Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Švēde: "Meklējam finansējumu, kas palīdzētu "Ogrei" piesaistīt leģionāru"

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Švēde: "Meklējam finansējumu, kas palīdzētu "Ogrei" piesaistīt leģionāru"
Uldis Švēde. Foto: Latvijas-Igaunijas līga

LETA. Latvijas basketbola klubs "Ogre", gatavojoties 2022./2023.gada sezonai, vēlējās veidot komandu tikai no Latvijas basketbolistiem, sarunā ar žurnālistiem norādīja basketbola kluba "Ogre" galvenais treneris Uldis Švēde.

Jau piektdien sāksies jaunā Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) sezona, taču ogrēnieši dosies laukumā sestdien, izbraukumā tiekoties ar Rīgā bāzēto Ukrainas klubu Slobožanskas "Prometey".

"Teikšu, ka līdz pirmdienai, gatavojoties sezonai, jutāmies ļoti stabili, bet daži jaunumi pilnībā mainīja visu komandas konceptu. Vēl neoficiāli ir aizbraucis viens basketbolists, uz kuru mēs vēlējamies balstīt mūsu spēli. Tagad pilnībā jāmaina mūsu gatavošanos pirmajiem pretiniekiem," teica treneris, apstiprinot, ka prom devies ir Kaspars Bērziņš, kurš kopā ar ogrēniešiem aizvadīja pirmssezonas sagatavošanās posmu.

Viņš neslēpa, ka šobrīd komandas sastāvā ir problēmas ar centra pozīcijas spēlētājiem, taču tam aktīvi tiek meklēts risinājums.

"Gaidām papildinājumu kuru katru brīdi. Pirmssezonas sākumā mums bija pieci garie. Dāvis Rozītis bija arī mums pievienojies, taču aizbrauca uz Spāniju. Tagad ir palikuši divi vai trīs garie spēlētāji, tāpēc ir diezgan problemātiski," stāstīja Švēde. "Šobrīd situācija ir tāda, ka izskatīsim jebkuru, kurš nāks. Ja tas būs ārzemnieks, arī labi, jo šķiet, ka visi vietējie jau ir noslēguši līgumus. Visticamāk, būs kāds leģionārs."

Atšķirībā no iepriekšējās sezonas pagaidām komandas sastāvā ir tikai Latvijas basketbolisti, un galvenais treneris norādīja, ka mērķis bija tiešām veidot vienību no vietējiem spēlētājiem, taču problēmas radījusi tieši centra spēlētāja pozīcija.

"Pēc sezonas gribējām sākt jaunu ceļu tikai ar vietējiem spēlētājiem, bet finansiālu apstākļu dēļ mēs to nevarējām pavilkt. Tagad arī soli pa solim meklējam papildu finansējumu, sponsorus, kas varētu mums palīdzēt piesaistīt kādu leģionāru," atklāja treneris. "Principā gribējām veidot savu lokālo patriotu komandu, kas mums agrāk arī izdevās."

Tikmēr, runājot par finansējumu, Švēde nebaidījās teikt, ka joprojām ir daudz neskaidrību, un komanda ir sava veida gaidīšanas stadijā, jo daudzi finansiālie jautājumi vēl nav atrisināti līdz galam.

"Ogre" starpsezonas posmā piedzīvoja izmaiņas ne tikai sastāva ziņā, bet arī organizācijā, jo galvenā menedžera amatu ieņēma iepriekšējo gadu komandas līderis Rinalds Sirsniņš.

"[Jānis] Laganosvkis līdz šim izdarīja labu darbu. Nianses un informāciju viņš ir nodevis Rinaldam, kurš šobrīd savus darba pienākumus pilda lieliski," Sirsniņu nebaidījās paslavēt Švēde. "Mēs ar viņu lieliski sastrādājamies un arī nejaucamies viens otra darbā. Kopā ejam uz vienu mērķi. Spēlētājus sastāvu veidojam mēs ar asistentiem, taču konsultējamies ar Rinaldu par to, vai vispār varam atļauties attiecīgo basketbolistu. Viņam ir liela pieredze kā spēlētājam, kas ļoti noder."

Pagājušajā Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonā "Ogre" pusfinālā sīvā cīņa sērijas piektajā spēlē atzina "Ventspils" pārākumu, un galvenais treneris izcēla, ka šosezon vienības mērķi nav mainījušies - ir jāizcīna medaļas.

"Protams, Latvijas līgā tās viennozīmīgi ir medaļas, jo pagājušajā gadā bijām tuvu arī finālam. Zināms, ka ar "Ventspili" nekad nebijām nospēlējuši tādu sēriju, un beigās tikai nedaudz nepaveicās," norādīja treneris. "Par Latvijas un Igaunijas līgu runājot, mērķis ir noturēties starp astoņām labākajām komandām. Tālāk "play-off" tas ir divu spēļu jautājums, un, ja tiekam "Final 4", tad nosacīti viss ir iespējams."

Pagājušo sezonu Švēde sāka galvenā trenera Nikolaja Mazura asistenta lomā, taču jau pēc trīs aizvadītiem mačiem viņš uzņēmās galvenā trenera pienākumus. Neskatoties uz to, ka šosezon Švēde uzreiz sāks galvenā trenera lomā, viņš joprojām esot līdzīgā situācijā kā pirms gada.

"Ir savas nianses, kāpēc tā notiek, bet tikai uz nākamo sezonu es pats varētu komplektēt sastāvu pilnībā. Joprojām esmu līdzīgā situācijā kā pirms gada. Domāju, ka nākamais gads būs īstais galvenā trenera amatā," viņš piebilda.

Pagājušajā sezonā ogrēnieši LIBL samierinājās ar ceturto vietu, "Final 4" turnīra cīņā par bronzas godalgām piekāpjoties Igaunijas komandai "Parnu Sadam", bet LBL "Ogre" izcīnīja bronzu.

Visas oktobrī Latvijā notiekošās apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas spēles tiešraidē būs pieejamas kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.

Izmantotie resursi:
LETA