Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Pārdaugava/LU" atspēlējas pret "Mārupi" un panāk trešo spēli

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Pārdaugava/LU" atspēlējas pret "Mārupi" un panāk trešo spēli
Linards Jaunzems
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Cīņā par Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas bronzas godalgām būs nepieciešama trešā spēle starp "Mārupes" un "Pārdaugavas/LU" komandām. "Pārdaugava/LU" šodien savā laukumā spēja atspēlēt 16 punktu deficītu un otrajā puslaikā sagraut "Mārupi" ar rezultātu 93:62.

Regulārajā sezonā komandas izcīnīja pa uzvarai savā laukumā, un sērijā par trešo vietu šī tendence turpinājās, "Mārupei" spējot atspēlēt pirmajā ceturtdaļā iegūto deficītu un izcīnīt uzvaru ar rezultātu 75:69. Atšķirībā no finālsērijas šis duelis rit līdz kādas komandas divām uzvarām, kas nozīmēja, ka "Pārdaugavai/LU" nebija kur atkāpties.

Jau spēles pirmajās minūtēs mājinieki dabūja trūkties, nespējot apturēt Nauri Metnieku (2:7). Līdera lomu uzņēmās Linards Jaunzems, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam, bet tad sekoja Marta Ozolinkeviča kļūdu virkne, nerealizēti metieni, kā visa rezultātā "Mārupe" izvirzījās vadībā ar 20:6. Turpinājumā spēle kļuva līdzīgāka, bet ar ceturtdaļas pēdējo minūti "Pārdaugava/LU" sāka atspēlēšanās kampaņu. Otrās ceturtdaļas ceturtajā minūtē Mārtiņš Motivāns realizēja tālmetienu, dodot savai komandai 16 punktu pārsvaru, bet tas arī bija viss. Atlikušo laiku pirmajā puslaikā "Pārdaugava/LU" uzvarēja ar rezultātu 24:4, dodoties atpūtā jau krietni pozitīvākā noskaņojumā - 44:40.

Otro puslaiku ievadīja Kārļa Večena precīzais tālmetiens, bet otrā laukuma galā savu punktu ražu papildināja Toms Straudovskis. "Mārupe" centās lauzt cīņas gaitu, bet mājiniekiem tik lielas problēmas kā pirmā puslaika ievadā neradās, spējot saglabāt vadības grožus savās rokās (63:56). Ceturtās ceturtdaļas pirmajās piecās ar pusi minūtēs "Pārdaugavai/LU" pilnībā izdevās salauzt pretiniekus ar 13:0 izrāvienu, tādējādi iegūstot 20 punktu pārsvaru (76:56). Līdz ar to atlikušais laiks kļuva par formalitāti. "Mārupe" ceturtdaļā guva vien sešus punktus, bet "Pārdaugavai/LU" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 93:62, sagādājot šajā sērijā izšķirošo trešo spēli, kurā tad noskaidrosies, kura komanda iegūs LBL2 bronzas godalgas.

Uzvarētāju rindās ar 22 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām izcēlās Linards Jaunzems, 17 punkti Jānim Eidukam, bet 14 punkti un četras pārtvertas bumbas Dāvim Klegerim. Noteikti jāizceļ Kārļa Večena lieliskais sniegums - 12 punkti, 12 rezultatīvas piespēles, sešas atlēkušās bumbas un četras pārtvertas bumbas. "Mārupes" labā 18 punktus guva Toms Straudovskis, bet 15 punkti, sešas atlēkušās bumbas un piecas pārtvertas bumbas Jānim Ramšam.

LBL2, cīņa par 3. vietu, 19. aprīlis

"BJBS Rīga/Pārdaugava/LU" - "Mārupes SC" 93:62 (18:27, 26:13, 19:16, 30:6)
"Pārdaugava/LU": L.Jaunzems 22 (10 ab), Eiduks 17, Klegeris 14 (4 pb), Večens 12 (12 rezult. piesp., 6 ab, 4 pb), Niedra 12, Lasenbergs 10, Minājevs 4, Ozolinkevičs 2, Arcimovičs, Pavliņš, A.Jaunzems, Dreimanis.
"Mārupes SC": Straudovskis 18, Ramšs 15 (6 ab, 5 pb), Motivāns 10 (9 ab), Staķavs 8, Metnieks 7, Kramiņš 4, Seņkāns, Kalējs, Polis, Zemturis, Pāže.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

     [+] [-]

, 2015-04-20 00:22, pirms 9 gadiem
Biju uz spēli. Ja godīgi, nebija redzēta tādā aizsardzība pat no LU. Pārdaugava perfekti spēlēja aizsardzībā, it īpaši, kad uznāca Lasenbergs ar Klegeri, ko var spriest pēc +/- koeficienta. Malači!