Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pats labākais Žanis

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pats labākais Žanis
Žanis Peiners kopā ar Jāni Timmu un Kristapu Dārgo
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Man ļoti patika Daugavpilī, jo tribīnes bija pilnas," nopelnījis Latvijas Basketbola līgu divdesmitās zvaigžņu spēles vērtīgākā spēlētāja balvu, teica "Latvijas Universitātes" basketbolists Žanis Peiners. "Skatītāji priecājās par visu. Atbalsts bija milzīgs un bija prieks spēlēt."

Basketbolā ir izpildītāji, pozīciju spēlētaji, universāļi, mākslinieki un radītāji.

Žanis Peiners ir universāls radītājs.

Rēzeknietim tiešām interesē laukumā notiekošais un viņš nebaidās kļūdīties.

Peiners spēlē ar sirdi un no sirds, tāpēc viņam sanāk.

Kā viņam sanāk, varēja redzēt 18. februārī Daugavpilī.

Zvaigžņu spēlēs komandas parasti spēlē bez aizsardzības un spēlētāji izliekas, ka sedz pretinieku. Tādā situācijā liela nozīme ir izdomai vai spējai pielāgoties neparastos apstākļos.

Peiners prot spēlēt nekonvencionālu, radošu basketbolu, tādējādi viņa saspēle ar Kristapu Dārgo kļuva par zvaigžņu spēles īpašo “rozīni”.

Gudras izspēles komandas biedram mijās ar dzīviem, spilgtiem uzbrukumiem, kurus Peiners noslēdza ar sev raksturīgajiem lidojumiem un metieniem kustībā.

15 punkti, 7 rezultatīvas piespēles, 4 atlēkušās bumbas, 1 kļūda un 2 izprovocētas piezīmes – tāds skaitļos izskatījās Peinera devums.

Kas citreiz rada galvassāpes pretinieku treneriem, šoreiz sagādāja prieku visiem. Tas nevarēja nepatikt. To novērtēja skatītāji.

Dienas gaitā vietējiem bija, par ko gavilēt. Tribīnes vētraini atbalstīja daugavpilietes Kristīnas Egles startu tālmetienu konkursā, priecājās par Olgas Lakomko panākumu komandu konkursā un sveica krāslavieša Jāņa Timmas atlētisko spēli.

Vakarā ovācijas nopelnīja Kristaps “Jump-rava” Dārgais un Žanis Peiners.

Komentējot kolēģa uzvaru danku konkursā, spēlētājs pauda domas, ka Latvijas mērogā jumpravietim konkurenti vēl nav izauguši. “Labi, ka Bricis neatbrauca. Pārējiem nebija nekādu variantu.”

Zvaigžņu spēles atļauj dažādas atkāpes no spēles standartiem. Kērtiss Miledžs pagrūstīja tiesnesi Mareku Voļski, soda metieni tika nomainīti ar dankiem, bet svilpes strīdīgās situācijās klusēja.

No Latvijas spēlētājiem veidotā komanda izrādījās pārāka par leģionāru izlasi. “Paldies tiesnešiem, kuri mums palīdzēja uzvarēt,” pajokoja Peiners.

Basketbolists pateicās līdzjutējiem. “Kad ir tāds atbalsts, spēlēt ir pavisam savādāk.”

Žanis Peiners 18. februārī Daugavpilī

Kristapu Dārgo atbalstīt ieradās autobuss ar 40 līdzjutējiem. Tribīnēs netrūka arī citu "Latvijas Universitātes" atbalstītāju, kuri Daugavpilī uzvarēja neoficiālajā skatītāju konkursā.

"Dārgie fani" LBL divdesmitajā Zvaigžņu spēlē Daugavpilī

 +18 [+] [-]

, 2012-02-19 13:49, pirms 12 gadiem
Tik žēl ,ka tiešraides nebija!!!!

  +5 [+] [-]

, 2012-02-19 13:54, pirms 12 gadiem
kenaz rakstīja: Tik žēl ,ka tiešraides nebija!!!!
nu nekas shodien tach buus tas slavenais atkartojums

  +4 [+] [-]

, 2012-02-19 13:55, pirms 12 gadiem
Kārtējais virsraksts!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-02-19 15:01, pirms 12 gadiem
Kas šis ir par bezsakaru?

     [+] [-]

, 2012-02-19 16:02, pirms 12 gadiem
Pāris Peinera un Dārgā danki bija no nba highligtiem, bez d...anas!