Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Līcītis dominē ar 25+12, "Saldus" pieveic RTU

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Līcītis dominē ar 25+12, "Saldus" pieveic RTU
Jānis Līcītis
Foto: Anna Paula Kuzņecova

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā (LBL2) grupā, kurā komandas cīnās par 1. - 12. vietu, "Saldus" savā laukumā uzņēma "Rīgas Tehniskās universitātes" basketbolistus. "Saldus" izšķirošo pārsvaru ieguva pēdējās 10 minūtēs, svinot uzvaru ar 85:73.

"Saldus" iepriekšējā mačā nedaudz negaidīti izbraukumā pieveica pagājušās sezonas finālisti "Valmiera Glass/ViA", bet nu atgriezās savā laukumā, lai tiktos ar RTU. Daiņa Bertāna trenētajiem RTU basketbolistiem pēdējās divās spēlēs gājis smagi, piedzīvojot smagas sagrāves augstskolu dueļos pret RSU un "Ventspils Augstskolu". Šajā mačā "Saldus" bija favorītu statusā, bet spēle izvērtās gana spraiga.

Maču gan krietni labāk sāka mājinieki, nepilnās divās minūtēs izvirzoties vadībā ar 8:2. Lai arī RTU pievilka rezultātā līdz divu punktu atstatumam, pirmajā ceturtdaļā viesiem spēle nevedās. Jānis Līcītis dominēja zem groziem, palīdzot "Saldum" pēc sešām spēlētām minūtēm būt vadībā ar 16:8. Turpinājumā rezultāta starpība pieauga līdz 11 punktiem, tad sadila līdz septiņiem, bet punktu ceturtdaļai pielika Līcītis, realizējot trīs punktu gājienu - 22:12.

Otrās ceturtdaļas pirmajās minūtēs RTU atspēlēja pusi no deficīta, bet tad "Saldus" basketbolisti, atspēlēja zaudēto (29:19). Līdz ceturtdaļas vidum RTU atkal izdevās atspēlēt piecus punktus, bet Līcīša vēl viens trīs punktu gājiens atmeta viesus atpakaļ. Četras minūtes līdz puslaika beigām "Saldum" atkal bija 10 punktu pārsvars, bet tad 9:0 izrāvienu veica RTU, sekmīgi noslēdzot puslaiku. Mājinieki vēl guva divus punktus, saglabājot nelielo vadību - 38:35.

Trešās ceturtdaļas ievadā RTU basketbolisti turpināja savus centienus apturēt Līcīti, bet nesekmīgi. Par labu nāca pašu realizētie uzbrukumi, kas ļāva palikt cīņā. Līdz ceturtdaļas vidum RTU izlīdzināja rezultātu un arī izvirzījās vadībā. Pēc Naura Bikova precīzajiem metieniem izdevās iegūt arī sešu punktu pārsvaru, bet sekoja "Saldus" izrāviens. kas pirms izšķirošajām 10 minūtēm ļāva atgriezties minimālā vadībā - 55:54.

Cīņu par uzvaru apņēmīgi iesāka RTU, gūstot piecus punktus pēc kārtas, bet "Saldus" atbildēja ar 16:3 izrāvienu, pietuvojoties spēles pirmajā pusē iegūtajam pārsvaram (71:62). RTU steidzami vajadzēja ko mainīt, bet trīs minūtes līdz pamatlaika beigām viesiem bija 11 punktu deficīts. Minūtes laikā izdevās sadeldēt deficītu līdz sešiem punktiem, bet laika šoreiz bija pārāk maz. "Saldus" nosargāja pārsvaru un svinēja uzvaru ar rezultātu 85:73.

Uzvarētāju labā Jānis Līcītis guva 25 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bet Armands Seņkāns atzīmējās ar 21 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām. RTU rindās ar 17 punktiem atzīmējās Eduards Grabovskis.

LBL2, 1. - 12. vieta, 23. decembris

"Saldus" - "Rīgas Tehniskā universitāte" 85:73 (22:12, 16:23, 17:19, 30:19)

"Saldus": Līcītis 25 (12 ab), Seņkāns 21 (8 ab), Kramiņš 10, Metnieks 7 (6 ab), Kravalis 7, Šlanka 6 (5 rp), Bāča 4, Baumanis 3, Šmīdriņš 2 (6 rp, 4 pb), Jurenovskis, Pučka, Demiters.
RTU: Grabovskis 17, M.Bērziņš 13, Bikovs 13 (7 ab, 6 rp), Ozols 10 (7 ab), L.Bērziņš 9, Stalidzāns 6, Gorščaroks 3, Aņisimovs 2, Kļaviņš.

Izmantotie resursi:
LBL 2 | Latvijas Basketbola savienība