Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Vefiņa atlaistais Hamiltons atgriezīsies Grieķijas kluba ''Ionikos'' rindās

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Vefiņa atlaistais Hamiltons atgriezīsies Grieķijas kluba ''Ionikos'' rindās
Daniels Hamiltons. Foto: FIBA

Latvijas basketbola komandas ''VEF Rīga'' atlaistais amerikāņu uzbrucējs Daniels Hamiltons atgriezīsies Grieķijas augstākās līgas kluba ''Ionikos'' rindās, vēsta ārzemju mediji.

27 gadus vecais Hamiltons vefiņa kreklā aizvadīja vien astoņas spēles - trīs FIBA Čempionu līgā un piecas ''Pafbet'' Latvijas - Igaunijas apvienotajā čempionātā. Uz sevi liktās cerības viņš gan neattaisnoja un ātri vien tika atbrīvots no saistībām.

Čempionu līgas ietvaros viņš izcēlās ar 6.3 punktiem, 4.7 rezultatīvām piespēlēm un 4.3 kļūdām vidēji spēlē. Apvienotajā turnīrā viņš caurmērā guva 10.2 punktus, savāca 6.2 atlēkušās bumbas, atdeva piecas rezultatīvas piespēles un pieļāva 2.8 kļūdas. Lai gan statistika bija solīda, basketbolists pieļāva daudz nepiespiestu kļūdu. Jāpiemin arī, ka Latvijas čempione apvienoto līgu sāka ar trim uzvarām piecos mačos. Rīdzinieku standartiem tāds sniegums neatbilst.

''Ionikos'' klubu Hamiltons pārstāvēja 2021./2022. gada sezonā. Deviņos mačos viņš izcēlās ar vidēji 18.6 punktiem, 10.4 atlēkušajām bumbām, 5.6 rezultatīvām piespēlēm un 1.2 pārtvertām bumbām. Tā bija viena no viņa produktīvākajām sezonām karjerā.

Hamiltonam ir 25 spēļu pieredze arī Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). 2016. gadā viņu ar kopējo 56. izvēli draftēja Denveras ''Nuggets'', taču iespēju doties laukumā klubs viņam nedeva. Sešos mačos viņš pārstāvējis Oklahomsitijas ''Thunder'', bet 19 spēlēs vilcis Atlantas ''Hawks'' uniformu. Pirms trim gadiem basketbolists kļuva par NBA G līgas čempionu.

''Ionikos'' sezonu iesākusi ar vienu uzvaru piecos mačos, ieņemot devīto vietu 12 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
https://basketball.eurobasket.com/L...

Noderīgas saites

# Klausītava | ''VEF Rīga'' podkāsts ar Nasiru Bruksu
# Klausītava | Ģenerālis un Gailītis par aģentiem, treneriem un izlasi
# Sporta špikeris | Kāpēc ''Real Madrid'' nespēlē ČL kopā ar VEF?