Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Novadījis Eiropas U16 čempionātu, Ozols beidz tiesneša karjeru

Ints Megnis
Ints Megnis

Novadījis Eiropas U16 čempionātu, Ozols beidz tiesneša karjeru
Arnis Ozols (fonā) basketbola karjeras pēdējā spēlē
Foto: FIBA

Par tiesneša karjeras beigām pirmdien paziņojis viens no pieredzējušākajiem Latvijas soģiem Arnis Ozols, kurš vēl pagājušajā nedēļā Serbijā strādāja Eiropas U16 čempionātā.

"Katrs ceļojums sākas ar lieliem sapņiem. 13 gadu vecumā vēlējos kļūt par starptautisku basketbola tiesnesi (paldies, tēti, par šī izskaidrošanu). 21 gada vecumā jauna, izsalkusi haizivs realizēja sapni, kļūstot par FIBA tiesnesi, kas bija tikai ceļa sākums," atvadu uzrunā pavēstījis Ozols. "Kas par ceļojumu šis ir bijis. Gandrīz divas dekādes starptautiskajā līmenī esmu atradies starp izaicinājumiem basketbolā, darbu un ģimeni. 19 gadus kā FIBA tiesnesis un 13 gadus Eirolīgas sacensībās. Tas man nesis daudz panākumu un upurus. Tik daudz cilvēku, tik daudz vietu."

"Esmu pateicīgs savai ģimenei par lielā upura uzņemšanos laikā, kad es tiecos pēc sapņa. Neesmu sasniedzis visu, ko iedomājos, bet tajā pat laikā, nevaru nevienu vainot, ka man nebija iespēju. No otras puses, atrašanās basketbola tiesnešu vidē veidojusi manu personību un devusi neiedomājami daudz iespēju ārpus basketbola," raksta bijušais tiesnesis. "Šis ir smagākais lēmums, ko jebkad esmu pieņēmis, tomēr beidzu savu tiesneša karjeru. Laiks fokusēties uz prioritātēm. Draugi visā pasaulē, uzturēsim kontaktus. Vienmēr, kad būsiet netālu, nevilcinieties man padot ziņu. Dzīve notiek!"

Pagājušajā nedēļā Ozols tiesāja Eiropas U16 čempionātā, pēdējam duelim viņa karjerā kļūstot mačam par piekto vietu, kurā serbu kadeti spēkojās ar vienaudžiem no Grieķijas. Pērn Ozols tiesāja Eiropas čempionātu pieaugušajiem, šim notikumam esot īpašam ar faktu, ka viņš to darīja pēc 12 gadu pārtraukuma. Pēdējos gados Ozols tiesāja dažādas FIBA sacensības un VTB Vienoto līgu, bet ULEB Eirolīgā nestrādāja.

Ārpus basketbola Ozols savulaik vadījis portālu Delfi Ukrainā un arī Latvijā, bet pašlaik viņš vada daudzkanālu reklāmas tīkla "Httpool" Latvijas nodaļu.

Izmantotie resursi:
facebook.com

     [+] [-]

, 2018-08-20 23:49, pirms 6 gadiem
Paldies par darbu, tiesnesi Ozol! Visiem mīļš tu nebiji, arī gana paštaisns reizēm, bet kopumā noteikti ar plus zīmi, pie tevis laukumā kārtība bija.

  +3 [+] [-]

, 2018-08-21 00:04, pirms 6 gadiem
Sliktāku tiesnesi drošvien grūti sameklēt, kaut vai šis pierāda izpratni par spēli - https://twitter.com/ArnisOzols/stat... Paldies, atpūties labi Ukrainā!

  +3 [+] [-]

, 2018-08-21 08:11, pirms 6 gadiem
Ļoti pretrunīgs tiesnesis. Vairāk traucēja spēlēt nekā tiesāja. Labi vien ir ka beidza karjeru.

  -2 [+] [-]

, 2018-08-21 11:23, pirms 6 gadiem
Augsta līmeņa profesionālis. Cik vēl mums tādu ir?
Paldies par ieguldījumu Latvijas grozabumbā.