Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LBL simboliskajā pieciniekā visu četru pusfināla komandu pārstāvji

LBL simboliskajā pieciniekā visu četru pusfināla komandu pārstāvji
Foto: Basket.lv

Latvijas Basketbola savienība nosaukusi aizvadītās sezonas simbolisko piecinieku, kurā iekļauti Kails Olmens, Maikls Kaizers, Dāvis Geks, Kristaps Dārgais un Kristofers Kofijs.

Šodien ar LBS valdes lēmumu neizspēlēt līdz galam bronzas sēriju tika pielikts punkts klubu sezonai Latvijā. Individuālo balvu sadalīšanu LBS sāka jau iepriekš, bet šodien nosaukts arī līgas simboliskais piecinieks.

No valsts čempionvienības "VEF Rīga" pārstāvēti ir divi basketbolisti – Maikls Kaizers un Kails Olmens. Viņi bija vieni no galvenajiem VEF panākumu kaldinātājiem šosezon. Olmens LBL izslēgšanas spēlēs vidēji mačā guva 15.3 punktus un tika atzīts par labāko finālsērijā, kamēr Kaizers iemeta 12.1 punktu.

Kopumā 60% no simboliskās izlases veido leģionāri, un VEF ārzemniekiem šeit pievienojies Kriss Kofijs, "Ventspils" spēlētājs, kurš izslēgšanas spēlēs izcēlās ar 14.6 punktiem vidēji spēlē, kā arī savāca 7.6 atlēkušās bumbas, kas bija otrs labākais rādītājs "play-off".

Simboliskajā pieciniekā pārstāvētas visas četras komandas, kas iekļuva pusfinālā. "Liepājas" vienības spēlētājs Dāvis Geks izslēgšanas mačos guva 11.3 punktus un veica 4.4 rezultatīvas piespēles, kas bija trešais labākais rādītājs līgā, kamēr "Ogres" uzbrucējs Kristaps Dārgais vidēji mačā iemeta 13 punktus un savāca 6.7 atlēkušās bumbas, tiesa, traumas dēļ izslēgšanas mačos vairākas spēles arī izlaida.

Kā jau ziņots, "Liepāja" un "Ogre" bronzas sēriju Covid-19 apsvērumu dēļ nepabeigs un trešā vieta paliks nenoteikta.


Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.
Mats Juciks. Foto: Jānis Martels
6

Ķilpa 30 punkti nekavē "Ogres" ceļu pretī ceturtdaļfināla otrajai uzvarai

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīrā uzvaras turpina krāt mājinieku komandas. Otrdienas vakarā "Ogre" savā laukumā ar 94:79 uzveica liepājniekus, ceturtdaļfināla sērijā līdz trīs uzvarām panākot 2-1.