Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Prometey" pievienojas Eirokausā un Čempionu līgā spīdējušais aizsargs Grejs

Agris Suveizda

"Prometey" pievienojas Eirokausā un Čempionu līgā spīdējušais aizsargs Grejs
Robs Grejs. Foto: FIBA

LETA. Rīgā bāzētā Ukrainas basketbola komanda Slobožanskas "Prometey" pastiprinājusi sastāvu ar amerikāņu aizsargu Robu Greju, kurš aizpērn kļuva par ULEB Eirokausa fināla vērtīgāko spēlētāju, vēsta klubs. Sezonas sākumā 29 gadus vecais Grejs bija bez kluba. Līgums noslēgts līdz Eirokausa sezonas beigām ar iespēju to pagarināt, ja komanda iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā, pārstāvot Bursas "Tofas", Grejs Turcijas meistarsacīkstēs 26 mačos vidēji guva 17,9 punktus, atdeva 3,8 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas, bet FIBA Čempionu līgā viņam desmit spēlēs, ieskaitot arī kvalifikāciju bija caurmērā 21,0 punkti, 3,3 rezultatīvas piespēles un 3,0 atlēkušās bumbas. Abos turnīros viņš bija starp rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Pirms tam Grejs divas sezonas pārstāvēja "Monaco" komandu, ar kuru 2021. gadā kļuva par ULEB Eirokausa čempionu un saņēma finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu. Profesionāļa karjeras sākumā Grejs spēlēja NBA G-līgas komandā Indiānas "Mad Ants", bet Eiropā pirms spēlēšanas Monako vienībā pārstāvēja "JL Bourg" un "Metropolitans 92".

Pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka "Prometey" no sastāva atskaitījusi četrus spēlētājus, viņu vidū arī leģionārus Markusu Kīnu un Rašardu Kelliju. "Prometey" ULEB Eirokausā ar trīs uzvarām septiņās spēlēs ir astotā A apakšgrupā, bet Latvijas-Igaunijas līgā Ukrainas klubs uzvarējis sešos no septiņiem mačiem un ir otrajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
https://prometeybc.com/ua/novosti/r...
LETA