Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Zemgale" basketbolisti aicina uz tīru spēli

Andrejs Siliņš

"Zemgale" basketbolisti aicina uz tīru spēli
Matīss Rozītis
Foto: basket.lv

Latvijas Basketbola līgas (LBL) antidopinga kampaņas “Par tīru spēli!” ietvaros, šodien basketbola kluba “Zemgale” spēlētāji Ainis Lagzdiņš un Matīss Rozītis viesojās Jelgavas 4.vidusskolā, lai tiktos ar 12. klašu skolēniem.

Pasākumā piedalījās arī Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļas speciālists Gatis Berķis un LBL direktors Jānis Janševics, kurš atklājot pasākumu izstāstīja auditorijai par antidopinga gadu Latvijas Basketbola līgā.

Basketbolisti Ainis un Matīss jauniešiem stāstīja par savu karjeru attīstību īpaši uzteicot savus trenerus. Interesanta diskusija izvērtās starp spēlētājiem un Antidopinga komitejas pārstāvi G.Berķi- basketbolisti atzina, ka viņiem pagaidām nav pietiekamas informācijas par visām profesionālajā sporta aizliegtajām vielām.

Skolēni ar īpašu lepnumu atgādināja, ka Jelgavas 4.vidusskolā ir mācījušies Latvijas basketbola izlases spēlētāji Kaspars Kambala un Edgars Šneps. Tāpat jaunieši esot aktīvi basketbola kluba “Zemgale” atbalsītāji, cenšoties apmeklēt pēc iespējas katru mājas spēli.

Nodarbības noslēgumā 12. klases skolēni izrādīja lielu interesi par izglītojošajiem izdales materiāliem, kuros skaidroti dopinga medicīniskie, sportiskie un tiesiskie aspekti.

Kampaņu “Par tīru spēli!” rīko Latvijas Basketbola savienība sadarbībā ar Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļu un ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju. Kampaņas ietvaros tiek realizēti skolu apmeklējumi, notiks papildus dopinga kontroles pārbaudes, kā arī izglītojoša konference klubu pārstāvjiem un skolu programma.

Skolu apmeklējumos LBL klubu basketbolisti vada atraktīvas nodarbības dažādās Latvijas skolās, savukārt Antidopinga nodaļas pārstāvji skolēnus informē par dopinga lietošanas medicīniskajiem un tiesiskajiem aspektiem. Paralēli tam UNESCO Latvijas Asociēto skolu projekta dalībskolās un izglītības iestādēs viena mācību pusgada laikā audzēkņu komandas izstrādās pasākumu plānu, lai veiktu dažādas aktivitātes, kuros tiktu diskutēts par dopinga bīstamību un veicināta godīgas un tīras spēles izpratne. LBL spēļu norises vietās tiek izvietoti informatīvie stendi un pieejami Antidopinga nodaļas informatīvie materiāli.

Informāciju sagatavoja
Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

  +1 [+] [-]

, 2009-02-12 18:04, pirms 15 gadiem
Viennozimiigi vajag pilnas tribiines.

  +2 [+] [-]

, 2009-02-12 18:04, pirms 15 gadiem
Atbalstu šādas akcijas