Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LU basketbola sistēma izveido jaunu komandu, to trenēs Edijs Šlesers

LU basketbola sistēma izveido jaunu komandu, to trenēs Edijs Šlesers
BK Latvijas Universitāte logo

Latvijas Universitātes basketbola sistēma visbiežāk tiek asociēta ar LBL 1.divīzijas komandu, taču jau vairākus gadus īpašs akcents tiek veltīts jauno spēlētāju attīstības veicināšanai. Šogad LU basketbols spēris nākamo plato soli sava mērķa virzienā - ciešā sadarbībā ar BS ''Rīga'' tikusi izveidota jauna LBL 2.divīzijas komanda ''Latvijas Universitāte/BS Rīga'', kuras vadīšana kā galvenam trenerim uzticēta Edijam Šleseram.

LU basketbola sistēmas mērķis ir būt par starpposmu starp Latvijas Jaunatnes Basketbola līgu (LJBL) un profesionālo basketbolista karjeru, veicinot Latvijas talantīgāko basketbolistu pilnveidošanos ar profesionālu darbu un individuālu pieeju sporta, inteliģences un personības attīstības jomās. Šī mērķa realizēšanai svarīgi jaunajiem spēlētājiem nodrošināt atbilstoša līmeņa treniņu apstākļus, kā arī ikdienas treniņprocesa vadīšanu uzticēt savas jomas profesionāļiem. Šī iemesla dēļ ar prieku paziņojam, ka LU basketbola sistēmas treneru korpusu papildina jaunatnes basketbola treneris Edijs Šlesers, kura atbildībā būs LBL 2.divīzijas komanda ''Latvijas Universitāte/BS Rīga''.

Aizvadītajos gados LU sadarbojās ar BS ''Rīga/Pārdaugava'', dodiet iespēju jaunajiem sporta skolas audzēkņiem praktizēties pieaugušo basketbolā, turklāt 2014./15.gada sezonā izcīnot bronzas medaļas. Zīmīgi, ka arī jaunā komanda lielā mērā tikusi izveidota ar basketbola skolas ''Rīga'' un tās direktora Gunta Šēnhofa atbalstu. Komandas sastāva komplektācijā priekšroka tiks dota potenciāli talantīgākajiem vidusskolu pēdējo klašu audzēkņiem, kā arī Latvijas Universitātes pirmkursniekiem.

Kā stāsta BK Latvijas Universitāte attīstības direktors Dzintars Berkolts, šāda komanda kopējai sistēmai ir ļoti nozīmīgs posms. ''Šajā gadā sadarbība ar BS ''Pārdaugava'' diemžēl tika pārtraukta, taču mūsu treneri, kā arī BS ''Rīga'' direktors Guntis Šēnhovs bija vienprātis, ka tāda modeļa sistēmai kā mums LBL 2.divīzijas jauniešu komanda ir ļoti nepieciešama un perspektīva vairākos aspektos. Esam priecīgi, ka mums ir izdevies piesaistīt atzītu jaunatnes basketbola treneri Ediju Šleseru, kurš turklāt pats ir LU absolvents, kas vēl jo vairāk stiprina kopējo saikni mūsu sistēmā. Tāpat vienlīdz atbildīgi un entuziastiski darbā ar 2.komandu iesaistīties mūsu fizioterapeits un fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens.''

''Piedāvājums no LU basketbola nāca tieši laikā - mani līdzšinējie audzēkņi ''BJBS Rīga'' komandā, kas ir 1997.gadā dimušie, šogad absolvēja, savukārt 1998.gadā dzimušajiem šis būs pēdējais gads un arī ar viņiem man būs iespēja noslēgt pilnu jaunatnes ciklu,'' stāsta BK LU sistēmas jaunais treneris Edijs Šlesers. Tāpat speciālists atzīst, ka darbs ar tāda modeļa komandu, kāda būs LU/BS Rīga, saskan ar paša profesionālajām interesēm. ''Uz jauno izaicinājumu skatos pozitīvi, jo LU basketbola sistēmas modelis mani vienmēr ir ļoti simpatizējis. Manā skatījumā LU ir vienīgā basketbola organizācija Latvijā, kas iespējami augstākalā līmenī spēj piedāvāt jaunajiem basketbolistiem šo starpposmu no jaunatnes līgas uz pieaugušo, līdzīgi, kā to dara NCAA - sportists līdz 22 gadu vecumam studē un vienlaicīgi nobriest lielajam basketbolam. Šī pie mums tomēr ir būtiska problēma - vai nu spēlētājs ir pietiekami talantīgs un uzreiz tiek kādā lielajā komandā vai arī momentāli tam nav gatavs un tad jau ir grūti izsisties. Formāts kā LU basketbola sistēmai man ļoti patīk. Tā būs iespēja palīdzēt attīstīties gan saviem līdzšinējiem spējīgākajiem audzēkņiem, gan citiem Latvijas jaunajiem basketbolistiem.''

Zināms, ka darbā ar ''Latvijas Universitāte/BS Rīga'' Edijam Šleseram bez minētā fiziskās sagatavotības trenera Ivara Ikstena asistēs arī basketbola treneris Agris Sarkans.

Gan Dzintars Berkolts, gan Edijs Šlesers uzsver, ka komandas koplektācija turpinās un treniņu process sāksies jau nākošnedēļ. Sākotnēji paredzēts, ka komandas sastāvu veidos 5-6 spēlētāji, kas starpsezonā jau aktīvi trenējušies kopā ar 1.komandu, kā arī vēl tikuši uzrunāti 6-12 citu sporta skolu audzēkņi un absolventi. Tāpat Berkolts min, ka LU basketbola sistēma šogad plāno atjaunot studentu sastāva komandu, kurā savukārt kopā spēlēs tie LU studenti, kas pēc sistēmas prasībām (galvenokārt vecuma) vairs neatbilst LU/BS Rīga veidošanas principiem, taču pārstāvēs augstskolas vārdu kādā no lokālā mēroga turnīriem, piemēram, Dubultamatieru līgas Elites divīzijā. 

Izmantotie resursi:
bk.lu.lv

  +1 [+] [-]

, 2016-09-07 23:24, pirms 8 gadiem
Lai izdodas Edijam. Savulaik bija labs speletajs, ari Valmiera saspeli vadija, lidz kada nakti Riga uz ielas palika viens pret veselu atsaldetu calisu bandu... Smagas traumas, kas liedza atgriezties spele iepriekseja limeni. Tadas nu tas Rigas ielas naktis medz but... Lai izdodas Edijam trenera karjera!