (90:73, 83:73, 94:73).

Šovakar madridiešu labā pa 16 punktiem guva basketbolisti no Balkāniem – horvāts Mario Hezonja un bosnietis Džanans Musa, kuram arī sešas atlēkušās bumbas. 15 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Serhio Rodrigess. Deviņi punkti un desmit atlēkušās bumbas kaboverdietim Valteram Tavarišam.

"Joventut" vienībā 17 punktus un sešas atlēkušās bumbas nopelnīja Hoels Parra.

Otrajā pusfināla sērijā "Barcelona" ir vadībā (2-1) pret Malagas "Unicaja".

Francijas augstākās līgas finālsērijā 2-0 panāca "Monaco", otrajā mājas spēlē pirmajā puslaikā likvidējot 14 punktu deficītu (12:26) un ar 95:88 apspēlējot Parīzes "Boulogne-Levallois".

"Monaco" komandā ar 23 punktiem rezultatīvākais bija amerikānis Džordans Loids.

Viesiem šovakar bija trīs izteikti līderi: amerikāņi Berijs Brauns un Tašons Tomass (18 punkti), kā arī šīs vasaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta pirmais numurs Viktors Vembanjama (17 punkti un septiņas atlēkušās bumbas).

Izmantotie avoti:
https://www.acb.com/partido/ver/id/...
https://www.lnb.fr/elite/game-cente...