Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gaižutis: "Problēma ir tiesāšanas manierē"

"Liepājas Lauvu" menedžeris Normunds Gaižutis telefonsarunā eSportam.lv sniedza plašāku ieskatu savainoto spēlētāju situācijā, sastāva pastiprināšanas plānos, kā arī deva savu vērtējumu šīsnedēļas karstākajā basketbola sarunu tēmā.

Sarunas sākumā "Liepājas Lauvu" menedžeris Normunds Gaižutis ieviesa lielāku skaidrību savainoto spēlētāju sakarā. Pagājušās sezonas LBL vērtīgākais spēlētājs Klāvs Ansons tikai pirmdien iznācis no slimnīcas, kurā uzturējies ilgstoši paaugstinātas temperatūras dēļ. Iespējams, spēka uzbrucējs varēs palīdzēt komandai 27.novembra mājas spēlē BBL pret Viļņas "Sakalai". Pēc individuāla plāna gatavojas bijušais "Valmiera" uzbrucējs Edgars Reķis, kuram decembrī plānots ārsta apmeklējums, kas tad arī ieviesīs skaidrāku ainu par atgriešanos ierindā. Savukārt Renāram Zeltiņam, kuram konstatēts krustenisko saišu plīsums, otrdien tiks veikta operācija. Iepriekšējās sezonas "Ventspils Ausgtskola" saspēles vadītājs nevarēs palīdzēt līdz pat pavasarim.

Runājot par iespējamajiem papildinājumiem saspēles vadītāja pozīcijā, Gaižutis pastāstīja, ka pagaidām nekādu konkrētu variantu nav, piebilstot, ka necerēti labi šajā pozīcijā darbojas Salvis Mētra, kurš aizvadījis tikai divas spēles kopš savainojuma izārstēšanas. "Mētra varbūt gūst mazāk punktus, taču piespēļu atdošanā un sadarbību realizēšanā demonstrē atzīstamu sniegumu." Tāpat tiks vairāk izmantots 18 gadus vecais saspēles vadītājs Mārtiņš Kripševičs, kurš gan spēlē pret "Ķeizarmežu" nepiedalīsies, jo šodien cīnīsies Amatieru Basketbola Līgas komandas "Liepājas Papīrs" rindās (spēle ar "Dārtija"). Visticamāk lielāka skaidrība būs pēc rītdien paredzētās valdes sēdes, kurā tad tiks izvirzīti dažādi ierosinājumi un pieņemti konkrētāki lēmumi. Tiesa, menedžeris atklāja, ka ar pašreizējo sniegumu kluba vadība nav apmierināta.

"Sporta Avīzes" 20.novembra izdevumā publicēta intervija ar basketbola kluba "Ventspils" direktoru Ralfu Pleinicu, kurš pirmais uzdrīkstējies iemest akmentiņus Latvijas tiesnešu dārziņā. "Lauvu" menedžeris par lielāko Latvijas tiesnešu problēmu uzskata nespēju visās spēlēs saglabāt vienādu tiesāšanas manieri, jo vienā spēlē nesportiskās piezīmes tiek dotas pa labi, pa kreisi, bet citās ieturēts krietni savādāks stils. "Tiesnešiem nevajag svilpt izdomātus sodus, ja tu neredzi, tad nesvilp. Bieži ir situācijas, kad epizodei vistuvāk esošais un atbildīgais tiesnesis pārkāpumu nefiksē, bet svilpe atskan no tālākā stūra," piebilda Gaižutis, kurš gan problēmas pietiesāšanā un tiesnešu kvalitātē nesaskata.

Informāciju sagatavoja: Krists Rozgaļs
Foto: Romualds Vambuts (eSports.lv)

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2007-11-21 18:06, pirms 17 gadiem
varetu teikt, ka virsraksts pilnigi neatbilst rakstā pateiktajam..

  +2 [+] [-]

, 2007-11-21 18:07, pirms 17 gadiem
Nu tā ir, ka tie Debīlie tiesneši paši nezin, ko svilp!
Slēpts komentārs: stakets

  +5 [+] [-]

, 2007-11-21 18:14, pirms 17 gadiem
sapnis

Tieši to pašu gribēju teikt. Biju gaidījis ka būs daudz vairāk tieši par tiesāšanu, nevis tikai viens teikums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2007-11-21 18:20, pirms 17 gadiem
Mans viedoklis tiesnešu jautājumā:

ņemt piemēru no ULEB, katru sīku nieku svilpt un svilpt 100 spēles pēc kārtas, nevis pēkšņi iedomāties, atļausim tagad agresīvaku basketbolu, otrajā patiesāsim stingrāk, mētāšanās arī ir izraisījusi diskusiju, spēles likme LBL ir ļoti augsta, tādēļ pat niecīgākā nianse nevar būt šaubu pamatā

tiesnešiem jābūt autoritātēm, ko var izkarot vienīgi turoties pie standartiem, atceros epizodi pret Šauļiem, kad Cipruss uzgāzās virsū Masjulim, abi tur vartijas pa zemi pēc kontakta, bet svilpe klusēja, jābūt drosmei pieņemt arī mājiniekiem par sliktu lēmumus, piemeram, ASK - Ventspils spēlē Bramletam pēdējā piezīme bija krietni ātrāk, bet sekoja tikai pēc ļoti uzskatāma pārkāpuma izdarīšanas, jo zināja ka Bramlets var zaudēt savaldību

tiesāšanai ir jāsamazina spēļu spriedze nevis tā jāpalielina, ASK - Ven spēle ir liekas epizdoes, kad 3.minutes pirms beigām tiesnesis maina lēmumu, tā nenotiek nekur , lēmums ir lēmums, kaut vai nepareizs (futbolā n-tie lēmumi ir apšaubāmi un nekad nemaina), tāpat kā var neredzēt ka Veselovs uzgrūda Miledžu virsū Latiševam, bet nesportisko teju iedod Valteram,

vairākkārt noskatījos ASK - VEN spēles videoierakstu un pietiesāšanu nesaskatīju, vienīgi Rīgas kluba apbrīnojamo veiksmi metienu precizitate (kaut vai Buškevica pedejais caurg;ajiens vareja beigties ar bumbas pazaudēšanu, taču veiksmīgi ieleca rokas, uzmeta vāju metienu un no gaisa Grafs piebeidza ventspilniekus, Jahoviča-Lava kopējais metiens, Buškevica 2+1, Sandersa 2+1, tur jau tā spēle ar palika)

     [+] [-]

, 2007-11-21 18:23, pirms 17 gadiem
spēlēs ASK - Ventspils, vienmēr ir kas nozīmīgs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-11-21 18:29, pirms 17 gadiem
mūsu tiesneši laikam brīžiem girb turēt līdzi jaunajiem noteikumiem, ka taisa sodus uz spēlētāju kam nav bumba, ta tehniskā, kā norauj āto, tā tehniskā! bet gluži viņiem tas nesanak un stingrak nekas nav! drīzāk radies priekštats, ka viņi nezina kad dot un kad nē to tehnisko, tādēļ veidojas situācija, ka citreiz par identisku pārkāpumu ir, citreiz nav!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-21 18:44, pirms 17 gadiem
soglasen no ne sovsem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-21 21:41, pirms 17 gadiem
cerams ka nepanjems kaut kaadu sudigu PG!

  -2 [+] [-]

, 2007-11-22 00:07, pirms 17 gadiem
Probleema ir Liepaajas Lauvu nespeejaa uzvareet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-22 14:42, pirms 17 gadiem
dzeltens virsraksts!