Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Lācis: ''Mērķi ir augsti tik jaunai komandai, taču citādāk nav vērts piedalīties''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lācis: ''Mērķi ir augsti tik jaunai komandai, taču citādāk nav vērts piedalīties''
Francis Lācis (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi

LETA. Jaunizveidotajam basketbola klubam "Rīgas Zeļļi" mērķis pirmajā sezonā ir sasniegt labāko četrinieku Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL), sarunā ar aģentūru LETA izcēla "Rīgas Zeļļu" spēlētājs Francis Lācis.

Šovasar basketbola raidījuma "Ūdenszeļļi" komanda izveidoja jaunu komandu "Rīgas Zeļļi", kuras prezidents būs Buļs, ģenerālmenedžera pienākumus pildīs Artūrs Šēnhofs, bet par galveno treneri strādās Juris Umbraško. Lācis bija pirmais spēlētājs, par kura pievienošanos pavēstīja klubs.

24 gadus vecais basketbolists šovasar spēlēja arī Latvijas 3x3 basketbola izlases rindās, septembra sākumā palīdzot izcīnīt bronzas godalgas Eiropas kausā. Viņš norādīja, ka gatavošanos jaunajai sezonai un 3x3 basketbolu nebija grūti apvienot, jo klubs bijis pretimnākošs.

"Mēs ar Zigmāru Raimo praktiski visu vasaru pavadījām 3x3 basketbola izlases treniņos. Reti iesaistījāmies "Rīgas Zeļļu" treniņos, varbūt reizi divās nedēļās, lai pievērstos taktiskajām lietām. Treneri mūs īsti nenoslogoja, jo saprata, ka mēs gatavojāmies ar 3x3 izlasi. Tikko kā beidzās Eiropas kauss, pievienojāmies pilnvērtīgi kluba treniņiem," skaidroja basketbolists.

"Bija intensīva vasara, jo tikko beidzās klubu sezona, lēcām iekšā 3x3 basketbolā, un tagad jau sāksies arī šī sezona. No vienas puses tas ir labi, jo visu laiku bijām formā, nevajadzēs kaut kādu ieskriešanās periodu. Kluba treneri saprata, ka jau esam labā fiziskajā formā un mums nevajag treniņos tik daudz skriešanas, bet vairāk vajag tikai taktiskās lietas," viņš turpināja.

"Rīgas Zeļļi" pirmo maču LIBL aizvadīs 30.septembrī, kad "Arēnā Rīga" uzņems "Keila". Lācis izcēla, ka jaunizveidotais klubs jau pirmajā sezonā centīsies sastādīt konkurenci pārējām komandām.

"Apvienotajā līgā mums jāmēģina sasniegt labāko četrinieks, jāiekļūst pusfinālā, un arī Latvijas kausā jāmēģina sasniegt fināls. Jā, mērķi ir augsti tik jaunai komandai, bet citādāk nemaz nav vērts piedalīties sportā," piebilda basketbolists.

Gatavojoties sezonai, "Rīgas Zeļļi" aizvadīja trīs pārbaudes spēles, kurās ar 98:65 apspēlēja "Tukums"/TSS, ar 80:79 pārspēja "Ventspili" un ar 80:98 piekāpās "Ogrei".

"Trīs mači noteikti nav pietiekami, lai komanda saspēlētos. Mēs arī esam jauna komanda, kas nozīmē, ka varam daudz skriet, esam ātrāki un mums ir daudz enerģijas, taču tas arī nozīmē, ka dažreiz vajag iemācīties piebremzēt un neskriet pa galvu, pa kaklu. Sāksies sezona, tad arī iegūsim visi kopā pieredzi. Kā mums saka 3x3 izlases treneri treneris, ka pieredzi nevar nopirkt," stāstīja Lācis.

Viņš izcēla, ka, neskatoties uz to, ka lielākā daļa no "Rīgas Zeļļu" spēlētājiem ir vēl gados jauni, vienībā ir arī pieredzes bagātāki basketbolisti, kuri māk pateikt pareizās lietas īstajos brīžos, palīdzot jaunajiem spēlētājiem nesteigties ar lēmumu pieņemšanu laukumā.

"Rīgas Zeļļi" sezonas laikā komanda spēlēs arī Latvijas kausa izcīņā un Latvijas Basketbola līgā (LBL).

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2023-09-28 14:35, pirms 9 mēnešiem
Ar lielu smīnu skatos šo entuziastu projektu, vēsture rāda šādiem projektiem 3-5 gadu mūžu... Vai līdz brīdim, kad īpašnieka atvase izaug līdz Eiropas kluba līmenim.
Nevienam vārdam neticu LV basketa attīstības mērķim, jo tam nav ne pamatojams plāns ne kāds taustāmas iestrādnes. Klubs uztaisīts, lai uzsistu vērtību un pēc tam kādam pārdotu?

  +1 [+] [-]

, 2023-09-28 14:50, pirms 9 mēnešiem
ne dienas bez rozā krekliņiem

     [+] [-]

, 2023-09-28 17:12, pirms 9 mēnešiem
Krāsa būtu ok, ja vien formas tērpi būtu tajā pašā violetajā tonī kas ir logo.

     [+] [-]

, 2023-09-29 00:56, pirms 9 mēnešiem
Izskatās pēc Rīgas zilajiem...

     [+] [-]

, 2023-09-30 09:02, pirms 9 mēnešiem
Ne dienu bez reklāmas.