Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Harijs Rubenis: "LU darbs ir organizēts nopietnāk nekā Ķeizarmežā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Harijs Rubenis: "LU darbs ir organizēts nopietnāk nekā Ķeizarmežā"
Harijs Rubenis #24 oktobra spēlē cīnās ar BK "Barons" uzbrucēju Jāni Timmu
Foto: Renārs Buivids

"Jākļūst par vienotu komandu, jāpārstāj laukumā vienam uz otru lamāties, jāsavāc visus kopā un tad pirmā uzvara neizpaliks," uz nepieciešamību turpināt strādāt mērķu sasniegšanai norāda "Latvijas Universitātes" basketbola komandas uzbrucējs, U16 un U18 valstsvienību dalībnieks Harijs Rubenis (201/1991/Ķeizarmežs).

Svētdienas spēlē ar Latvijas čempioniem BK “Barons”, Rubenis bija viens no aktīvakajiem studentu rindās. Otrajā puslaikā, kad LU vairākkārt centās samazināt rezultāta starpību, uzbrucējs realizēja 2 no 3 tālmetieniem, guva 9 punktus un izcīnīja 4 bumbas zem groziem. Pievienojot savas metienu bloķētāja prasmes, Rubenis kopā 37:25 minūtēs savāca 14 punktus (2p 2/2, 3p 3/7, 1p 1/2), izcīnīja 6 atlēkušās bumbas, pārtvēra 1 pretinieku piespēli, bloķēja 3 sāncenšu metienus, 2 reizes kļūdījās, saņēma 2 personiskās piezīmes un 2 reizes izprovocēja pretiniekus pārkāpt noteikumus.

“Spēles vidū iegāza presings, kuram nebijām gatavojušies,” atzīst uzbrucējs. “Pareizāk sakot, bijām piemirsuši, kā to apspēlēt un daži džeki neatcerējās vajadzīgās sadarbības. Tāpēc zaudējām diezgan daudz punktu.”

Savas spēles vērtējumā Rubenis ir pieticīgs, norāda, ka labprātāk redzētu komandas panākumu un pauž prieku par Krista Pīternieka atgriešanos ierindā. “Žēl, ka sākumā neaizgāja metiens, bet varēju nospēlēt labāk. Esam priecīgi par Pīčas atgriešanos spēlēs. Viņam bija diezgan liela spēlēšanas pauze, var just, ka viņam vajag laiku atgūties, bet viss iet uz labo pusi. Izmaiņas pretinieku sastāvā? Gatavojoties spēlei, uz to īpašu uzsvaru nelikām.”

Šogad 7 spēlēs Rubenis vidēji spēlējis 28:40 minūtes, guvis 10,1 punktu un izcīnījis 4,7 bumbas zem groziem. Realizēti 50% divpunktu un 34% trīspunktu metienu, uzbrucējs kopā ar Peineru, Vītolu, Malahovski un Pīternieku ir piecu vadošo LU punktu guvēju vidū.

Studentu rindās pulcēti daudzi spēlētāji, kuri pērn pārstāvējuši dažādas komandas. Rēzeknietis Žanis Peiners bija “VEF Rīga” sistēmā, valmierietis Sandris Vītols sacentās “Rīdzene/Barons” rindās, centra spēlētājs Andis Malahovskis spēlēja Cēsīs, Edmunds Tukišs paspēja paviesoties “Liepājas Lauvās”, Krists Pīternieks “Baronā”, Rūdolfs Rozītis pērn LBL nespēlēja. Daudzajām personībām jāatrod kopēju valodu, domā Rubenis.

“Pirmajā aplī vēl jāspēlē ar Liepāju. Jākļūst par vienotu komandu, jāpārstāj laukumā vienam uz otru lamāties, jāsavāc visus kopā un tad pirmā uzvara neizpaliks. Džeki nāk no dažādām komandām, katram kaut kas savs. Savas emocijas, tās jāapvieno un viss būs kārtībā.”

Salīdzinot ar gadu veciem notikumiem, kad Rubenis dažās sacensībās pārstāvējis toreizējo LBL komandu “Ķeizarmežs”, spēlētāja karjerā sperts solis uz priekšu. “Toreiz “Ķeizarmeža” sastāvā piedalījos pirmssezonas pārbaudes spēlēs. Salīdzinot ar citiem gadiem, var just, ka šeit komandas līmenis ir augstāks, vadība nopietnāka. Par to ir liels prieks.”

Rubenis divas reizes ir pārstāvējis dažādu vecumu Latvijas jaunatnes izlases. 2007. gada Eiropas U16 čempionātā trenera Jura Petrova vadībā basketbolists vidēji 27,7 minūtēs guva 11,3 punktus un izcīnīja 4,6 bumbas zem groziem, bet 2009. gada Eiropas U18 čempionātā kopā ar treneri Jāni Rimbenieku 20 minūtēs savāca 5,5 punktus un 2,6 bumbas, kā arī 1,1 reizi rezultatīvi piespēlēja.

     [+] [-]

, 2010-11-22 15:37, pirms 13 gadiem
NU šo tākā vajadzētu pie izlases kandidātiem. Bagatski??

  +6 [+] [-]

, 2010-11-22 15:50, pirms 13 gadiem
U20 izlases kandidātos būs diezgan droši.

  -1 [+] [-]

, 2010-11-22 15:54, pirms 13 gadiem
Gan jau, ka LU organizācija ir labāka ne tikai par Ķeizarmežu, bet par Baronu arī! :-)

  +2 [+] [-]

, 2010-11-22 16:23, pirms 13 gadiem
Bonuss Pleinicam par LBL paplašināšanu. LU, varbūt arī Turība un ārrīgas komandas, diez kādus laurus jau neplēsīs, bet šādiem zēniem kā Rubenis, arī citi te nosauktie, ir iespēja pilnvērtīgi trenēties un spēlēt. Nav jau teikts, ka tieši Haris būs tas īstais, bet nošibrīža LU noteikti būs arī LBL medaļnieki.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-22 16:30, pirms 13 gadiem
HakunaMatata rakstīja: Gan jau, ka LU organizācija ir labāka ne tikai par Ķeizarmežu, bet par Baronu arī! :-)
Baronā ir iespēja uz weekendu paņemt Escalade, vienīgais nosacījums - nākamajā spēlē double-double. Tā ka par organisation nevar būt ne runas.

  +3 [+] [-]

, 2010-11-22 16:42, pirms 13 gadiem
Jā, Turība un LU varbūt nav spēcīgākās komandas, bet dod iespēju jaunajiem kas ir labi, cerams ka nākamgad būs vēl komandas kā Ogre un Gulbene kur daudz jaunie.

  +4 [+] [-]

, 2010-11-22 16:49, pirms 13 gadiem
un jebkurā komandā kura pabeigs sezonu organizācija ir labāka par Keizarmezu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-22 22:18, pirms 13 gadiem
4uwis rakstīja: Gariks tašī.. Cerams, ka izdosies šosezon uzvilkt kādus, vismaz Turību..
vismaz? turība jau nav vāja, lai uzvelk labāk valmieru