Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL nedēļa turpinās ar "Valmieras" un "Barona" dueli

Andrejs Siliņš

LBL nedēļa turpinās ar "Valmieras" un "Barona" dueli
Bijušais "Barons" kapteinis Edijs Šlesers šovakar centīsies "Valmieras" spēli organizēt tā, lai pieveiktu rīdziniekus
Foto: Jānis Priedītis

Šovakar ceturto dienu pēc kārtas viena Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas cīņa - 18:30 "Valmiera" savā Vidzemes Olimpiskā centra hallē uzņems Latvijas čempioni "Barons". Abu komandu pirmā tikšanās noslēdzās ar valmieriešu pārākumu.

LBL mums piedāvā basketbolu katru dienu šajā nedēļā, sākot jau ar otrdienu, kad Sportacentrs.com tiešraidē VEF pēdējā ceturksnī apspēlēja "Lauvas" no Liepājas. Šovakar kārta "Valmieras" un "Barona" duelim, kurā tiks noskaidrots ceturtās vietas īpašnieks pašreizējā turnīra tabulā. Ja uzvarēs valmierieši, pozīcijas tiks saglabātas, pie tam ar uzlabotu uzvaru procentu. Savukārt "Baronam" uzvara varētu ļaut iespraukties labāko četriniekā, par vietu uz leju nobīdot tieši vidzemniekus. Tiesa, tad nepietiks tikai ar parastu uzvaru - būs nepieciešams vismaz sešu punktu pārsvars, jo pirmajā mačā Valmiera uzvarēja ar pieciem punktiem, bet abu komandu bilance "Barona" uzvaras gadījumā būs vienāda - 50% spēļu izcīnītas uzvaras.

Pirmā abu komandu tikšanās šajā sezonā notika turpat, kur spēle risināsies šovakar - Valmierā 27. novembra vakarā. Toreiz mājinieki bija labāki par pieciem punktiem (77:72), taču kopš tās reizes daudz kas mainījies abās komandās. "Valmiera" papildinājusi sastāvu ar nozīmīgu spēku ceturtā numura pozīcijā Artūra Valeikas izskatā. Klubs ziņo, ka uz šī vakara spēli ierindā būs visi spēlētāji, kas nozīmē to, ka laukumā pēc deguna salaušanas būs arī nesen tēva statusā nokļuvušais aizsargs Jānis Kaufmanis, kurš spēlē nozīmīgu lomu Gata Meldera rotācijā. Tāpat ierindā būs Juris Andžejevskis, kurš tovakar nespēlēja, atgūstoties no savainojuma, bet Edijs Šlesers, kurš pagājušajā sezonā kā "Barona" kapteinis saņēma čempionu kausu no Edgara Šnepa rokām, toreiz spēlēja mazāk nekā četras minūtes, taču pēdējā laikā tiek pie daudz nozīmīgākas lomas spēles veidošanā.

"Baronam" kopš tās reizes nomainījies galvenais treneris - par no kluba puses nederīgu atzītā Uvja Helmaņa vietā pie "Barona" stūres stājies pagājušajā sezonā komandu līdz zeltam aizvedušais Edgars Teteris. Jādomā gan, ka šajā sezonā sasniegt to pašu būs nedaudz brīnums. "Baroniem" ierindā no pirmā mača nebūs Korijs Lovs, kura vietā stājies Dereks Viljamss. Laukumā tovakar neizgājušais Elvis Saulītis devies karjeru attīstīt Maskavā, bet pēdējā mačā komandas rindas papildinājis tās pagājušās sezonas līderis Ivars Timermanis, kurš beidzot atguvies no izlasē vasarā gūtā smagā savainojuma. Vai ar to būs gana, lai pārtrauktu valmieriešu trīs uzvaru sēriju LBL, redzēsim vakarā.

"Baroniem" šī būs pirmā spēle izbraukumā pēc četrām mājas spēlēm Saulkrastos. Starp citu, sākot ar februāri, "Barons" mājas spēles LBL kalendārā ierakstītas Daugavas Sporta namā, kas nozīmē, ka galvaspilsētas komanda beidzot atgriezies tur, kur tai būtu jābūt - galvaspilsētā.

  +2 [+] [-]

, 2011-01-14 14:22, pirms 13 gadiem
bļin, ar hoķi gandrīz vienā laikā

  -1 [+] [-]

, 2011-01-14 14:50, pirms 13 gadiem
tas gan

  +1 [+] [-]

, 2011-01-14 14:52, pirms 13 gadiem
aiziešu uz basi labāk. kkā interesantāk redzēt dzīvajā basi nekā hoķi pa Tv.

     [+] [-]

, 2011-01-14 15:17, pirms 13 gadiem
Barons paņems uzvaru

     [+] [-]

, 2011-01-14 15:49, pirms 13 gadiem
koicis diezgan interesants!!!

     [+] [-]

, 2011-01-14 17:58, pirms 13 gadiem
Valmierai Jāuzvar !