Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Barselonas klubā deviņi inficēšanās gadījumi, pārcelts rītdienas "El Clásico"

Barselonas klubā deviņi inficēšanās gadījumi, pārcelts rītdienas "El Clásico"
Šarūns Jasikēvičs. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas basketbola līga pavēstījusi par rītvakar paredzētā līderu dueļa starp "Real Madrid" un "Barcelona", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Rolands Šmits, pārcelšanu uz pagaidām vēl nezināmu datumu.

Kaut arī Madrides klubs, kurā pozitīvas Covid-19 analīzes bija desmit spēlētājiem un galvenajam trenerim Pablo Laso, nav spēlējis kopš 23. decembra, "El Clásico" pārcelšanas iemesls esot inficēšanās gadījumi tieši Barselonas klubā. Katalonijas klubs šodien paziņoja, ka vakar veiktās pārbaudes bijušas pozitīvas galvenajam trenerim Šarūnam Jasikēvičam, spēlētājiem Brendonam Deivīsam un Nikolasam Laprovitolam un vēl trim personāla pārstāvjiem un ka kopējais pozitīvo gadījumu skaits komandā ir deviņi.

"Barcelona" ceturtdien Eirolīgā piedzīvoja sakāvi pret "Baskonia" (75:94) un palika bez desmit uzvaru sērijas, bet divas dienas iepriekš pretinieku inficēšanās dēļ nenotika ACB līgas spēle pret "Andorra". "Barcelona" nākamā spēle paredzēta piektdien Maskavā.

Spānijas grandi ieņem pirmās vietas gan ACB līgā, gan Eirolīgā – "Barcelona" (15-3) apsteidz "Real Madrid" (14-3) Eirolīgā, bet vietējā čempionātā "Real Madrid" (13-1) ir priekšā "Barcelona" (14-3). "Barcelona" 10. decembrī Eirolīgā madridiešus pārspēja ar 93:80, bet ACB līgā rīt bija plānota pirmā savstarpējā spēle.

Rolands Šmits Eirolīgā 17 spēlēs gājis uz maiņu un vidēji 16,9 minūtēs ticis pie 4,5 punktiem un 4,0 atlēkušajām bumbām, bet ACB līgā sācis vienu no trīspadsmit spēlēm un vidēji 14,5 minūtēs sakrājis 4,3 punktus un 3,8 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://acb.com/articulo/ver/310501...
https://www.fcbarcelona.com/en/bask...
https://www.fcbarcelona.cat/ca/basq...


Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.
Mareks Mejeris. Foto: U-BT Cluj-Napoca

Mejerim nevainojama precizitāte Rumānijas meistarsacīkšu pusfinālā

Rumānijas Nacionālajā līgā basketbolā šovakar sākās pusfināla izspēle, Mareka Mejera pārstāvētajai favorītei Klužas-Napokas "Universitatea-Banca Transilvania" sacensības turpinot bez zaudējumiem un ar 91:71 pārspējot Pitešti "Argeș".
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.